Top Local Places

Mariehemsgården Fritid Unga

Mariehemsvägen 7M , Umeå, Sweden
Organization

Description

ad

Det här är Mariehems fritidsgårds officiella facebooksida. Här publicerar vi information för dig som besöker, vill besöka eller bara är nyfiken på gården. Mariehemsgården är en fritidsgård för dig som är 13-17 år. Vår verksamhet är öppen och frivillig. Det innebär att du kommer och går som du vill under tiden vi har öppet. Här kan du sedan delta i aktiviteter, men du kan också komma hit bara för att umgås med kompisar eller surra med oss i personalen. Måndagar har vi riktad verksamhet för dig som är 13-20 år och har en funktionsnedsättning, men du är så klart välkommen övriga öppna dagar också.

Aktiviteter på gården
På Mariehemsgården har vi material för skapande, sällskapsspel, mysrum, gymnastiksal, replokal, scen- och discorum, biosalong, inspelningsstudio, diverse tv-spel, ett par datorer och ett fik med mera. Tycker du att något saknas så berätta det för oss så försöker vi lösa det. Det är bara fantasin som sätter gränser. Det är dina idéer som skapar verksamheten på gården.

Aktiviteter utanför gården
Ibland gör vi aktiviteter utanför gården till exempel åker och badar, bowlar, åker skidor, grillar, åker på läger och så vidare. Vi har även, tillsammans med de andra gårdarna i Umeå, tillgång till en lägergård som ligger i Balfors utanför Bjurholm. Dit kan man åka på läger över bara en dag eller med övernattning och utföra en mängd olika aktiviteter.


Prova på
Om du vill lära dig något nytt kan vi hjälpa till att anordna eller hitta kurser och workshops i till exempel självförsvar, filmskapande, musik, hantverk med mera.
Vi samarbetar med andra, såsom andra gårdar, studieförbund och föreningar, för att hjälpa dig att hitta aktiviteter som passar just dig. Tveka inte att prata med oss om dina idéer och förslag.

Trygghet
Vi ledare arbetar för att du ska känna dig trygg och välkommen här på gården. Trygghet är viktigt! Därför är vår verksamhet helt drogfri. Det innebär att alkohol, droger och tobak inte får förekomma här eller inom området.

Vi vill göra dig uppmärksam på att allt som publiceras här är en allmän handling och att vi inte hanterar enskilda handlingar, exempelvis personärenden här. Görs det inlägg som gäller enskilda ärenden eller olämpliga och kränkande inlägg så kommer de att tas bort.

Vi som administrerar facebooksidan arbetar på Mariehems fritidsgård, Umeå Kommun.

Quiz

NEAR Mariehemsgården Fritid Unga