Top Local Places

Hovslätts Missionsförsamling

Björkbackavägen 2, Jönköping, Sweden
Church/religious organization

Description

ad

Hovslätts Missionsförsamling tillhör Equmeniakyrkan. Vårt ungdomsarbete sker inom det Equmenia. Hemsida: http://www.hovslattsmissionskyrka.se Välkommen till Missionsförsamlingen!
Detta är information till dig från oss i församlingen och Equmenia. När du läser vårt program så förstår du att vi vänder oss till alla människor och välkomnar dem i vår gemenskap.

En gemenskap av vanliga människor
Vi tror att alla människor är skapade av Gud och därför inbjuder vi till olika grupper och intresseverksamheter, där vi kan delta utan krav på trosbekännelse. Vi menar att alla människor behöver en gemenskap, där tron på Jesus Kristus kan sökas, växa och mogna. Att vara människa är att leva med frågor, att söka ett svar, att söka något bortom vardagen, att fråga efter mening och mål.

Detta är missionsförsamlingen
Missionsförsamlingen bildades 1866. Hovslätts missionsförsamling är en del av Equmeniakyrkan. Detta samfund har sin grund i den folkrörelse som på 1800-talet uppstod i ett Sverige i social och andlig misär. Människor möttes av utmaningen att förändra sitt liv och ur detta föddes arbetarrörelsen, nykterhetsrörelsen och frikyrkorörelsen. Equmeniakyrkans församlingar är självständiga till varandra, beslutar själva i alla viktiga frågor, men är förenade i arbetet för Guds rike i vårt land och i de länder där vi bedriver mission. Missionsförsamlingens barn- och ungdomsarbete bedrivs av Equmenia (tidigare SMU). Vi vill vara en öppen kyrka dit du kan komma och gå som du vill. Vi förmedlar Guds ord och Guds erbjudande till dig. Du kan själv ta ställning till den kristna tron.


Vår tro
Equmeniakyrkan betraktar Bibeln som grund för tron, dess lära och liv. Det råder frihet för den enskilde att söka klarhet i läro- och tolkningsfrågor. Församlingen, som är Kristi kropp, upptar som medlem var och en som bekänner sin tro på Jesus Kristus som sin Herre och frälsare.

Vår uppgift
Församlingens uppgift är att göra kristi evangelium känt och trott i världen. Församlingen fullgör sitt uppdrag genom att i vittnesbörd, tjänst och gemenskap föra andra människor in under evangeliets inflytande. Församlingen lever och verkar genom Guds ord och den Helige Ande både som den till Gudstjänst och lovsång samlade församlingen och som den till vardag och arbete utsända församlingen.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Bibelskolan

Här kan du lyssna på bibelskolans samlingar i efterhand #bibelskola2016

facebook.com

Tack för i år! #bibelskola2016

Tack för i år! #bibelskola2016
facebook.com

Munken & Kulan #bibelskola2016

Munken & Kulan #bibelskola2016
facebook.com

Equmeniakyrkan Hovslätt's cover photo

Equmeniakyrkan Hovslätt's cover photo
facebook.com

I eftermiddag kl.15.30 kommer Tomas Sjödin hit till Equmeniakyrkan Hovslätt och talar kring ämnet: "Vägar till ett hållbart liv". Och kl.19.00 ikväll har vi en nattvardsmässa med sånger av Tomas Andersson Wij! Det kommer att bli en riktigt bra dag! Välkommen på båda dessa samlingar! #bibelskola2016

facebook.com

Bibelskola i dagarna sju | Sändaren

Sändaren skriver om bibelskolan🎈#bibelskola2016

facebook.com

Välkommen till vår Bibelskola som startar på fredag kväll! 10 dagar fullspäckade med god undervisning! #bibelskola2016

Välkommen till vår Bibelskola som startar på fredag kväll! 10 dagar fullspäckade med god undervisning! #bibelskola2016
facebook.com

Idag åker Alice, David, Jessica och Markus till Linköping på Equmenias regionstämma! Under dagen ska de tillsammans med representater från andra kyrkor fundera över vad Equmenia ska fokusera på och arbeta med framöver. Temat för dagen är ”Ny”, då det är väldigt mycket som är nytt i Sverige och i världen idag. Ha med dem och stämman i era böner!

facebook.com

Jubileumshelgen fortsätter! På dagens gudstjänsten välkomnade vi Hjalmar, Natalie, Gustaf och Annika till vår församling! Vi är tacksamma och glada för de gåvor ni har och vi önskar er Guds rika välsignelse! Varmt välkomna!

Jubileumshelgen fortsätter! På dagens gudstjänsten välkomnade vi Hjalmar, Natalie, Gustaf och
Annika till vår församling! Vi är tacksamma och glada för de gåvor ni har och vi önskar er Guds rika välsignelse! Varmt välkomna!
facebook.com

Timeline Photos

En liten del av det STORA gäng ungdomar som idag varit på Liseberg! Här kan ni se en film från helgen i Göteborg! https://youtu.be/ILlhfPdwgSM

Timeline Photos
facebook.com

I helgen åker 60 taggade ungdomar och 7 (om möjligt) ännu mer taggade ledare till Liseberg! En resa vi gör varje år! Vi hoppas på bra väder och många skratt! Ha gärna med oss i bön under helgen! Ha en trevlig helg! Gud välsigne er!

facebook.com

Missa inte att anmäla dig till vår jubileumsfest - när vi firar församlingens 150 år - lördagen den 1 okt kl.17.30! Sista anmälningsdagen är imorgon! Anmäl dig till David Hjelmqvist!

facebook.com

PICTURES BY OTHER USERS ON INSTAGRAM

superswed88

Trevlig kväll med Staffan Lindeborg! Kul att få en inblick i sportvärlden bakom kamerorna!

@superswed88, instagram.com

davidhjelmqvist

Dagens kyrkskjuts!

@davidhjelmqvist, instagram.com

Quiz

NEAR Hovslätts Missionsförsamling

Ppbygg67

Jönköping, Sweden
Local business