Top Local Places

Uppsala universitet

Dag Hammarskjölds väg 7, Uppsala, Sweden
Community College

Description

ad

Här kan du ställa frågor om studier och studentliv eller annat som rör universitetet. Vad händer på campus? Var finns de bästa pluggställena? Vilken nation ska man välja?   Här kan du ställa frågor om studier och studentliv eller annat som rör universitetet. Vad händer på campus? Var finns de bästa pluggställena? Vilken nation ska man välja?  

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

När Valentin Troll som ung fysikstudent fick syn på en vulkanisk bergart under en kurs i geologi hände något märkligt. – Stenen började långsamt men tydligt ge mig svar på mina frågor och på ett språk jag kunde förstå. Drygt 20 år senare fängslas vulkanforskaren fortfarande av stenars berättelser. https://www.uu.se/nyheter-press/forskarprofiler/forskarprofilen-valentin-troll/

facebook.com

Anita Falkenek, Årets alumn vid Uppsala universitet 2017, besöker universitet den 6 mars för att ge en öppen föreläsning på temat ”Utmaningar och möjligheter – för ett hållbart samhälle i framtiden”. Anita Falkenek är VD för Krav och har länge arbetat med miljö- och hållbarhetsfrågor. Själva grunden är en examen i ekotoxikologi och biologi från Uppsala universitet. Varje år delar Uppsala universitet ut utmärkelsen ”Årets alumn” till en alumn som gjort framstående insatser inom sin karriär eller utfört något annat värt att uppmärksamma. Plats: Universtitetshuset, sal IX Biskopsgatan 3, Uppsala

facebook.com

Stipendiedags! Terminsstart innebär också stipendietider. Nu är det dags för vårens stora stipendieomgång för studenter och forskare. Ansökan måste inkomma senast tisdag 20 februari kl. 17.00.

facebook.com

Stressad? Välkomna på Studenthälsans öppna föreläsning för studenter om stress. Under studietiden är det lätt att uppleva att kraven överstiger ens resurser, vilket lätt kan leda till att man känner sig stressad. Att vara stressad under lång tid kan bli ett problem som påverkar både studierna och livet i stort. Studenthälsans föreläsning "Balansera din stress med KBT" syftar till att du som student ska få en grundläggande förståelse för hur stress fungerar, påverkar dig och hur du kan förhålla dig till den. Ingen föranmälan krävs.

facebook.com

Svårt att sova? Välkommen på Studenthälsans öppna föreläsning för studenter som har svårt att sova, har sömnsvårigheter och kanske har kommit in i onda cirklar som triggat sömnproblematik. Sömn ger oss återhämtning och ny energi att orka med studier och livet i stort. Det är viktigt att hitta både strategier och förstå sitt sömnmönster för att göra en förändring. Den här föreläsningen ger dig en start, både för att förstå och påbörja förändringar som främjar din sömn. Ingen föranmälan behövs.

facebook.com

CV och brev är viktiga i ansökningsprocessen och ibland din första kontakt med en arbetsgivare. Hur presenterar du dig egentligen för arbetsgivare? Fokuserar du på rätt saker i ditt brev? Tisdag 13 februari kl. 15-16.30 har du möjlighet att få tips och råd från UU Karriär på Studenttorget i Segerstedthuset. Glöm inte dina ansökningshandlingar. Välkommen! //UU Karriär

facebook.com

Nu är det dags att söka sommarjobb! Hur skapar du kontakt med arbetsgivare och hur nätverkar du på en arbetsplats där du inte känner någon? Anmäl dig till en workshop med UU Karriär där du lär dig nätverka strategiskt och vad du ska fokusera på när du söker sommarjobb. Välkommen! //UU Karriär

facebook.com

På tisdag 13 februari spelar Sirius Bandy sin sista seriematch för säsongen. IK Tellus står för motståndet. Du som är Uppsalastudent får gå gratis på alla Sirius Bandys hemmamatcher. Boka din biljett här: http://www.siriusbandy.se/?pId=1374 Glöm inte att ta med ditt studentleg!

facebook.com

Till dig som är gymnasielärare eller gymnasieelev, årskurs 2 på naturvetarprogrammet eller teknikprogrammet. Visste du att forskningscentret CERN i Geneve öppnar dörrarna i sommar till en tvåveckors praktik för svenska gymnasieelever, 10–23 juni 2018. Projekten är framför allt av teknisk karaktär; till exempel jobb i en verkstad eller i ett detektorlaboratorium men också något administrativt jobb till exempel i ett bibliotek kan förekomma. Jobben kommer att preciseras under våren och sedan fördelas bland de utvalda eleverna men oavsett var eleven hamnar så blir det spännande och utmanande uppgifter. Preliminärt program: https://indico.cern.ch/event/685358/timetable/ Ansökan Ansökan görs senast 16 februari 2018 via följande länk: https://indico.cern.ch/event/685358/registrations/39056/ I ansökan behöver en e-postadress anges till en lärare som kan kontaktas som referens. Mer information http://hssip.web.cern.ch/np/swedish-programme Kontakt Richard Brenner, professor vid institutionen för fysik och astronomi vid Uppsala universitet; richard.brenner@physics.uu.se, 018-4717616, +41-754112260.

facebook.com

Nyfiken på forskning? Prenumerera på Uppsala universitets nyhetsbrev. http://www.uu.se/nyheter-press/nyhetsbrev/

facebook.com

Nyfiken på forskning? Prenumerera på Uppsala universitets nyhetsbrev. http://www.uu.se/nyheter-press/nyhetsbrev/

facebook.com

Do you want to learn more about your career options within the OECD? Don´t miss this opportunity! Listen to the Swedish OECD Ambassador and the OECD Head of HR and hear more about positions and programmes including the Internship Programme, the Young Associate Programme and the Young Professional Programme. 15.30 -17.00, Thursday, February 8 at Brusewitzsalen, Östra Ågatan 19.

facebook.com

Quiz

NEAR Uppsala universitet