Top Local Places

Distriktsveterinärerna Kristinehamn

Rådmansgatan 55, Kristinehamn, Sweden
Veterinarian

Description

ad

Distriktsveterinärerna jobbar med alla djurslag och har ambulerande praktik för stordjur och lantbrukets djur. Vi tar även emot smådjur på vår mottagning på Rådmansgatan 55 i Kristinehamn.Vi har jourverksamhet dygnet runt året runt! Distriktsveterinärerna jobbar med alla djurslag och har ambulerande praktik för stordjur och lantbrukets djur. Vi tar även emot smådjur på vår mottagning på Rådmansgatan 55 i Kristinehamn. På mottagningen har vi 2 mottagningsrum, blodanalys och foderförsäljning.
Vi har en mångårig kompetens inom både stordjurs- och smådjursområdet.

Mottagningstider:
Normal tid är kl 10:00-17:00 vardagar. Tidsbokad mottagning.
Telefontid vard kl 0800-0900, övrig dagtid försöker vi  svara i telefon i mån av tid
010-122 87 20

Övriga tider finns veterinär i beredskap.  Ring mottagningen så talar telefonsvararen om vem som för tillfället är jourhavande veterinär
Jourhavande veterinär finns till för i första hand lantbrukets djur, smådjur mottages i mån av tid.

Följande personal finns hos oss:
-Carolin Lundkvist, veterinär - föräldraledig
-Charlotta Wennström, veterinär
-Carina Pettersson, veterinär
-Aladin Mujanovic, veterinär
-Romana Hjalmarsson, veterinär

-Felicia Asp Tauni, veterinär
-Victoria Hötzer, veterinär

-Marie-Louise Ridde, veterinärassistent
-Felicia Liderfors, veterinärassistent

På mottagningen  gör vi de vanligaste ingreppen på smådjur, t.ex:
vaccinationer
kastrationer på hon/hankatt samt hanhund
medicinska utredningar, hudutredningar, hältutredningar
blodprovstagning, både eget lab och för sändning
hjälper till med klippning av toviga katter, klippning av eksemhundar, öronrengöring, kloklippning mm

Modern utrustning:
Vi har labutrustning för de vanligaste blodanalyserna
Vi har modern utrustning för hästtandvård

Specialfoder:
Vi har försäljning av specialfoder för hund och katt med t.ex. njurproblem, allergier eller problem med vikten.
Vi saluför:
Hill's
Specific
Royal Canin

Hästpraktik:
Inom hästpraktiken behandlar vi utöver akuta fall som koliker, sårskador, akuta hältor mm (jour dygnet runt 365 dagar per år) bland annat:
Medicinska utredningar
Modern tandvård
Blodprovsanalyser
Hudutredningar
Kastration på hingst
Mindre kirurgi som t ex operation av "knölar"
Signalementsbeskrivning samt chipmärkning
Åldersbestämning
Besiktning
Rådgivning inom t ex avmaskning
Vaccinationer

Nöt-, får- och getpraktik

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

facebook.com

facebook.com

En God Jul och ett Gott nytt år vill vi önska alla er därute! Tänk lite extra på att hålla choklad, russin, julskinka m.m. borta från våra fyrbenta vänner, så att de får hålla sig friska, pigga och glada hela julen. Om olyckan är framme finns vi som vanligt tillgängliga på jourtelefonen hela julen 010-1228721.

facebook.com

Nyår närmar sig, en kväll och natt som för många av våra fyrbenta vänner innebär stor oro och rädsla. Tänk på att vara ute i god tid till din veterinär för att hinna få hjälp innan nyår, dagarna går fort, och snart är vi där!

facebook.com

I vårt arbete ser varje dag olika ut, vi träffar varje dag många spännande, söta, stora, små och trevliga patienter, idag avslutade vi fredagseftermiddagen på kliniken tillsammans med denna vackra herre 🐓 Trevlig helg!

facebook.com

Igår anordnade Disktriktsveterinärerna Värmland en träff för alla våra mjölkföretagare, det blev en lyckad och uppskattad träff som vi hoppas att få göra om med andra teman längre fram. Denna gång var det fokus på klövar och juver, på plats här ifrån Kristinehamn hade vi bland annat vår duktiga veterinär Romana som höll i klövföreläsningen. Stort tack till alla som deltog och bidrog till en trevlig lunch!

facebook.com

facebook.com

facebook.com

facebook.com

facebook.com

Idag har två av våra medarbetare varit på ett litet studiebesök hos Djurskyddet i Kristinehamn. De har fått träffa många fina och trevliga katter som fick en liten mysstund. <3

facebook.com

Nu har KOLIKTIDERNA börjat! För att förebygga Kolik har vi några tips som kan vara bra att beakta. En del hästar kan vara känsliga för frostkylt gräs och får då feljäsningar i grovtarmen. Förebyggande åtgärder kan t ex vara att undvika bete under de tider på dygnet då gräset är fruset, se till att hösilage inte fryser och att det inte ligger på marken (fodra i foderhäck) om det ges ute. Kontrollera att hästen alltid har fri tillgång till vatten. Senare under vintern är förstoppningskoliker vanligast och beror ofta på att hästen får i sig för lite vatten. En lite dyr men klok investering kan vara en eluppvärmd vattenkopp ute. Ett annat sätt är att servera hästen ljummet vatten då den kommer in från hagen, då hästen gärna dricker mer då den inte blir nerkyld inifrån. Man kan också smaksätta vatten med betfor, melass eller t ex äppeljuice för att öka smakligheten. Även tillskott som är gjorda för att främja hästens tarmfunktion kan vara till nytta. Vet man med sig att hästen är känslig kan ett bra hö vara ett bättre alternativ än hösilage som grovfoder under vintern. Skulle oturen ändå vara framme kan man höra av sig till oss för råd eller ett besök. Vår nås jourveterinär nås alla dagar, dygnet runt på 010-1228721.

facebook.com

Quiz

NEAR Distriktsveterinärerna Kristinehamn

Dressmann Kristinehamn

Kristinehamn, Sweden
Retail and consumer merchandise

Papegoja

Kristinehamn, Sweden
Wholesale & Supply Store