Top Local Places

Mora Rehab & Gym AB

Örjasvägen 8, Mora, Sweden
Gym/Physical Fitness Center

Description

ad

Här finns sex legitimerade sjukgymnaster och en receptionist. Vi jobbar både med rehabilitering, individuella behandlingar och friskvård. Hos oss på Mora Rehab jobbar sex legitimerade sjukgymnaster (Thomas Svensson, Marie Difs, Tin Nordin, Göran Dernebo, Birgitta Back och Maria Bergkvist) och en receptionist (Ing-Marie Åberg).
På sjukgymnastsidan har vi en samlad mycket hög kompetens och lång erfarenhet inom yrket. Vi har en stark övertygelse om att alla med egna insatser kan bidra till sin egen rehabilitering, men att man kan behöva guidning och individuella behandlingar på vägen.  Att träna på ett eller annat sätt är alltid bra och vår kropps konstruktion kräver rörelse för att fungera bra.
Vi gör därför alltid individuellt anpassade träningsprogram att utföra hemma eller i vårt välutrustade gym.
Har man problem med smärta eller funktionsnedsättning av annan anledning så gör vi noggranna undersökningar för att försöka hitta orsaken till problemen och för att kunna ge rätt behandling.
Behandlingarna kan vara manuella tekniker för att öka rörligheten, lossa på ”låsningar”, minska spänningar m.m. Det kan också vara ren smärtbehandling (ofta p.g.a. inflammationstillstånd) i form av t.ex. akupunktur, laser, TENS ( elstimulering), djup värme (ultraljud, Bodywave), stötvåg.

I vårt gym tränar en skön blandning av människor för att rehabiliteras efter operationer, skador eller andra besvär från rörelseapparaten och människor som vill förebygga besvär och påverka sin hälsa. Det är en härlig åldersblandning i gymmet, från barn till 90-åringar. Klädkod existerar inte hos oss!
Stämningen är mycket trivsam och den sociala delen, möten mellan människor är ibland lika viktig som träningen.
Vi försöker att vara så tillgängliga som möjligt och alla sjukgymnaster har fasta tider, då man är på plats i gymmet. Det ska vara lätt att få hjälp!
Ing-Marie är inte bara receptionist. Hon har koll på det mesta, fixar inköp, reparerar, har koll på gymmet och alla sjukgymnaster…
Vi har en fin stämning i vår personalgrupp och det tillsammans med fantastiska kunder bidrar till en härligt avspänd  atmosfär med många härliga skratt. Det ger dock inte avkall på att vi är noga med att träningen här utförs med bra kvalitet, att man jobbar med rätt teknik och lämpliga belastningar.
Ofta har vi väntetid på några veckor, men vi strävar hela tiden efter att hålla den tiden nere. Vissa akutfall kommer in snabbare och rehabilitering efter operationer har också förtur.

CONTACT

Quiz