DnD Coaching
Description
DnD Coaching vervlecht technieken uit coaching en therapie tot een persoonlijke en geïntegreerde aanpak, op maat van de cliënt. DnD Coaching staat voor “Coaching van Droom naar Daad”. In het gedicht van Willem Elsschot vertelt de dichter dat er tussen droom en daad wetten in de weg staan, en praktische bezwaren. En vaak is dat ook zo. Toch is het mogelijk om die wetten en bezwaren te overwinnen zodat je kan zijn wie je zou willen zijn en kan doen wat je zou willen doen.
Tell your friends
RECENT FACEBOOK POSTS
facebook.comTimeline Photos
Dit verhaal doet wel vaker de ronde op FB, maar deze versie ken je mogelijk nog niet ... Een oude Cherokee onderwees zijn kleinzoon over het leven: "Er woedt een gevecht binnen in mij," zei hij aan de jongen. "Het is een verschrikkelijk gevecht tussen twee wolven. De ene is slecht - hij is kwaadheid, jaloezie, verdriet, spijt, hebzucht, arrogantie, zelfmedelijden, schuld, afkeer, minderwaardigheid, leugens, valse trots, superioriteit, en ego." De oude man vervolgde, "De andere is goed - hij is vreugde, vrede, liefde, hoop, gelijkmoedigheid, nederigheid, vriendelijkheid, welwillendheid, empathie, waarheid, mededogen, en vertrouwen. Hetzelfde gevecht heeft plaats binnen in jou - en binnen in elke andere mens." De kleinzoon dacht enkele ogenblikken na en vroeg dan aan zijn grootvader: "Welke wolf zal winnen?" In de meest bekende versie eindigt het verhaal op deze manier: De oude Cherokee antwoordde eenvoudig: "Degene die jij voedt." Ik hou meer van de tweede versie van het verhaal, en die gaat als volgt: De oude Cherokee antwoordde eenvoudig : "Als je ze goed voedt, zullen ze allebei winnen." En het verhaal gaat verder: "Zie je, als ik ervoor kies alleen de witte wolf te voeden, zal de zwarte om elke hoek verstopt zitten om te wachten tot ik afgeleid ben of zwak word en springt dan op om de aandacht te krijgen waarnaar hij hunkert. Hij zal altijd boos zijn en altijd de witte wolf bevechten. Maar als ik hem erken, is hij gelukkig en de witte wolf is gelukkig en dan winnen we allemaal. Want de zwarte wolf heeft ook veel kwaliteiten – vasthoudendheid, moed, onverschrokkenheid, wilskracht en een groot strategisch denken – dat heb ik van tijd tot tijd nodig en dat ontbreekt de witte wolf. En de witte wolf heeft mededogen, zorgzaamheid, kracht en het vermogen om te herkennen wat in het beste belang van allen is." "Zie je, jongen, de witte wolf heeft de zwarte wolf aan zijn zijde nodig. Als je er maar één voedt, zal de andere verhongeren en zij zullen onbeheersbaar worden. Door ze beide te voeden en te verzorgen zullen zij je goed van dienst zijn en niets doen dat niet een onderdeel van iets groters is, iets goeds, iets van het leven. Voed ze allebei en er zal geen interne strijd voor je aandacht meer zijn. En als er in jou geen strijd is, kun je naar de stemmen van het diepere weten luisteren, dat je in elke omstandigheid zal begeleiden bij het kiezen wat goed is. Vrede, mijn jongen, is de missie van de Cherokee in het leven. Een man of een vrouw die vrede van binnen heeft, heeft alles. Een man of een vrouw die verscheurd is door de oorlog in zichzelf heeft niets." "Hoe je ervoor kiest om om te gaan met de tegengestelde krachten in jezelf zal je leven bepalen. Verhonger de ene of de andere of begeleid hen allebei.’"
