Top Local Places

Restaurang Västerhus

Karl Johansgatan 11, Gothenburg, Sweden
Restaurant/cafe

Description

ad

En av Majornas äldsta kvarterskrog?
Från dåtidens galna sjömäns fylleslag till dagens gemytliga ställe med mycket livemusik & grafitti. Västerhus är kanske den äldsta krogen i Majorna, Göteborg. Den har legat i korsningen Karl Johansgatan - Kommendörsgatan sedan 1920-talet Vad krogen hette då vet vi ej men i början av 1940-talet döptes det till Västerhus efter att Gatenhielmska flyttade upp mot Stigbergstorget..
Under delar av tiden (19080-talet) har den hetat Gyllene Suggan och kallas i folkmun för Gyllene Suggan eller bara Suggan än idag.
Det som från början var en sjömanskrog där sjömän och fiskare kunde slå sina ölsejdlar ihop utvecklades under åren.
Från att ha varit fullt inredd med sjöredskap till dagens grymma grafittimålade väggar av själva konstnären Jonathan "Ollio" Josefsson och massor med livemusik på helger har Västerhus varit som ett andra vardagsrum för många.
Västerhus är känt för sin Öppna Scen på torsdagar där vem som helst kan prova sina vingar och sjunga, spela eller berätta nåt spännande. Fredagarna börjar med After Work och därefter så spelar oftast husbandet fantastisk musik, om de inte är ute på nån turné. Annars kommer det alltid ett annat gästband in och fredagarna och gästspelar.    

Det har startat en ny klubb på Västerhus som kommer ha en massa att bjuda på livemusik, jam, quiz, dj´s och föreläsningar. Vi önskar de nya klubbarrangörerna lycka till och den 18 MAJ är det smygpremiär.

CONTACT

Quiz

NEAR Restaurang Västerhus

Pir 58

Gothenburg, Sweden
Local business