Top Local Places

Lux Dag för Dag

primusgatan 116, Stockholm, Sweden
Restaurant/cafe
advertisement

Description

ad

Föränderlig meny, walk through, råvarorna bestämmer menyn, härlig atmosfär, lekfulla koksmästare, glädje och spontanitet!   Efter 10 framgångsrika år kände sig Luxgänget stolta men också nöjda med fine dining och ville ta tag i nya idéer. Lux låg ute till försäljning under en tremånaders period men nu fortsätter Norström och co i samma anda fram till sommarstängningen den 14 juli. Därefter introducerar Lux nya idéer i sina ”gamla” lokaler nere vid Mälaren på Lilla Essingen. Den nya restaurangen öppnar den 20 september.

-Tanken är att Lux ska bli mer lättillgänglig för fler människor och att man kan återkomma oftare. Vi kommer som vi gjort i alla år, att arbeta med närproducerade råvaror av högsta kvalitet och gärna från både mindre och större producenter/odlare/fiskare/jägare m.fl., berättar Henrik Norström.

Vidare berättar han att rätterna kommer att bli presenterade på ett enklare sätt och med inte lika många komponenter som nu. Det blir mer avskalat och rustikt och nya rätter kommer att bytas dagligen vilket blir en rolig, kreativ utmaning. På tavlor på väggarna i restaurangen skrivs rätter upp och ändras under dagen/kvällen vartefter råvarorna tar slut. När t.ex. jaktlyckan varit god erbjuds mycket vilt med härliga viner till, när gösen är som fetast skrivs den upp och när hallonen är mogna står de på tavlorna direkt. På Nya Lux ska gästerna enkelt kunna slinka in på bara ett glas vin och något litet ätbart i baren eller vid ett bord, eller sitta en lunch/kväll, kunna ta del av det man är mest sugen på och det som är de mest aktuella råvarorna för säsongen i dess bästa former och tillagning.


-Vi tänker oss att det dagligen finns 5-6 förrätter och lika många varmrätter och desserter i en prisklass mellan 85-250 kr. Det kommer att vara säsongsanpassade rätter som just nu skulle varit t.ex. Sorbet av färska solmogna jordgubbar, Dillstekt abborre med sparrissallad och smörsås, Hängmörad kalvbiff med ramslökssmör och färska primörer, Halstrad röding med nässeldressing och färsklök, berättar Henrik.

Lux kommer inte att heta Nya Lux. Ägarkvintetten bestämde sig för att behålla namnet Lux men istället för Lux Stockholm, blir det Lux Dag för Dag. Ett nytt namn var ett måste och Dag för Dag visar att det händer något nytt men Lux berättar att det är samma grupp som står bakom med samma kvalitetstänk. Det nya namnet stämmer bra med tänket att byta rätter dagligen beroende på vilka råvaror som finns tillgängliga.

-Det är också ett lekfullt namn som vi kan använda mycket i vår kommunikation. Timme för timme, månad för månad…. säger Lotta Norström. Ur ett av köksfönstren på baksidan av restaurangen där man också ser in i köket kommer en ”Walk through” att finnas. Alla som vill, kan köpa med sig något gott att äta ute i parken eller hemma. Lättare lunch, kaffe, fika. Där ska man också kunna ”plinga på” och köpa med sig t.ex. sparris, mogna jordgubbar, egenjagad fasan, Ängsöfisk, såser, fonder med goda råd om tillagning. Lux Dag för Dag kommer att informera om vad som är aktuellt i Walk through via nyhetsbrev och facebook.

CONTACT

Opening Hours

mánnodat
11:30 - 14:00
disdat
11:30 - 14:00
gaskavahkku
11:30 - 14:00, 17:00 - 23:00
duorastat
11:30 - 14:00, 17:00 - 23:00
bearjadat
11:30 - 14:00, 17:00 - 23:00
lávvardat
17:00 - 23:00

PICTURES BY OTHER USERS ON INSTAGRAM

frickluxrestaurangerluxdagfördag,lillaessingen,äntligenvardag,stockholm,lux,cheflife,2016

"Trotsar" röddag/trettondagen, vi håller öppet. Tjejerna & Killarna har extreme matlagningsglädje efter 1 månad av julbord & behövlig julledighet. Lammet från Herresta Säteri rekommenderas, vi har låtit lammen hänga i vår hängkyl till perfektion! Senare i veckan serverar vi Älgkalv från Söderås utanför Rättvik. #luxdagfördag #lux #äntligenvardag #lillaessingen #stockholm #2016 #cheflife

luxdagfördag,lillaessingen,äntligenvardag,stockholm,lux,cheflife,2016
@frickluxrestauranger, instagram.com

luxdagfordagluxdagfördag,junkön,farmtotable

Profiterole med torkad dill till kvällens löjrom #junkön #farmtotable #luxdagfördag

luxdagfördag,junkön,farmtotable
@luxdagfordag, instagram.com

luxdagfordagunikravara,luxdagfördag,hängmörat

Nu är vi tillbaka efter jul-nyår! Välkomna ikväll kl. 1700👍 #hängmörat #luxdagfördag #unikravara

unikravara,luxdagfördag,hängmörat
@luxdagfordag, instagram.com

Recommended Before and After transformation