Top Local Places

Gojukai Seinan Karateklubb

, Stockholm, Sweden
Martial Arts School

Description

ad

Träning i Aspudden, Midsommarkransen och Fridhemsplan (dagtid).
Provträna GRATIS 2 gånger. Just nu har vi kö till barnträningarna. Gojukai Karate-do är en av de traditionella japanska karateskolorna. Gojukai Seinan är en av Sveriges mest framgångsrika klubbar med inte mindre än 50 SM-guld! De flesta medlemmar tävlar inte utan tränar karate för att det är en rolig och allsidig träningsform.
   Vi hälsar Dig välkommen och hoppas att Du skall lära och trivas hos oss!

PLATS:
Aspuddens skola: Blommensbergsv. 166, T-bana Aspudden.
Karate Kids 6-7 år, Juniorer 8-13 år samt Seniorer från ca 13 år.

Brännkyrkahallen: Tellusborgsvägen 10, T-bana Midsommarkransen.
Juniorer 8-13 år med föräldrar, samt Seniorer från ca 13 år.

DansCompagniet: Fridhemsgatan 28, T-bana Fridhemsplan.
Dagträning för vuxna.

SCHEMA: http://goo.gl/eEpLA1

TRÄNING:
Det krävs inga förkunskaper, de flesta som börjar träna hos oss är helt otränade. Vi har många träningstillfällen varje vecka, juniorer och seniorer väljer själva hur mycket de vill träna.

Karate Kidsen: tränar en gång i veckan. Karateövningar blandas med lekfullare inslag. Vi lär oss vikten av gott uppförande och koncentration i dojon (träningslokalen).


Juniorgruppen: har möjlighet till tre träningspass i veckan och träningen är anpassad för lite större barn.

Seniorgruppen: består av såväl nybörjare som avancerade och vi delar gruppen så att Du får träna just på Din nivå - men även inspireras av de som tränat längre. I undervisningen ingår stretching, konditions- och styrketräning, grundteknikträning, självförsvar, teori och historik.

KLÄDSEL:
De första träningarna kan du ha vanliga träningskläder med långa ben och en tröja, karatedräkten kan du sedan köpa av din instruktör.

HUVUDINSTRUKTÖRER:
Conny Helgesson Ferm, 7 dan svart bälte, är chefsinstruktör. Han har erfarenhet av ca 40 års träning, främst under Hanshi Ingo de Jong, 8 dan, samt har besökt Japan för avancerad träning under Saiko Shihan Goshi Yamaguchi, 8 dan. Under mer än 35 år har Conny Helgesson Ferm instruerat i karate och han innehar instruktörscertifikat från såväl Svenska Karateförbundet som International Karatedo Gojukai Association. Conny Helgesson Ferm var 1993-2003 tränare för svenska landslaget i kata, han har själv representerat Sverige på EM och VM ett flertal gånger samt vunnit ett antal öppna tävlingar i Europa.

Emma Helgesson, 3 dan svart bälte, undervisar i samtliga grupper. Emma har tränat i Gojukai Seinan KK i 18 år och är A-domare i kata, distriktstränare för kata i Stockholm samt tidigare landslagsmedlem. Emma Helgesson innehar instruktörscertifikat från såväl Svenska Karateförbundet som International Karatedo Gojukai Association.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

SPORTLOV VECKA 9! Ingen ordinarie träning under sportlovet. De som vill träna själva kan göra detta hemma - eller på tisdag i Brännkyrkahallen! Ses som vanligt vecka 10 igen. /Instruktörerna Bild från Eskilstuna Hombu Dojo, Kaiso Gogen Yamaguchi till vänster och Saiko Shihan Yamaguchi till höger.

facebook.com

Stipendieutdelning på slottet av HKH Prins Carl Philip. Som tidigare meddelats har Sensei Emma tilldelats ett stipendium ur PRINS BERTILS & PRINSESSAN LILIANS IDROTTSSTIFTELSE. Den 22:a februari fick Sensei Emma ta emot diplom ur handen av HKH Prins Carl Philip tillsammans med övriga stipendiater vid en mottagning på slottet. "Prins Bertil och Prinsessan Lilians minne är för mig en påminnelse om hur kärlek och tålamod kan bära oss genom livet, det värmer extra mycket att få ett stipendium i deras namn," säger Sensei Emma. Stipendiet användes till en vistelse i Japan som du kan läsa om på hemsidan.

facebook.com

Nova vann tre raka i Kungsängen! Stockholms Karate Cup höll första deltävlingen för året lördagen den 17:e februari och Nova fick en smakstart på tävlingssäsongen! Bra jobbat i dojon - och på tävlingsmattan! Läs mera på hemsidan!

facebook.com

Och stort Grattis till William Engman - Bronsmedalj i U21!

facebook.com

Stort Grattis till Loren Zarei som tar brons på Junior-EM för Sverige!

