Top Local Places

Norrköping Light Festival

Källvindsgatan 1, Norrköping, Sweden
Arts & Entertainment

Description

ad

Festivalen äger rum 30 november 2018 till 6 januari 2019 och består av 12 konstverk och ljusinstallationer skapade av konstnärer från hela världen. Fredag den 1:a december är det premiär för den tredje upplagan av Norrköping Light Festival, Sveriges enda ljusfestival av sitt slag. Varje dag till söndag den 7:e januari 2018 har ni möjlighet att njuta av hela 13 spektakulära ljusinstallationer och konstverk från lokala och internationella konstnärer. Samtliga ljusinstallationer, tio nya och tre återkommande, är placerade i Norrköpings unika stadsmiljö och kommer att väcka liv i denna mörka årstid.

Mellan kl 16.00 och 24.00 varje veckodag kommer ni att kunna vandra den nya ljuspromenaden som startar vid Carl Johans Park, ringlar sig utmed Motala Ström och genom Industrilandskapet för att till slut nå Visualiseringscenter C där slingans sista konstverk är placerat.

Likt tidigare år finns möjlighet till guidade turer på vilka man får exklusiv information och kuriosa kring Norrköping Light Festival och de fina konstverken. Välj mellan våra fasta tider eller boka en tid för just ert företag eller sällskap.

Förra årets succé, Ljusruset kommer tillbaka även i år. Onsdag den 6:e december arrangeras ett av årets roligaste motionslopp tillsammans med Friskis & Svettis. Loppet är helt gratis och vi ser gärna att deltagare bär lysande plagg eller accessoarer.


Även i år kommer vi att erbjuda våra populära Festivalarmband. Armbanden kommer laddade med massvis av erbjudanden och går att köpa under festivalen.

Det fina samarbetet med Amsterdam Light Festival har skapat en ljusfestival utöver det vanliga. I år är vi extra stolta över att kunna presentera hela tio nya unika och spektakulära konstverk som tillsammans med övrig inramning en ljusfestival som saknar motstycke i Sverige.  Det är helt klart en reseanledning! Kombinera det gärna med ett besök på Sagojul på Kolmården så har man en väldigt trevlig weekend!

Hjärtligt välkomna till Norrköping i vinter!


_______________________________

Stort tack till våra partners:

• Lugna Favoriter
• Hyresbostäder

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Nu är Norrköping Light Festival över för denna gång. Intresset har varit väldigt stort i år och vi har sett väldigt mycket fina bilder i sociala medier Nu är även Norrköping Light Festivals tävling avslutad och vinnarna är korade. Förstapris går till @par_jacobsson som på ett kreativt sätt fångat både ett av årets konstverk men också så mycket fler symboler för Norrköping så som spårvagnen, Rådhuset och vårt vanliga fina stadsljus. Andrapris går till @photosbyhuman som också fångat mer än bara ett konstverk. Här fångas även Motala Ström på ett fint sätt som också är själva pulsådern för Norrköping Light Festival. Stort tack till alla som gått promenaden och för alla fina bidrag i tävlingen!

facebook.com

På söndag 7/1 är det sista chansen att gå en av våra guidade turer. Vi har därför satt in en extra guidning klockan 16.30-17.45. Begränsat antal platser! Läs mer om hur du bokar på länken nedan: http://norrkopinglightfestival.se/bli-guidad/

facebook.com

Norrköping Light Festival pågår bara fram till 7:e januari så passa på att gå denna fantastiska promenad! Finns också fortfarande chansen att gå en guidad tur. Läs mer på www.norrkopinglightfestival.se

facebook.com

facebook.com

Får ni hit släkt eller vänner under jul och nyår är en promenad runt Norrköping Light Festival en perfekt aktivitet.

facebook.com

Tävla med din bästa bild eller film av Norrköping Light Festival 2017/2018! Ladda upp din bild på Instagram och tagga den med #norrkopinglightfestival och #lightfestivaltavling2017 - så är du med och tävlar om fina priser (se nedan). Tänk på att du måste ha öppen profil på Instagram för att kunna vara med och tävla. Tävlingen pågår till festivalens slut den 7 januari. 1:a-pris: två ljuslyktor från Reijmyre Glasbruk 2:a-pris: ljuslykta med norrköpingsmotiv från Reimyre Glasbruk Vinnarna utses av en jury på Upplev Norrköping.

facebook.com

Inte långt kvar till årets mest lysande löprunda: Ljusruset! Kl 17.45 värmer vi upp tillsammans med Friskis&Svettis och kl 18.00 startar loppet. Start och mål på Holmentorget, Industrilandskapet. Glöm inte reflexerna - tillsammans lyser vi upp Norrköping!

facebook.com

En av årets nyheter är dessa små lampor som hjälper dig att hitta rätt väg. Följer du dessa blir du ledd förbi alla installationer.

facebook.com

Det är skillnad på bilder och bilder. Här är ett urval av de Mattias Lindh har fotat åt oss.

facebook.com

Vi är igång och årets promenad är magisk! Måste upplevas!

facebook.com

facebook.com

Snart premiär! Vi hoppas att vi ses i Carl Johans Park kl 18!

facebook.com

Quiz

NEAR Norrköping Light Festival

Pinchos

Norrköping, Sweden
Tapas Bar & Restaurant