Top Local Places

Skellefteå Airport

, Skellefteå, Sweden
Airport

Description

ad

Hello Norrland, hello världen! Skellefteå Airports närhet till tre starka tillväxtmarknader skapar framtidens möjligheter inom resande och långsiktiga affärssamarbeten.

Med nya ägare och över 50 års erfarenhet har vi kunskapen, flexibiliteten och kontakterna som krävs för att attrahera nya marknader.

Frihet för resande människor, hög tillgänglighet och den mest kompletta upplevelsen. Skellefteå Airport arbetar målmedvetet för framtiden och visionen att föra Norrland närmare världen. Och vice versa. Sedan 2010 drivs verksamheten i egen regi av tusentals engagerade Skelleftebor, som genom att välja sin egen flygplats banar väg för nya landvinningar. Idag rankas Skellefteå Airport som en av de tio största flygplatserna i landet vad gäller inrikesflyg.

I kombination med ett växande antal charterdestinationer är det möjligt att både åka iväg och välkomna andra. En direktlänk till omvärlden. Men också en viktig livsnerv.

Res mer med Skellefteå Airport, välkommen!

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Timeline Photos

Kanarieöarna är svenskarnas mest populära resmål och i morgon återvänder ett gäng resenärer i Skellefteå från Gran Canaria. Bra läsning inför kommande resor? ”Mitt Gran Canaria”, Karavan reseguide, skriven av Marko T Wramén och Anna W Thorbjörnsson är den absolut senaste boken som getts ut – och den har allt. Eller åtminstone; det mesta. Paret, tillsammans med lilla Gustav, har provsmakat, vandrat, simmat, cyklat kört, dykt och flugit och ger i sin guide mer än 200 personliga tips, rikt illustrerade med vackra bilder. Röster om boken: ”Det har skrivits många guideböcker om dessa öar, men just den här guiden är annorlunda och mer personligt skriven än vad många andra är. Författarna Marko Wramén och Anna W. Thorbjörnsson, verksamma som resejournalister, filmare och fotografer, har under flera månader båtluffat runt öarna. Utifrån sina upplevelser berättar de om vandringsleder, promenadstråk, vinprovning, dykning, ubåtsfärder, valsafari, stads- och byliv, naturupplevelser och mycket annat … Texterna är korta och lättlästa och det är rikligt med vackra och informativa färgfotografier”, skriver Bibliotekstjänst.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Julklappstips till den som har allt - weekend i Amsterdam! goTO Nordics erbjuder direktflyg från Skellefteå till Amsterdam med 8 avgångar i juni. Paket eller flygstol - go your own way. Boka idag på www.fly-goto.com

Timeline Photos
facebook.com

Flygvärden drar säkerheten på brett Skelleftemål – tv-experten kan inte låta bli att le

Härligt, Sanny Lindström!

facebook.com

Timeline Photos

o Kan jag resa utan min mans tillåtelse? o Finns det ståplats på flyget? Det är några av de 100-tals frågor som ibland ställts till nätresebyrån Travellinks kundtjänst. – Oftast vill våra kunder ha hjälp med av- och ombokningar eller har frågor om bagaget. Men ibland kommer det in mer udda frågor än så. Vi har sammanställt i en topplista, säger Elisabeth Lindberg, försäljnings- och marknadschef Travellink privatresor. 1. Planeraren ”Varför kan jag inte boka en biljett till mitt ofödda barn?” 2. Kinkig ”Hej, jag är väldigt allergisk men jag kan äta: Lax, räkor, kräftor, rödspätta, kolja, torsk, lamm, nötkött, fläskkött, ren och viltkött, kyckling, kalkon, potatis, sötpotatis…” 3. Ute-servering Kund som önskar seating: ”Gärna en uteplats.” 4. Tonårsbryderier ”Måste jag be mina föräldrar om lov för att resa utomlands, eller kan jag resa utan deras tillåtelse?” 5. Brytrisk ”Det hörs lite dåligt. Jag sitter nämligen i gruvan i Boliden och bokar min biljett. Ring upp mig om det bryts tack!” Bilden (foto: Gran Canaria): Dit kan du åka i vinter från Skellefteå.

