Top Local Places

Väddö musteri

Grisslehamnsvägen 160, Väddö, Sweden
Specialty Grocery Store

Description

ad

Den 15 augusti öppnar vi för säsongen!
Vi gör must av dina äpplen och tappar upp på 3-liters BiB.
11 kr per kilo äpplen inkl förpackning och pastörisering.
Vi pressasr must ur dina äpplen, pastöriserar och packar på bag-in-box. Inga tillsatser. 100% äppelmust.
Boka tid på edebymusteri.se.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Tack alla som mustade, sålde och skänkte äpplen! Skörden 2017 var ca 30% av förra året men det blev ändå 8 ton äpplen och drygt 4 000 liter must. Och, inte minst, många trevliga möten. Nu tar vi en lång vila till mitten av augusti då vi öppnar igen. Och. Då har vi bytt namn till Väddö musteri. (Det finns sju Edeby i Sverige men bara ett Väddö.) Men vi fortsätter att musta dina äpplen och håller kvar vid att musten du får bara är från dina äpplen. Det är ju det som är kul. Även nästa säsong kan du sälja till oss. Eller skänka mot att vi gör snyggt under trädet. När din must tar slut kan du få den serverad till maten på Ankaret i Älmsta och Edblad i Gåsvik. De har våra flaskor. Så tack för i år och ha en trevlig höst, vinter, vår och sommar innan det är dags igen. Agneta och Bobo

facebook.com

Nu har vi några mustBiB igen. 10 st men sedan är det slut för säsongen. Så vill du ha skynda hit!

facebook.com

Nu har vi några Bag-in-Box med must. Öppet onsdag-söndag 9-16 med lunch 12-13. Vi köper äpplen för 3kr kilot. 4/11 är dock sista dagen för det. 5/11 är sista dagen för mustningssäsongen! Välkommen!

facebook.com

Musten slut. Vi gör mer på onsdag eller torsdag!

facebook.com

Musten har en strykande åtgång. Bara 4 BiB kvar av var och en av de här två mustningarna:

facebook.com

Vackraste äpplet hittills! Vi letar äpplen för att musta och sälja. Har du äpplen som du vill sälja eller skänka? Vi kan ta emot hur mycket som helst detta äppelfattiga år. Ring!

facebook.com

Vi öppnar för säsongen den 16 augusti. Musta, sälj eller skänk dina äpplen! Musta för eget bruk Boka tid på edebymusteri.se och kom hit med dina äpplen. Hämta efter 2 - 3 timmar. Pastöriserad och tappad på 3-liters Bag-in-Box. Du betalar 11 kr per kilo äpplen. Sälj till oss Plocka själv eller låt barn eller barnbarn tjäna en slant. Du behöver inte boka tid men ring 0708-262110 så vi vet att du kommer. Vi betalar 3 kr per kilo. Skänk din skörd Vi ordnar plockare och plockar rent både på trädet och på marken. Förra året var det asylsökande från Bergby som plockade. Vi hoppas på samma lösning i år. Ring 0708-262110 så kommer vi!

facebook.com

Timeline Photos

Det vita musteritältet blev plötsligt ett med omgivningen...

Timeline Photos
facebook.com

Nu spurtar vi inför säsongsavslutningen. Och vilken säsong det varit! Vi har öppet onsdag 2/11- söndag 6/11, som också är säsongens sista dag. Har du missat att plocka äpplen eller är de slut så kan du köpa vår egen must hos oss på Grisslehamnsvägen 160. Välj mellan 7 olika smaker (du får provsmaka). 3 liter pastöriserad must på bag-in-box kostar 98 kronor. Den 7/11 (måndag) börjar vi sälja på ICA Älmsta tills lagret är slut.

facebook.com

Timeline Photos

Signe och Paul kom och mustade häromdagen. 280 kilo blev en del att dricka upp!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Oj, oj, oj vad vi mustar. Det kom en gammal studentkamrat på besök med tips om vad man kan göra med äpplen om man nu av någon anledning inte vill göra must av allt. Hans barn och barnbarn Äppelringar. Välj ut några fina och oskadade äpplen. Kärna ur. Skiva tunt (Skalet ska vara kvar) Trä upp på en pinne Torka i rumstemperatur i ca två veckor.

Timeline Photos
facebook.com

I morgon, onsdag, öppnar vi för säsongen. Bokningen är öppen och redan finns det upptagna tider. Det är ju ett bra äppelår... Har du äpplen som du inte hinner eller orkar ta hand om? (Och du bor i Väddöbygden) Nytt för i år är att vi hjälper till med att plocka dina äpplen. Vi har engagerat 2 flyktingpojkar från Bergby, som plockar de äpplen som du inte tar hand om. Du skänker äpplena och vi ersätter pojkarna för jobbet. I och med det hoppas vi kunna sälja must till den som inte har egna äpplen. Hör av dig om du vill veta mer! Eller tipsa någon som du vet har för mycket äpplen.

facebook.com

PICTURES BY OTHER USERS ON INSTAGRAM

Pressing some apple juice at #edebymusteri #apple #väddö

Pressing some apple juice at #edebymusteri #apple #väddö
@, instagram.com

#edebyggästfrihet öppet fredagar och lördagar under hösten. Fyller ut dagarna med bl.a extra jobb på #edebymusteri

#edebyggästfrihet öppet fredagar och lördagar under hösten. Fyller ut dagarna med bl.a extra jobb på #edebymusteri
@, instagram.com

Quiz