Top Local Places

Djurens Rätt Stockholm

Hornsgatan 123, Stockholm, Sweden
Nonprofit Organization

Description

ad

Djurens Rätt Stockholm – för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt Stockholm är förbundets största lokalavdelning med över
5 600 medlemmar.  

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Djurens Rätt Stockholm drar igång djurrättshösten med ett medlemsmöte! Vi träffas tisdagen den 5 september på Djurens Rätts kontor på Hornsgatan 123. På mötet kommer vi att berätta om Djurens Rätt Stockholms arbete. Vi bjuder såklart på fika. Vi avslutar mötet med ett nytt inslag för våra medlemsmöten - och låter en av våra aktiva föreläsa kort om en djurart. Denna gången blir det Moundheur som kommer berätta om lodjuret! Allergier? Anmäl senast tisdagen den 5 september kl 12. Det går ibland bra att ta med sig en hundkompis till kontoret, men du behöver då anmäla detta senast måndagen den 4 september. Kontaktuppgifter: stockholm@djurensratt.se

facebook.com

De här hästar stod utanför en krog samtidigt som det var väldigt mycket folk i omlopp efter en konsert på Gröna Lund. Den medlem som tipsade oss ifrågasatte lämpligheten i detta och vi kan bara hålla med. Vad tycker du?

facebook.com

Slå in kanal TV4 imorgon (torsdag) kl. 07.45! Djurens Rätts Birgitta Wahlberg med i Nyhetsmorgon och pratar rävar och pälsfarmning. Läs och se mer om rävarnas förfärliga öden: https://www.djurensratt.se/bl…/inget-djur-ska-dodas-sin-pals Dela gärna detta inlägg för att fler ska kunna se inslaget torsdag morgon!

facebook.com

AUGUSTI MÅNADS STOCKHOLMSAKTIVIST Varje månad ställer vi fyra frågor till en av Djurens Rätt Stockholms aktiva medlemmar. Här är Nina, hon vet väldigt mycket om moderslösa ekorrungar. Just nu befinner hon sig i York, England där hon träffade en fyrbent vän, en ginger-cat. NAMN: Nina Peivert VAD FÅR DIG ATT ENGAGERA DIG FÖR DJURS RÄTTIGHETER? Att föra Djurens talan och göra dem hörda, i en värld där människan tror sig styra och bestämma. Från när jag var liten har mitt engagemang för djur och natur varit stort. Ju mer man ser hur verkligheten är desto mer ser man att djuren behöver ens hjälp, då den största orsaken till att djur skadas, utrotas, utnyttjas och så vidare är på grund av människans handlingar och livsvillkor. Det är inte mer än rätt att vi hjälper och stödjer djur i nöd, då det är främst vi människor som ställer till det och utsätter dem för utnyttjande och lidande. VAD FICK DIG ATT VÄLJA JUST DJURENS RÄTT? Jag gick med i Djurens Rätt 2002 främst för att vilja delta till att förändra synen på djuren, och att engagera mig mer inom djurrättsfrågor och träffa jämlikar. VILKEN DJURRÄTTSFRÅGA ÄR DIN HJÄRTEFRÅGA? Jag är så engagerad i alla frågor som handlar om djurrätt; djurförsök, pälsindustrin, djur inom livsmedelsindustrin och nöje, hemlösa djur med mera! Den djurrättsfrågan jag på senare tid blivit som mest engagerad i tror jag nog är jaktfrågan, då jag själv befinner mig i ett område där det pågår mycket jakt samt att jag har växt upp med jägare inom familj och släkt. Och då jag också engagerar ideellt som volontär viltrehabiliterare (ej licenserad ännu) så kommer man de vilda djuren nära inpå och lär känna dem och dess livsvanor, och alla dess faror som hotas främst av människan och hennes livsvillkor. DITT BÄSTA VEGANTIPS I STOCKHOLM? Finns många! Men Chutney på Katarina Bangata 19 är ett av de ställen jag kan rekommendera.

facebook.com

För att varje liv är viktigt. www.djurensratt.se/stod-oss Foto: Jo-Anne McArthur / /We Animals/

facebook.com

Veganism + queer = sant! I lördags gick Djurens Rätt Stockholm i prideparaden för HBTQ-kampen. Stort tack till alla aktivister som var med oss.

facebook.com

facebook.com

Nu är det inte många dagar kvar till Djurens Rätt tar plats i Stockholm Pride Parade! Vi har fått nummer 146 i tåget. Mer info kommer under veckan.

facebook.com

😃

facebook.com

Solen skiner i Stockholm och det kanske är dags att komma ut och sträcka på sig lite. Det tycker i alla fall den här Åsnan från The Donkey Sanctuary, Irland 😍

facebook.com

JULI MÅNADS STOCKHOLMSAKTIVIST Varje månad ställer vi fyra frågor till en av Djurens Rätt Stockholms aktiva medlemmar. Här är Mayumi, hon bakar för övrigt väldigt om inte Stockholms godaste kanellängder. NAMN: MAYUMI BACKMAN VAD FÅR DIG ATT ENGAGERA DIG FÖR DJURS RÄTTIGHETER? Jag vill göra något åt djuren och naturen. Jag vill rädda djur och det är min projekt i livet. VAD FICK DIG ATT VÄLJA JUST DJURENS RÄTT? Jag ville lära känna flera djurrättsaktivister och få mer inspiration. Djurens rätt ligger bra till. VILKEN DJURRÄTTSFRÅGA ÄR DIN HJÄRTEFRÅGA? Många djur är utsatta, men jag är mest intresserad av djurförsök och pälsindustrin. DITT BÄSTA VEGANTIPS I STOCKHOLM? Restaurang Hermans på Fjällgatan.

facebook.com

Medlemsmötet som skulle ha varit idag 4 juli är tyvärr inställt pga semestertider. Vi ses istället för medlemsmöte den 1 augusti då vi kommer peppa inför Djurens Rätts Stockholms deltagande i Stockholm Pride Parade! Vi önskar er alla en härlig sommar!

facebook.com

Quiz

NEAR Djurens Rätt Stockholm