Top Local Places

ML Coaching

Ringvägen 21 b, Stockholm, Sweden
Lifestyle Service

Description

ad

Maria Lindström är en av Sveriges mest framgångsrika tennisspelare genom tiderna. Titlar i både singel och dubbel,
www.coachingspecialisten.se  Under 11 år reste jag jorden runt och spelade proffstennis. Jag spelade OS i Barcelona 1992 och min bästa världsranking var 87 i singel och runt 35 i dubbel. Min svenska ranking var nummer 2 och jag har vunnit ett antal Svenska mästerskap både i singel, dubbel och lag.
Jag är utbildad mental tränare vid Lars-Erik Uneståhls distansutbildning i Örebro.
Jag är utbildad och certifierad på avancerad nivå i kommunikologi vid Skandinavisk Institutt for Kommunikasjon og Forandring.

Jag har jobbat som assisterande kapten för damlandslaget i tennis, som tränare för juniorlandslaget och varit klubbtränare. Jag var på college i USA i ett och ett halvt år.


2008 blev jag klar med min första bok, metaforboken ”Fryst kyckling lever? Metaforer som inspiration”.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

facebook.com

facebook.com

facebook.com

facebook.com

Ja.. Jag är en av de som vinkar på bilden.. Barcelona 1992. Nu har jag tillsammans med min kollega Linda Jansson ett tennisläger där du under två dagar får träna på många saker. Mental träning Taktik i dubbelspel Övningar för att få hjärtat att slå Träffa andra tennisspelare Matchspel Vi kör den 11 och 12 augusti i Stockholm. Klicka länken om du vill läsa mer. https://jumpshare.com/v/dllUWXjDj0xq4dVPpfHh Varmt Välkomna Maria och Linda maria@addanattitude.com

facebook.com

Fortsättning... Vill du ha bättre resultat behöver du kunna leda dig själv eller andra på ett bra sätt. Vad är bra ledarskap... Coaching tillsammans med struktur. Många har fokus på coachingen men mindre på strukturen. Vad är en struktur du kan använda dig av om du vill börja utvärdera dig själv efter det första jag skrev här om dagen. Satsning... (Mödan,Engagemanget,Kraftansträngningen) Hur kan du utvärdera din satsning... Jag ska berätta ett sätt. Förresten vet du att någon har räknat ut att vi har 65.000 tankar om dagen... Det läskiga (för många) är... 95% är samma som dagen innan. Vad innebär det för någon som vill göra en förändring... Man behöver vara noga för annars sätter den automatisk negativa tankarna igång. Så... Tillbaka till struktur med utvärdering av satsningen. Satsning/mödan kan definieras på olika sätt men jag definierar den så här: Hur mycket är jag fokuserad på det jag håller på med Anstränger jag mig fysiskt så att jag pushar lite extra bortom min komfort zon Hur villig är jag att ha ett bra tillstånd även om resultatet inte är vad jag vill Hur bra är jag på att hitta lösningar på problem som uppstår Under 2 veckor gör du följande: Varje dag utvärdera dig på en skala 1-10 utifrån ovan definition på satsning 1 är sämst och 10 är bäst. Bestäm vad du tycker är ett ok medelresultat ( mitt förslag är mellan 8-10) Efter 2 veckor kollar du dig själv eller om du är ledare, kollar dina elever. Ge dig själv/dina top 2 elever en belöning. Belöningen kan vara stor eller liten. Förslag på belöning: Extra träning veckan efter Glass Nytt träningsplagg Fanfar Det kan egentligen vara vad som helst Upprepa processen i 2 veckors intervaller så att andra har möjlighet att “vinna”. Om du är ledare, tydligt visa de som “vinner”. Om du är spelare, tydligt visa dig själv att du har “lyckats”. Som jag skrev här om dagen... Att utvärdera andra saker en vinst eller förlust gör att jag inte har samma press på mig. När jag inte har samma press... Har jag ett bättre tillstånd/känsla... Och jag får bättre resultat. Kolla videon och det geniala i början (resten är bra också) I am in! Är du “ I am in” innan dina träningar?

facebook.com

För mycket fokus på vinst eller förlust minskar dina möjligheter till bra resultat. Det leder i sin tur till #1 hindret som de flesta möter på Sportarenan/tennisbanan... - hur spelar jag på min “egentliga” nivå? Många timmar på träningsbanan i kombination med mindre bra resultat kan göra dig helt paralyserad och frustrerad. Och ARG! Vad kan du göra åt denna paradox. Jag vill vinna... Samtidigt... Blir jag “tight” när jag tänker på vinst eller förlust. Redo för svaret... Utvärderar andra, tydliga och mätbara saker... Satsningen Attityd Kommunikation Utförandet Att utvärdera efter “saku” leder till mindre fokus på resultatet... Som i sin tur leder till bättre resultat.. Redo för strukturen... Mer i morgon.

facebook.com

Jag kan känna energin över Atlanten. Detta lag har hittat sätt att mäta framgång som inte bara handlar om vinst eller förlust. Ser det kul ut? :)

facebook.com

Kan man bli orädd genom att acceptera sin rädsla? Kolla Webinaret om en timme om det är så eller inte? ( tyvärr så blir det inget live event på Facebook idag) anmälan här. https://app.webinarjam.net/register/5668/5238d5cdcd

facebook.com

4 sätt att vara orädd på tennisbanan. Kolla på min fb sida för live fb webinar klockan 19.30 idag. (om du vill ha länken så skicka ett meddelande till mig) Dela och gilla gärna. https://www.facebook.com/Coachingutveckling/

facebook.com

(Gratis Live Webinar) 4 sätt hur du blir orädd på tennisbanan. Detta är för alla tennisspelare som vill ha bättre resultat. Vi vet alla att våga och vara orädd på tennisbanan leder till bästa resultaten. ( och det är roligare) Tänk på dina favoritspelare: Serena Williams, Roger Federer, Angelique Kerber, Andy Murray - Vad har de alla gemensamt? De är orädda. I den kommande webinar lär jag ut 4 sätt du kan släppa dina rädslor på tennisbanan. Rädslan för att förlora, vad andra ska säga och tycka eller rädslan för att klippa till bollen. Dela gärna https://app.webinarjam.net/register/5668/5238d5cdcd

facebook.com

Photo by Morten Berentsen

facebook.com

Quiz