Top Local Places

Samana regio Limburg

Prins-Bisschopssingel 75, Hasselt, Belgium
Nonprofit Organization

Description

ad

Samana, met de kracht van mensen
Tel. 011-28 02 50
Https://www.samana.be

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

De eerste editie van onze trefdag Handvat in Greenville Houthalen smaakt meteen naar meer. Zo’n 400 bezoekers, vrijwilligers en professionelen van patiëntenverenigingen, zelfhulpgroepen en zorgpartners vonden er mekaar in intense en hartelijke contacten.

facebook.com

Een klassieker intussen, onze bloesemwandeling voor mantelzorgers in hartelijk Haspengouw. Dit jaar zaten we er pal op met een machtig ontluikende bloemenpracht bij een heerlijk lenteweertje … , al viel zeker ook de rondleiding in de brouwerij van Wilderen letterlijk en figuurlijk in de smaak. Geniet nog even mee!

facebook.com

SINT-TRUIDEN, OOK ANDERS Er bloeit altijd wel iets moois in St. Truiden en net daarom nodigt Beweging.net Limburg jou daar uit op dinsdagavond 8 mei voor het jaarlijkse Rerum Novarum-evenement. Als voorproever kan je een Sikh-Tempel, het stadhuis of de abdijsite verkennen. Daarna schuif je in de Academiezaal bij aan een eminent panelbuffet ‘Vrijwilligerswerk anno 2022’. Meer programmadetails en inschrijven : https://www.beweging.net/renolimburg

facebook.com

WANDEL JE MEE ? ’t Wordt prachtig wandelweer. Dus trek je stapschoenen aan en steun het project van Samana en Landelijke Gilde in Peer. Samen gaan zij voor de aankoop van een elektrische rolstoelfiets zodat ook mindermobiele personen uit eigen gemeente of bezoekers mee kunnen toeren in ons Limburgs fietsparadijs. Meer weten mag op https://voorpeer.be/nl/projects/fietsfun/plan maar meewandelen en steunen voor slechts 3 euro kan een laatste keer aanstaande donderdag in Kleine Brogel.

facebook.com

Zaterdag 21 april 2018 organiseert Samana regio Limburg in Greenville Houthalen van 10u tot 16u30 de trefdag 'Handvat' voor mensen met een chronische ziekte of beperking. Maak kennis met meer dan 30 patiëntenorganisaties en zelfhulpgroepen, proef van infosessies en workshops, duik in het mijnverleden of doe even sportief, ... Toegang gratis!

facebook.com

Meer dan 200 Limburgse Samana-groepen kleuren de vier seizoenen van mensen met een chronische ziekte en van mantelzorgers. Wij volgen samen met jou week-na-week dat rijke lokale Samana-leven.

facebook.com

DE SWAP-GAME IS BEGONNEN Een monnikenpuzzelwerk was het om een persoonlijk swap-pakketje klaar te maken voor elk van de 1400 swap-kandidaten. Ben ook jij zo nieuwsgierig naar jouw ruilmaatje ? Awel, de post is onderweg en dan heb je tot 4 juni creativi-tijd om werk te maken van een swap-verrassing voor jouw maatje … én er ook zelf eentje te ontvangen! Man, man, spannend, spannend, spannend !

facebook.com

VAKANTIEVOORPROEVERS In mei barst het Samana-vakantieseizoen pas echt los, maar vorige week ging een eerste Limburgse vakantiegroep reeds even voorproeven in Nieuwpoort : lekker uitwaaien bij frisse buitentemperaturen, genieten van een uitstapje tussendoor en vooral gezellig speels ontspannen in zorgverblijf Ter Duinen.

facebook.com

LIMBURG MANTELZORG-T … OF NIET Een gemeentelijke premie voor mantelzorgers, het maakt wel degelijk een verschil, in de portemonnee en vooral ook als waardering en aanmoediging. Maar laat je niet verblinden of verblijden door enkel de hoogte van het premiebedrag. Ontdek meer op https://www.ma-zo.be

facebook.com

SAMANA KIJKT VERDER In het kader van het project ‘Verrekijker’ palmden de Genkse afdelingen de bibliotheek in samen met hun privé-mantelzorg-superman. In Lindelhoeven kreeg Samana bijna het ganse dorp over de vloer met een mini-salon ‘Gezonde en eerlijke voeding’. En de Lommelse afdelingen waren samen prominent present op de lokale vrijwilligersmarkt. Driemaal een dikke Samana-duim !

facebook.com

Tijdens de eerste Samana-Imagination-Day op de Corda Campus in Hasselt werden zo’n 100 creatievelingen allemaal een beetje Pippi Langkous, dé doe-wat-je-denkt-dat-je-niet-kan dingenzoekster eerste klas. In een inspirerende lezing en dito workshops mochten de deelnemers proeven van verfrissende fragmenten van verbeelding en durf, …. en dat déden ze dan ook met een flinke portie Langkous-enthousiasme.

facebook.com

Barre temperaturen maar zondag 18 maart word je extra warm onthaald door tientallen zorg- en welzijnsorganisaties. Trouwens, de ganse week was je van harte welkom op tal van activiteiten. Ook Samana deed mee met een bijzonder mantelzorgcafé, te beluisteren bij Hautekiet op Radio 1. Meer info : https://www.dagvandezorg.be/

facebook.com

Quiz

NEAR Samana regio Limburg