Medins Biologi AB
Description
Miljökonsult med inriktning på vatten Undersökningar inom marinbiologi och limnologi. Medins Biologi arbetar i vattendrag, sjöar och hav runtomkring Sverige.
Tell your friends
CONTACT
RECENT FACEBOOK POSTS
facebook.comTimeline Photos
Tjuvtitt! Konstruktionen av vårt nya kamerasystem rullar på. En viktig (kanske den viktigaste) detaljen blev klar i veckan. Nu är kamerahuset äntligen smakfull anodiserat i en tidlös och elegant "Royal Blue" kulör. Det byggs även specialbeställda kablar för fulla muggar, faktiskt mer än 200 meter kabel :-). Nu återstår en runda avslutande systemtester innan allt kan levereras till Medins och vi kan börja dokumentera livet under ytan med ännu bättre kvalité.
havochvatten
Medins deltar under två dagar på Havs och vattenforum 2016. Medins VD Olof Nilsson deltar i paneldebatt på scenen.
I väntans tider!
I väntans tider! Medins har en lång tradition av att utveckla, anpassa och förfina utrustningen vi arbetar med. Många gånger är våra uppdrag komplicerade och det är svårt (för att inte säga omöjligt) att hitta passande utrustning i handeln. Just nu befinner sig vårt senaste projekt i ett spännande skede. Vi har under en längre tid skissat på ett nytt dropvideosystem, helt anpassat efter våra behov och önskemål. Många skisser och timmar med problemlösning börjar nu äntligen bära frukt och de första delarna börjar fräsas ut ur solida stycken aluminium. Fantastiskt spännande! Självklart vill vi ge er en liten förhandstitt :-).
Okeanos Explorer - Camera 1
Ett litet tips till våra sömnlösa vänner. Fram till och med den 10 Juli kommer den amerikanska myndigheten NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) sända live från sina ROVer i djuphavet. Dessa undervattensrobotar sjösätts från forskningsfartyget Okeanos Explorer. Fascinerande att i realtid se vad som lever på flera tusen meters djup och väl värt att vara vaken för! https://youtu.be/6aXR-SL5L2o
Photos from Medins Biologi AB's post
Våren är här! Idag var vi 20 glada medarbetare som åt lunch ute bland vitsipporna. Nästa vecka startar många nya uppdrag igång och vi blir betydligt färre inne på kontoret. Trevlig helg!
Timeline Photos
Idag fick våra kameror bada i saltvatten på västkusten. Vi filmade i syfte att komplettera våra mätningar med sidoseende sonar i området. Kunde inte låta bli att även titta in under en brygga , där var det minsann mysigt värre!
Timeline Photos
Denna veckan har vi utfört ett spännande uppdrag med botterkarteringar och undervattensfilmningar i Jönköpings län. Nu ser vi fram emot att bearbeta och tolka allt resultat på kontoret.
I veckan vankas sjömätning och videokarteringar av sjöbottnar i Jönköpingslän. Hagel stora som flörtkulor. Vissa dagar längtar man till sommaren mer än andra...
Kartering av havsbottnar kring Svenska högarna
Nyss hemkomna från vackra Svenska högarna kunde vi så klart inte låta bli att titta lite på allt insamlat videomaterial. Givetvis vill vi även bjuda er på en förhandstitt. :-)
Idag avslutar vi biologiska inventeringar av havsbottnarna kring Svenska Högarna. Ett naturreservat i Stockholms absolut yttersta skärgård. Detta är ett område där naturen sätter villkoren. Lyckligtvis har moder natur varit på toppenhumör och vi har kunnat samla in stora mängder värdefull information i en fantastiskt fin skärgård.
Timeline Photos
Medins deltar på konferensen Renare Mark. 450 personer har samlats i Göteborg för att diskutera föroreningar i markmiljön. Det räcker tyvärr inte att minska våra utsläpp för att få en giftfri miljö, vi måste också återställa gamla synder.
Timeline Photos
En ovanlig och rödlistad dagslända har hittas av Medins i Viskans vattensystem! I Sverige är arten Caenis macrura tidigare hittad i ett kalkbrott och en liten sjö på Gotland samt på en plats i Hjälmaren. Arten är rödlistad och har inte hittats i någon av de övriga nordiska länderna. Medins hittade dagsländan i Viskans vattensystem vid miljökontroller på uppdrag av Viskans vattenråd. Sländan Caenis macrura är svår att artbestämma och det exemplaret vi fann har sänds till experter i Tyskland för att få fyndet bekräftat, vilket nu har skett. Dagsländorna lever länge som larver under vatten innan de till slut får vingar på våren och kan lämna vattnet. Efter parning släpper honan sina ägg i vattnet och dör sedan. Huvuddelen av sitt liv lever de under vattenytan och det var också där vi fann det här exemplaret. Foto: Medins