facebook.com

Vårens KALENDARIUM finns nu på hemsidan! Läs om graderingar, avslutningar, tävlingar och annat intressant http://karategojukai.org/?page_id=1389 🙂

facebook.com

Barntävling 17:e februari - läs mer! SUGEN PÅ ATT TÄVLA I KARATE? Stockholms Karate Cup, för barn födda år 2004-2010, är en bra tävling att ”träna tävling” på. Här möter alla i klassen varandra och man får öva många gånger, till skillnad från en vanlig tävling där det är ”vinna eller försvinna”. Stockholms Karate Cup går lördagen den 17/2 i Ekhammarskolans Sporthall i Kungsängen. Dit tar man sig själv, tillsammans med sina föräldrar som ansvarar för sina barn hela tävlingsdagen. På plats från klubben har vi erfarna coacher som berättar hur allt går till och hjälper barnen. Vi brukar ha en härlig klubbkänsla när vi hejar fram våra kamrater och kämpar tillsammans! Man tävlar antingen i Kata – då måste man kunna en hel kata riktigt bra, eller i Kumite – för att tävla i kumite måste man ha tränat minst ett år samt ha handskydd och tandskydd. Det kostar 200 kr per klass att tävla på Stockholms Karate Cup, man kan tävla antingen i Kata-klassen eller Kumite-klassen eller i båda två. All anmälan går via vår klubb, Gojukai Seinan Karateklubb – aldrig direkt till tävlingsarrangören. Kontakta oss för mera info angående anmälan. Om man vill vara med på den här tävlingen men inte tävlat förut, ska föräldrarna kontakta klubben snarast. Då kan vi se om det är dags att prova – annars siktar vi framåt mot nästa mindre tävling som är Yui Shin Kai Open den 7:e april. Kontakta oss gärna om ni har frågor! seinankk@hotmail.com Eller ring 070-2822 804! Med vänliga hälsningar Emma & Conny Gojukai Seinan KK

facebook.com

I dag uppmärksammar vi Kaiso Gogen Yamaguchi som föddes i dag för 109 år sedan, Gojukais grundare.

facebook.com

PROVA KARATE GRATIS HOS OSS! 🥋 NYBÖRJARE VÄLKOMNA - BÅDE BARN OCH VUXNA! 😅 Här kan Du läsa om våra träningsgrupper och tider: http://karategojukai.org/?page_id=83 När Du bestämt Dig vilken dag som passar Dig bäst skickar Du ett mejl till seinankk@hotmail.com för att få mera information! Läs mera om oss på karategojukai.org och hör gärna av Dig med frågor! VÄLKOMNA! /Instruktörerna

facebook.com

GOJUKAI KARATEDO 2018! Vi tittar närmare på Saiko Shihan Yamaguchis nyårsbrev: "At international events, it is a good opportunity for children to gain confidence and mutual trust through the relationships developed in Karatedo. I hope that this will awaken world peace and human love for one another. As my New Year massage, I want to encourage everyone to understand and support this wish." Detta är budskapet i Karatedo, i Budo. Visst kan man träna karate bara för att det är kul och bra träning, men det är väsentligt att förstå och respektera de ramar som bär traditionen. Det är viktigt att vi tillsammans skapar en atmosfär i dojon som är fokuserad och betydelsebärande, det underlättar för alla att nå sina mål. Om sedan målet är att bli av med jul-magen eller att sträva efter världsfred får vara upp till var och en. /Emma Läs hela Saiko Shihans nyårsbrev här: http://www.gojukaikaratedo.com/messages.php

facebook.com

Startdatum för vårterminen 2018! Här kan Du som redan är klubbmedlem läsa när det är dags att komma igång på allvar igen! Vänligen betala träningsavgift senast 15/1 (Kids 29/1) Är Du inte medlem ännu men nyfiken på att träna med oss? Mejla kontoret seinankk@hotmail.com så får Du alla info! 9/1 Obligatorisk Instruktörsträning för alla med 6:e kyu eller högre grad, BKH kl 18.00. (Alexandra och Gustav välkomna) 11/1 Seniorträningen startar i Aspudden (ej Juniorer) 12/1 Barn/föräldrar + Seniorgrupp startar i BKH 15/1 Juniorträningen startar i Aspudden, även Seniorer 16/1 Dagträningen startar på DC Måndag 5/2 startar terminen för Karate Kidsen Varmt välkomna! /Conny & Emma

facebook.com

Saiko Shihan Goshi Yamaguchis nyårshälsning!

facebook.com

PICTURES BY OTHER USERS ON INSTAGRAM

Idag har den här grymma killen fixat sin första gradering i karaten! 🌟

Idag har den här grymma killen fixat sin första gradering i karaten! 🌟
@, instagram.com

Coolaste karatekillen!

Coolaste karatekillen!
@, instagram.com

Idag gick barnen på deras första karateträning 🥋

Idag gick barnen på deras första karateträning 🥋
@, instagram.com

Quiz

NEAR Gojukai Seinan Karateklubb