Filosofe Alicja Gescinska: ‘Ik ben een eeuwige zoeker’ - Psychologies magazine België
"Ik vind het leven niet gemakkelijk, ik heb het gevoel dat je de zin er elke dag opnieuw in moet blazen." (Alicja Gescinska) Kan dat? De zin in het leven blazen? Soms zit het leven je tegen. Dingen overkomen je: nare dingen, ongemakkelijke dingen, verdrietige of pijnlijke dingen. Dingen waar je niet altijd iets kan aan veranderen. Dan kunnen we niet anders dan ons te laten meedrijven op onze emoties. Dan moeten we door de pijn en het verdriet heen, het "verwerken", of "een plaatsje leren geven". En ook dan hebben we steeds weer de keuze, zelfs wanneer we de dingen niet kunnen veranderen. Laat ik ongeluk, verdriet of pijn mijn leven overheersen? Of zoek ik uit hoe ik opnieuw zin kan vinden in mijn leven, ondanks (of misschien dankzij) dat wat mij overkomen is?
Minds Funner
Meditatie: helemaal niet zo zweverig als mensen denken :-)
Dat gevoel dat iedereen vooruit gaat in het leven - behalve jij - Mynd.nu
Je een loser voelen, gaat over hoe je denkt te presteren in de ogen van anderen. Het heeft met de werkelijkheid niets te maken.
‘Doe niet alsof alles leuk is, leef met je ongeluk’
"Door bereid te zijn om met mijn patiënten te spreken, toon ik dat ik geloof in hun herstel. Ik ben ervan overtuigd dat je je ongeluk een plek kan geven, ermee kan leven, in plaats van te doen alsof alles leuk is. Dat is hoopvol." - Dirk De Wachter
De Standaard
We verlangen er met z'n allen naar om ons hoofd te laten rusten...
Florien Vaessen: 'Ik walste ook over zieke collega's heen' - Amsterdam - PAROOL
"Mensen die burn-out raken, zijn als de kanariepietjes in de koolmijnen. Ze geven aan dat er met onze werkomgeving, en bij uitbreiding onze prestatiesamenleving, iets grondig fout is."
Timeline Photos
Het paradoxale is ... hoe hard we ook ons best doen om onszelf te veranderen, dat pas kan gebeuren als we onszelf helemaal en onvoorwaardelijk ... aanvaarden!
Timeline Photos
Onze diepste angst is niet dat we niet goed genoeg zijn. Onze diepste angst is dat we oneindig krachtig zijn. Ons licht, niet onze duisternis, boezemt ons angst in. We vragen onszelf af: “Wie ben ik eigenlijk om te denken dat ik briljant, geweldig, talentvol en fabelachtig ben?” Maar wie ben je eigenlijk om dat niet te zijn ? Er is niets verlicht aan jezelf inhouden opdat mensen rondom jou zich niet onzeker zouden voelen. We zijn allemaal voorbestemd om te stralen, zoals kinderen dat doen. En als we ons eigen licht laten schijnen, geven we andere mensen onbewust toestemming om hetzelfde te doen. Als we bevrijd zijn van onze eigen angst, maakt onze aanwezigheid automatisch ook anderen vrij. Marianne Williamson Uittreksel uit "A return to love" (1992)
Timeline Photos
Een mens piekert wat af. Ook al weten we dat het niets oplost. Dat veel van wat we in ons hoofd halen, meestal zelfs niet gebeurt. Het bezorgt ons slapeloze nachten, hoofdpijn, stress, ... Toch kunnen we het niet laten. Ons brein is immers geprogrammeerd om te denken. Gedachten zijn echter maar gedachten. Je hoeft niet altijd te geloven wat je denkt. Door je gedachten te accepteren voor wat ze zijn, nl. gewoon gedachten, kan je leren om ze niet met je op de loop te laten gaan.
Timeline Photos
Stil durven staan bij je gedachten, de tijd nemen om te luisteren naar je hart, en wachten tot de puzzelstukjes in elkaar vallen...
Goalcast
Listen to the whisper... https://www.facebook.com/goalcast/videos/1026645817412608/