Top Local Places

Habitat Festival

Steengroevenlaan 3, Leuven, Belgium
Arts/entertainment/nightlife

Description

ad

Habitat bundelt muziek, kunst en ondernemerschap tot een GRATIS festival op zaterdag 6 augustus 2016 aan Alma III. Habitat bundelt muziek, kunst en ondernemerschap tot een GRATIS festival. Op zaterdag 6 augustus kan je aan Alma III terecht voor hét Leuvense zomerfestival voor en door jongeren.

Het muzikale hoofdpodium huist in het groene amfitheater dat verborgen ligt in het grote sportdomein. Een kunstroute met jong, multidisciplinair talent uit onze eigen stad zorgt voor de verbinding met het grote grasveld voor Alma III. Daar brengt het ‘Zelfkweek’-podium trendzettende, Leuvense muziekplatformen samen. De Klimaatambassadeurs zorgen er voor een gigantische, gerecycleerde chill-out en het is er ondernemerschap troef met een grote ruilmarkt en een inspiratiecaravan waar jonge, Leuvense ondernemers hun verhaal vertellen. Kunstpiramides met live painting van Leuven’s finest streetart artiesten maken het verhaal compleet. Goesting? Check de volledige line-up hieronder.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Timeline Photos

ZENO Zeno Spyropoulos - student Vrije Kunsten te Sint Lucas Gent met specialisatie in Fotografie. "Van jongs af aan hield ik mij al bezig met het opschrijven van gevoelens. Doorheen mijn tienerjaren transformeerde dit in poëzie. Uiteindelijk begon ik wegwerp cameras te gebruiken om momenten vast te kunnen leggen zodat ik er op latere tijdstippen over kon schrijven, dit bloeide uit in fotografie. Door deze achtergrond ben ik heel geïnteresseerd in verhalen te vertellen met beelden, het selecteren van beelden en de discussie hierrond. Ik ga graag in gesprek met mensen wat kunst betekend, wat dat specifiek project betekend en of het van belang is dat ze hier iets anders uit halen dan andere mensen. Deze dialoog zal ik ook proberen vast te leggen in de vorm van gedichten als uitdaging voor mezelf. Ik kijk op het idee of kunst gemaakt kan worden door een gesprek tussen ons."

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Commodo* Commodo is één van de meest innovatieve, creatieve en originele artiesten binnen de UK underground scene. Zijn unieke stijl is meteen te herkennen aan het verhaal dat hij vertelt in zijn muziek. Op zijn reis neemt hij je mee doorheen Dubstep, Grime, Hiphop instrumentals en de typerende Oosterse samples. "Commodo - Bringing you the finest in forward thinking bass music”

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

SIENE Siene Hollemans, 19 jaar, studeert Autonome Vormgeving aan KASK in Gent. "De vormen waarmee ik werk stralen eenvoud uit, die aangenaam aanvoelt in de wirwar die het leven met zich brengt. Het is mijn manier om met al de prikkels en mijn gedachten om te gaan, om vrede te sluiten met de chaos. Voor Habitat wil ik testen wat er gebeurt als ik mensen zelf hun composities laat creëren, zodat niet enkel ik, maar ook zij beroep moeten doen op hun creativiteit."

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Hier is die dan, de volledige line-up voor Habitat Festival 2017! Dank aan Jonas Mergan voor de uitstekende artwork!

Timeline Photos
facebook.com

Habitat Festival Warm-Up

Resultaat van een gezellige bijeenkomst als opwarmer voor Habitat Festival. Merci Diederik Craps voor de foto's!

Habitat Festival Warm-Up
facebook.com

EXCLUSIEF: Volledige line-up Leuvens Habitat Festival

Onze vrienden van Fuzz Magazine mochten eens in onze kaarten kijken, benieuwd wat ze zijn te weten gekomen?

facebook.com

Timeline Photos

silkie Al vanaf jonge leeftijd werd deze jonge West-Londense producer beïnvloed door Garage en Grime. Nu, 18 jaar later, wordt hij gezien als een belangrijk figuur tussen de gerespecteerde dubstep veteranen. Naast releases op DEEP MEDi en Disfigured Dubz was hij ook betrokken bij de oprichting van Antisocial Records. De sound van Silkie valt te omschrijven als een combinatie van gepassioneerde melodieën, Ruff London Bass en jungle invloeden.

Timeline Photos
facebook.com

Habitat Festival Warm-Up

Kan je niet wachten tot Habitat Festival 2017 eindelijk begint? Kom dan naar onze warm-up en ontdek de volledige line-up! Muziek, kunst, drank en gezelligheid in het Stadhuis, dat belooft!

Habitat Festival Warm-Up
facebook.com

Habitat Festival Warm-Up

Yes! Als opwarmer voor Habitat Festival organiseren we een gezellige bijeenkomst in het Stadhuis. Naast de volledige line-up worden ook de kunstenaars die op Habitat zullen verschijnen uitgebreid voorgesteld met hun portfolio. Uiteraard is er ook muziek aanwezig! De zwoele tracks worden voorzien door Illament, Flakē en Wandering Lion dus vergeet zeker jullie dansschoenen niet! Kom af voor een gezellige babbel en een frisse ..., wij zien jullie alvast dan! xxx de Habitat Crew

Habitat Festival Warm-Up
facebook.com

Timeline Photos

Ook op de derde editie van Habitat Festival hoort een marktje thuis. Dit jaar willen we zo veel mogelijk tweedehands kleding, juwelen, boeken, handtassen, schoenen, vinylplaten, jassen, hoeden en noem maar op verzamelen. Een echte vintage markt XL als het ware. Voel jij je geroepen om op zaterdag 5 augustus een tafellaken op de grond te leggen, er een kledingrek naast te knallen en je wintergarderobe in te ruilen voor de zomercollectie? Stuur ons een berichtje!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

KUNST - Boris Steiner “Tijdens het Habitat Festival laat ik het Tekenpodium zien, een constructie waarin een tekening word gegenereerd door de aanwezigheid van publiek. Ik ben erg benieuwd hoe de drukte en gezelligheid van het festival invloed zal uitoefenen op de tekening die gedurende de dag zal verschijnen. Ik voorzie uitbundige lijnen, onverwachtse figuren en vooral veel kleur!”

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

ONZE EERSTE HEADLINER! DJ Okapi staat gelijk aan heerlijke Zuid-Afrikaanse disco-funk uit de jaren 80 en 90. Met zijn blog AfroSynth haalt deze gepassioneerde cratedigger verloren parels van onder het stof uit en blaast hij er nieuw leven in. Beeldt je in, een warme zomeravond, een frisse pint in de hand en zalige Afrikaanse ritmes die weerklinken in de achtergrond, genieten!

Timeline Photos
facebook.com

Quiz

NEAR Habitat Festival