Timeline Photos
facebook.com

Kanske framtiden? I det ögonblick ett flygplan lyfter från en flygplats i Sverige träder flygskatten i kraft. Hur stor den blir beror på vart passagerarna ska åka. I tre steg kostar det 80, 280 eller 430 kronor. Utredarna vill att skatten ska införas den 1 januari 2018. Om den går igenom i riksdagen. Det är en 255 sidor lång utredning som nu kommit fram till hur stor skatt som ska läggas på flygbiljetter för resor som utgår från Sverige. Det blir en uppdelning i tre steg med hänsyn till hur lång flygresan är: o Inom Sverige och Europa = 80 kronor o Utanför Europa, högst 6 000 kilometer bort = 280 kronor o Andra världsdelar, mer än 6 000 kilometer bort = 430 kronor Om förslaget går igenom, vilket är osäkert eftersom det i dagsläget finns en majoritet som säger nej, ger det en intäkt till statskassan på 1,78 miljarder per år, skriver Anders Carlsson, Flygrevyn.

facebook.com

Direktcharter från Skellefteå fortsätter att växa i popularitet och nu meddelar Detur att de till våren 2017 utökar sitt utbud med en ny destination – Rhodos. Rhodos ingår i Deturs satsning på Grekland och innebär för ressugna norrlänningar att Detur nu erbjuder direktflyg till Grekland både vår och höst. Under våren, med start den 4 maj blir det sju avgångar till nyheten Rhodos. Detur växlar sedan destination till Kreta på hösten med start den 4 september. Filmen (foto: Bo Fuhrman): Skelleftepar på besök på Rhodos i slutat av augusti. Hör vad de tycker!

Direktcharter från Skellefteå fortsätter att växa i popularitet och nu meddelar Detur att de till våren 2017 utökar sitt utbud med en ny destination – Rhodos. 
Rhodos ingår i Deturs satsning på Grekland och innebär för ressugna norrlänningar att Detur nu erbjuder direktflyg till Grekland både vår och höst. Under våren, med start den 4 maj blir det sju avgångar till nyheten Rhodos. Detur växlar sedan destination till Kreta på hösten med start den 4 september.
Filmen (foto: Bo Fuhrman): Skelleftepar på besök på Rhodos i slutat av augusti. Hör vad de tycker!
facebook.com

Timeline Photos

INSTÄLLT!!! Julklappskvällen på Skellefteå Airport är inställd på grund av för få anmälda.

Timeline Photos
facebook.com

SAS och Apollo förlänger avtalet för charterflyg inom Europa. Avtalet gäller för sommaren 2017 och är värt knappt 1 miljard kronor, skriver SAS i ett pressmeddelande. "Efter mer än 15 års samarbete väljer Apollo ännu en gång SAS som huvudpartner för majoriteten av charterflygningarna från Skandinavien under nästa sommarsäsong", skriver SAS. Avtalet innebär att SAS flyger Apollos kunder från ett 20-tal orter i Sverige, Danmark och Norge till 30 destinationer i Europa.

facebook.com

Det fortsätter att snö kraftigt i Skellefteå och trots lite förseningar har trafiken gått som planerat. Vi snöröjer och arbetar för att upprätthålla goda banförhållanden för att planen ska kunna starta och landa. Vädret kan dock växla på några minuter och det är ytterst piloten som tar beslut om landning eller start. Vi kan därför inte från flygplatsen sida i förväg säga något om trafiken och vi utgår ifrån att planen ska gå som planerat tills vi får annan information. När vi har ny information uppdaterar vi alltid vår hemsida, och vi rekommenderar att gå in och läser där med jämna mellanrum.

facebook.com

Timeline Photos

Som vi har längtat efter 28 oktober! Höstpremiären för Fritidsresors direktcharter Gran Canaria. Ett fullbokat plan lyfte i morse från Skellefteå Airport och visst är vi lite avis på alla som varit smarta nog att boka en resa. Som tur är har Fritidsresor avgångar en gång i veckan till Gran Canaria från Skellefteå ända fram till april så du har fortfarande chans att resa till värmen. Spana in Fritidsresor hemsida och förförs av alla underbara bilder från Gran Canaria, och passa på att boka din nästa semester. http://www.fritidsresor.se/

Timeline Photos
facebook.com

Rhodos blev en succé från Skellefteå i år. Fortsättning följer kommande år – i utökad form. Förrän Norranreportern Bosse Fuhrman träffade Steinar Reis och Yessica Hernandez som njöt i solen på Rhodos. Så här tyckte paret inför hemresan.

