Top Local Places

Socialdemokraterna i Västerås

Ingenjör Bååths gata 11, Västerås, Sweden
Political Organization

Description

ad

Detta är den officiella sidan för socialdemokraterna i Västerås.

Vi riktar oss på denna sida både till medlemmar och supportrar - alla är välkomna! Detta är den officiella sidan för socialdemokraterna i Västerås.

Vi riktar oss på denna sida både till medlemmar och supportrar - alla är välkomna!


CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Nyfiken på Socialdemokraterna i Västerås lista med kommunfullmäktigekandidater? Här är den:

facebook.com

Listan inför Kommunvalet klubbad: Anders Teljebäck förstanamn. Anders Teljebäck har under kvällen återvalts till förstanamn på listan till kommunfullmäktige för socialdemokraterna inför valet 2018. – Det är en stor ära placeras på förstaplatsen på socialdemokraternas kommunlista, jag känner stort ödmjukhet inför uppdraget att få fortsätta utveckla Västerås tillsammans med övriga kandidater. Nu kör vi för valseger 2018, säger Anders Teljebäck, första namn på listan till kommunfullmäktige och kommunstyrelseordförandekandidat. Arbetet med att ta fram listan har skötts av en valberedning med bred förankring i det socialdemokratiska partiet och dess systerorganisationer. Samtliga kandidater har fått fylla i en utförlig enkät om sig själva och sina erfarenheter, kandidatmingel har anordnats samt en medlemsomröstning genomförts. Valberedningen har dessutom intervjuat de nominerade från de socialdemokratiska föreningarna runt om i Västerås och därefter bestämt sig för att föreslå 60 kandidater på fullmäktigelistan. - Vi har haft en transparent och öppen process när vi arbetat med att plocka fram våra kandidater, säger valberedningens ordförande Anna Nikula. Vi har sett till att listan speglar västeråsbefolkningen på ett bra sätt. Utöver Anders Teljebäck står Carin Lidman, Staffan Jansson och Ann-Louise Molin Östling, samtliga nuvarande kommunalråd i Västerås samt Jonas Cronert på de fem första platserna på listan.

facebook.com

Under 2017 har Västerås stad gjort en större satsning vad gäller upprustning av områdeslekplatser. Satsningen har kostat cirka tre miljoner kronor och fortgår nästa år. Planen är att rusta fem områdeslekplatser. – Arbetet med att rusta stadens lite mindre lekplatser fortsätter även under nästa år, säger Jazmin Pettersson, tekniska nämndens ordförande. Många av våra områdeslekplatser har ett stort upprustningsbehov

facebook.com

Vi socialdemokrater finns där ni västeråsare finns! Sedan en tid tillbaka nattvandrar vi på Bäckby. Madjid och Hmida två av våra eldsjälar som som håller i aktiviteten. - Vi upplever att folk är glada över engagemanget. Många stannar upp och pratar med oss, säger de.

facebook.com

Carin Lidman skriver tillsammans med representanter för våra samarbetspartier om varför det är viktigt med högkvalitativ utbildning och attraktiva lokaler i Västerås gymnasieskolor.

facebook.com

Idag besöker socialminister Annika Strandhäll Västerås, här på Änglamarkens äldreboende tillsammans med riksdagsledamot Pia Nilsson och två av de boende. Ministern hade med sig tårta för att tillsammans med de boende fira att pensionärsskatten sänks från och med 1 januari 2018.

facebook.com

Idag ordnade vårt facklig-politiska utskott sin första samverkansträff med fackliga organisationer i staden. Vår fackliga ledare Jakke Yildiz höll i träffen. Det är precis så här samverkan ska gå till. 🌹

facebook.com

Idag var Solveig Nilsson, ordförande i Äldrenämnden, inbjuden till möte med boende på Trygghetsboendet Översten på Viksäng. -Vi hade många diskussioner om varför det inte byggs mer trygghetsboenden, de boende på Översten stortrivs och har en varm gemenskap, otroligt fint möte, säger Solveig.

facebook.com

Idag skriver Maria Kesselring tillsammans med våra samarbetspartier i MP, C och KD om hur det nya kösystemet i förskolan fungerar och besvarar kritik från liberalerna.

facebook.com

"Vi politiker i Samarbete för Västerås, S, C, MP och KD, vet att våra medarbetare ute i skolorna är otroligt viktiga för våra skolverksamheter och vi tar er kritik och oro på stort allvar." skriver Mikael Lindh tillsammans med representanter från våra samarbetspartier MP, C och KD.

facebook.com

Med anledning av attacken på en polis hem här i Västerås delar vi Morgan Johanssons kommentar.

facebook.com

I Sverige ska svenska löner gälla. En stor seger för Ylva Johansson och regeringen.

facebook.com

Quiz

NEAR Socialdemokraterna i Västerås