Top Local Places

De Balluchon

Moerestraat 19, Koekelare, Belgium
Performance Art Theatre

Description

ad

POLYVALENTE CULTUUR- EN FEESTZAAL
KOEKELARE

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

facebook.com

UITVERKOCHT

facebook.com

facebook.com

facebook.com

Steven Mahieu zonder filter!

facebook.com

facebook.com

Op foto bij Nellie en Cezar!

facebook.com

Aperitiefconcert - Opening toeristisch seizoen Violiste An Simoens en cellist Anthony Gröger hebben doorheen de jaren een indrukwekkend palmares opgebouwd, elk met hun eigen ensemble. Ze speelden elk vele tientallen concerten in binnen- en buitenland en komen nu naar Koekelare! Nieuwe reeks Uniek Klassiek Vanaf seizoen 2017-2018 organiseren de Gintergemeenten Gistel, Ichtegem, Koekelare, Kortemark, Oudenburg, Torhout en Zedelgem samen klassieke concerten in ‘unieke’ omstandigheden om te kijken en te luisteren. Voor deze nieuwe reeks rond klassieke muziek selecteerde elke Gintergemeente een fijn, kwalitatief gezelschap – soms in een onuitgegeven bezetting – dat in de loop van het seizoen een hoogwaardig, intimistisch programma brengt op een vaak onverwachte, kleinschalige locatie. Sommige van deze locaties worden uitzonderlijk voor deze gelegenheid opengesteld. De focus ligt voor dit jaar op ‘Kastelen en Abdijen’, in het spoor van het toeristisch themajaar van het Brugse Ommeland (Westtoer). Na elk concert klinken we op zo veel beleefde schoonheid met een drankje en een hapje. Kortom: genieten van klassieke muziek in een speciale setting en unieke omstandigheden… Er is een aparte folder ‘Uniek Klassiek’ beschikbaar met een overzicht van alle data en concerten. Inkom: 12 euro (incl. hapje en drankje)

facebook.com

Een familievoorstelling over een ondeugend jongetje dat met tegenzin zijn kamer moet opruimen tot hij een wel heel speciaal boek ontdekt... Een groot rood boek met een gouden kruis op! Dat lijkt het boek van de Sint wel… Na de voorstelling kan iedereen genieten van een Sint-Maartenskoek met een dampende kop koffie of een heerlijke tas chocolademelk. Bovendien heeft de Sint voor alle brave kinderen ook nog een kleine verrassing in petto! Een organisatie van Cultuurdienst Koekelare i.s.m. de Gezinsbond en de KVLV.

facebook.com

Het boek ‘Ondeugend Ouder Worden’ van Zaki heeft de top tien gehaald, en deze lezing trekt volle zalen. Verwacht geen lullige raadgevingen. Geen ongevraagde adviezen over rollators en testosterongel, maar humoristische levensinzichten. Want... wij leven langer en gelukkiger. Ouder worden is een bevrijding. Je ontwikkelt de kunst om het aardse bestaan blijmoedig en soms zelfs euforisch te beleven, en je komt in een levensfase terecht waarin plaats is voor een goed boek, poëzie en intense, rijke ervaringen. Elke rimpel heeft een verhaal, en je kunt eindelijk naar de dingen kijken met een knipoog. Dat is de beleving van Zaki, zelf bijna zeventig. In deze vrolijke lezing vertrekt Zaki van de vooroordelen die bestaan over de latere leeftijd. Senioren worden meestal - onder andere door de media - als minderwaardig afgeschreven. Want jonger is zogezegd beter. Een karikatuur, natuurlijk. Eeuwenlang stond een hoge leeftijd voor verwezenlijkingen, ervaring en wijsheid die respect verdienden. Het is de tijd van de wondermooie levensherfst, waarin we meer presteren en beter tegen stress bestand zijn. We hebben meer geduld en genieten van de intense relaties met onze partners en kleinkinderen. We kunnen de deugniet in onszelf weer aan het woord laten. En problemen bestaan niet langer, of zijn in elk geval niet meer van belang. Eindelijk hebben we tijd voor kwaliteit. Het is een hoopgevend idee voor jongere mensen: oud zijn is iets prettigs om naar uit te kijken. BIO Zaki begon in de jaren 60 op radio als eerste disck-jockey van het land. Dat dj’en kan hij nog altijd niet laten. Sinds een paar jaar is hij af en toe terug te horen op radio. Voor televisie maakte hij muziekprogramma's, bracht bijvoorbeeld The Scabs voor het eerst op de buis, en maakte een special met de ontluikende groep Queen. Als tv-producent kreeg hij de H van Humo voor Rock Rapport. Hij heeft gewerkt als regisseur, redacteur, adviseur, auteur, acteur en zelfs een keer als directeur. Zijn twee zonen hebben een succesvolle rockband en zijn internationaal vermaarde deejays. Een organisatie van cultuurdienst Koekelare.