Rhodos blev en succé från Skellefteå i år.
Fortsättning följer kommande år – i utökad form.
Förrän Norranreportern Bosse Fuhrman träffade Steinar Reis och Yessica Hernandez som njöt i solen på Rhodos.
Så här tyckte paret inför hemresan.
facebook.com

Timeline Photos

38 procent säger att de ska åka utomlands i vinter visar Tickets återkommande undersökning. Motsvarande siffra förra året: 33 procent. Spanien är den stora favoriten. Bokningarna dit ökar med 11 procent jämfört med i fjol, vilket bland annat förklaras med att charterarrangörer flyttar kapacitet ill Spanien när det är oroligt på andra håll i världen. Vinterns uppstickare är Storbritannien dit bokningarna har mer än fördubblats (+107 procent). Bakom uppgången ligger pundets fall samt att Zlatan Ibrahimović dragit på sig Manchester United-tröjan. Tio-i-topplista på de populäraste resmålen: 1. Gran Canaria, dit du kan åka från Skellefteå i vinter (1 även förra året), 2. Bangkok (2) 3. Phuket (3) 4. Teneriffa (4) 5. London (8) 6. Miami (6) 7. Krabi (5) 8. New York (9) 9. Malaga (ny) 10. Cancún (7) Bilden (foto: Bo Fuhrman): Gran Canaria, populärast. Som vanligt.

Timeline Photos
facebook.com

PICTURES BY OTHER USERS ON INSTAGRAM

Bye Skellefteå, see you in January! ☃️❄️ ☀️🏝 #christmasbreak #headedtothebeach

Bye Skellefteå, see you in January! ☃️❄️ ☀️🏝 #christmasbreak #headedtothebeach
@, instagram.com

Verkar bli fint flygväder👍😎#sunrise

Verkar bli fint flygväder👍😎#sunrise
@, instagram.com

Då var det slut på det norrländska äventyret! #närsolenstårsomhögst #falmark #motstockholm #Bettan60bast

Då var det slut på det norrländska äventyret! #närsolenstårsomhögst #falmark #motstockholm #Bettan60bast
@, instagram.com

Dags att jobba lite.. 📽 #skellefteå

Dags att jobba lite.. 📽 #skellefteå
@, instagram.com

Såhär ser storcirkeln ut mellan Oakland och Stockholm. Avståndet i radianer beräknas med hjälp av acos(sin(lat1)*sin(lat2)+ cos(lat1)*cos(lat2)*cos(lon1-lon2)).

Såhär ser storcirkeln ut mellan Oakland och Stockholm. Avståndet i radianer beräknas med hjälp av acos(sin(lat1)*sin(lat2)+ cos(lat1)*cos(lat2)*cos(lon1-lon2)).
@, instagram.com

När man vart borta hela veckan längtar man hem till familjen👨‍👨‍👦🐶🐶🐱🐱❤️#labrador #dog #doglife #workmode #längtarhem

När man vart borta hela veckan längtar man hem till familjen👨‍👨‍👦🐶🐶🐱🐱❤️#labrador #dog #doglife #workmode #längtarhem
@, instagram.com

Hade bokat en Ikearesa i helgen, men för några timmar sen kom syrrorna hem till mig och sa att det blir shopping i London istället. Vilken överraskning 😃 #trettioårspresent #överraskad #jävligtglad #london

Hade bokat en Ikearesa i helgen, men för några timmar sen kom syrrorna hem till mig och sa att det blir shopping i London istället. Vilken överraskning 😃 #trettioårspresent #överraskad #jävligtglad #london
@, instagram.com

Tillbaka till overkligheten efter en välbehövlig helg hemma

Tillbaka till overkligheten efter en välbehövlig helg hemma
@, instagram.com

Good bye @goldtowngames, Skelleftea and Sweden. Looking forward to come back soon!

Good bye @goldtowngames, Skelleftea and Sweden. Looking forward to come back soon!
@, instagram.com

Hej då Skellefteå

Hej då Skellefteå
@, instagram.com

Mais uma...

Mais uma...
@, instagram.com

Quiz

NEAR Skellefteå Airport

Bryggargatan

Skellefteå, Sweden
Restaurant/cafe