Top Local Places

Malmö Dockteater

Hasselgatan 8, Malmö, Sweden
Performance Art Theatre

Description

ad

Malmö Dockteater ligger under jorden i Sofielund i Malmö. Ingången är en garagenedfart in till något som kallas för Underverket.


Malmö Dockteater är Malmös nyaste teater och Sveriges första renodlade dockteater för vuxna.

Regissören och dramatikern Erik Holmström står bakom och driver  Malmö Dockteater.

I ett möte mellan bildkonst och teater är  vi ett laboratorium för konstruerad verklighet, mekaniska konstruktioner, magiska ritualer, estetik och politik.

Vår första föreställning var Funktionell dumhet som spelades 27 april - 1 juni 2015. Funktionell dumhet utgår från sociologen och arbetskritikern Roland Paulsens kommande bok Vi bara lyder - en berättelse om arbetsförmedlingen. Det är en studie om människor som på olika sätt upprätthåller ett system som få egentligen tror på.

Malmö Dockteaters andra produktion var Golem, baserad på Gustav Meyerinks skräckromantiska roman från 1915. För regi och manusbearbetning står Rikard Lekander.

Teaterns tredje produktion var Skvalpet, en fristående fortsättning på debutföreställningen Funktionell dumhet. Av och med Erik Holmström.

Erik Holmström är teaterns konstnärlig ledare. Erik är utbildad skådespelare vid Malmö Teaterhögskola och är verksam som regissör och dramatiker. Han har varit konstnärlig ledare för Turteatern där han bland mycket annat regisserade den uppmärksammade föreställningen SCUM-Manifestet. Hans föreställningar, som ofta behandlar kapitalismen, har hyllats, fått priser, och tagits ut till scenkonstbiennaler.INFORMATION OM TILLGÄNGLIGHET

Malmö Dockteater, Hasselgatan 8 214 34 Malmö.

Malmö Dockteater ligger ner i en källarlokal i något som heter Underverket.

För att komma till lokalen går publiken ned via en bucklig f.d garagenedfart med lutning. Ingen hiss finns tillgänglig.

Tillgängliga parkeringsplatser finns precis utanför teater, grönbiljett (10 kr/timme). Fri parkering söndagar.

Ljudslinga, hörhjälpsmedel, syntolkning, texttolkning, teckentolkning och teckenspråkigt utbud finns inte tillgängligt.

Vid flera av föreställningarna används rökmaskin.

Öppetider: Öppnar 1 timme innan föreställningsstart. Öppet endast under föreställningsdagar.

Vid frågor inför besök, vänligen kontakta
Anna Jonsson Björck, producent Malmö Dockteater
Mejl: malmodocktetaer@gmail.com
Telefon: 0709-928659

Information uppdaterat:  2017-03-13

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

facebook.com

I vår sätter vi tillsammans med Folkteatern Gävleborg och Lumor upp ”Det Nya Riket”, en komisk tragedi om samtiden och framtiden i Sverige och världen. Premiär 11 maj på Malmö Dockteater.

facebook.com

Vår konstnärliga ledare Erik Holmström har premiär med "Doktor Faustus" på Folkteatern Göteborg i helgen! Läs mer om hans tankar i Svd. Den uppmärksamme hittar också lite info om kommande projekt på Malmö Dockteater... https://www.svd.se/dockor-i-papp-ger-frihet-att-leka-pa-allvar

facebook.com

Malmö Dockteater söker boende till 3 skådespelare under perioden 30 april - 10 juni. Allt från 1or till 4or och hus är av intresse, men ej rum i lägenhet. Även boenden som bara är tillgängliga delar av perioden kan vara aktuella. Dela gärna! Kontakt: malmodockteater@gmail.com

facebook.com

Filmen ”Vi bara lyder” av Erik Holmström och Fredrik Wenzel (baserad på Roland Paulsens bok med samma namn samt vår produktion Funktionell Dumhet) har nordisk premiär på Göteborgs filmfestival imorgon! Filmen har belönats med ”Special Jury Award for Short Documentary” på International Documentary Film Festival Amsterdam och Fredrik Wenzel fick häromdagen guldbagge för ”Bästa foto”. Inget man vill missa alltså. Spelas lör 27/1, tors 1/2 och fre 2/2. Biljetter via https://program.goteborgfilmfestival.se/events/as-were-told.

facebook.com

Ni har väl inte missat att Limmerskan och The Glue Movement är nominerad till #Scenkonstgalan2017 i Göteborg. Fördjupa er i när Scenkonstguiden pratar med bland annat Ellen Norlund - personen bakom alter-egot Limmerskan. Vi ses i Göteborg den 17 februari!

facebook.com

facebook.com

Hurra! Limmerskan och The Glue Movement är nominerad till Scenkonstgalan 2017 🌟

facebook.com

Nytt år, nya produktioner. Malmö Dockteater ligger i startgroparna för att presentera vårens program - håll ögonen öppna. #malmödockteater

facebook.com

facebook.com

Stort tack till alla som besökt LIMMERSKAN OCH THE GLUE MOVEMENT. Tack till alla er som tittat, upplevt, läst, lyssnat, limmat, lagat och söndrat under vår spelperiod. LIMMERSKAN OCH THE GLUE MOVEMENT kommer fortsätta att finnas och att dyka upp på andra platser under kommande år. Är du nyfiken? Gå in och följ på Instagram: #limmerskanoch_thegluemovement Följ Malmö Dockteater på Instagram: #Malmodockteater Foto: Hanna Reidmar Med Ellen Norlund, Jenny M. Jensen, Kerstin Weimers, Hanna Maria Reidmar, Erik Holmström, Anna Jonsson Björck.

facebook.com

TVÅ FÖRESTÄLLNINGAR TO GO! (SLUTSÅLDA) Mahskara (Malmö Högskolas studenttidning) har skrivit ett fint reportage om "Limmerskan och The Glue Movement" Fysiska tidningar finns att hämta på Malmö Högskola för den som är nyfiken.

facebook.com

Quiz

NEAR Malmö Dockteater