facebook.com

Stel nu eens gewoon dat er een filter is. In je hoofd. En stel dat die echt alles filtert, dus ook wat je denkt én wat je voelt. En stel dat je op basis daarvan leeft en handelt. Omdat dit is wie je echt denkt dat je bent. Maar stel nu ook eens dat je die filter kan wegnemen én dat je dan onmiddellijk een voorstelling begint te schrijven. Wat zou dat geven? Wordt het dan gênant, pijnlijk of blijft alles gewoon hetzelfde als ervoor? In ieder geval, “Zonder Filter” is de derde avondvullende voorstelling van Steven Mahieu. Kom zelf kijken hoe zo’n filterloze Steven eruit ziet. Wees er snel bij, want deze rakker durft al eens zalen uit te verkopen! Een organisatie van Cultuurdienst Koekelare.

facebook.com

Daar komt Freddy De Vadder aan gegleden met alweer een nieuw spetterend avontuur: Freddy on ice! Zet je schrap voor een sensationele rit op de achtbaan van Freddy’s onvoorspelbare leven. Dankzij de ontwapenende choreografieën zweeft de eeuwig jonge held sierlijker dan ooit tevoren over het podium: entertainment gegarandeerd! Tijdens deze spectaculaire avondshow – zijn zesde al – tast Freddy De Vadder voortdurend de grenzen tussen fantasie en werkelijkheid af. Zijn verhalen vol ontroering en liefde, spanning en lef houden jong en oud een betoverende spiegel voor. Durf jij mee door die spiegel te stappen? Wees dan welkom op deze wonderbaarlijke belevenis voor het ganse gezin, voor mensen met én zonder diploma. BIO Na een opgemerkte passage in het Studio Brussel-programma “Studio Kafka” en zijn overwinning in Humo's Comedy Cup moest professionele profiteur Freddy De Vadder plots volop aan de bak als stand-upcomedian. En met succes, want na twintig jaar toert hij nog steeds tot ver buiten de eigen contreien. Niemand wil een exemplaar in huis, maar elke toeschouwer hangt aan Freddy’s besnorde lippen als hij in ongekuist West-Vlaams tegen heilige huisjes schopt. Vanuit de onderbuik van de maatschappij komt de pinten drinkende kettingroker met choquerende, maar verrassend intelligente inzichten voor de dag. In het najaar 2015 was Freddy De Vadder, het alter ego van Bart Vanneste (°1970), ook de centrale figuur van de nieuwe Canvas-serie “Bevergem”. Het idee en het scenario zijn ontsproten aan het brein van Vanneste himself, bijgestaan door enkele streek- en zielsgenoten. Tekst & spel: Bart Vanneste Idee & concept: Bart Vanneste & Thierry Lepoutre Coach: Dries Heyneman & Wannes Cappelle Licht & techniek: Dave Werbrouck Productie & management: BB - Bram Bostyn Duurtijd: 90 minuten, zonder pauze www.freddydevadder.be Een organisatie van Cultuurdienst Koekelare.

facebook.com

Quiz