Top Local Places

Forshagadejenytt.se

Storgatan 34, Forshaga, Sweden
Newspaper

Description

ad

forshagadejenytt.se
frilansredaktion.se Är nättidningen som med fokus på det lokala!
ForshagaDejeNytt lyfter fram det som berör oss som bor här!
Det finns ett liv utanför storstäderna också!


Bakgrund
Det finns egentligen många tankar bakom beslutet att starta ForshagaDejeNytt.se, men här följer något av det viktigaste.
–  Jag vill göra lokal journalistik. Jag lyfter gärna det positiva i vår del av världen och jag skriver gärna om det som inte riksmedia ger oss i sina allt mer storstadsorienterade kanaler.
Jag vill erbjuda annonsservice på nätet till både företag och föreningar här i Forshaga. Pappersmedierna tappar allt mer men den digitala annonseringen växer. Internet är framtiden, säger Cicci Wik.

– Dagstidningen hamnar ofta i pappersåtervinningen redan samma dag den kom. Nättidningen kan läsas runt hela vårt klot och du har artiklarna kvar. Många som flyttat utomlands, eller bara utsocknes, är också glada åt att se vad som händer här hemma, fortsätter Cicci.

– I dag läggs lokalredaktioner ner både på tv och när det gäller pappersmedia. Snart är i stort sett all media storstadsbaserad. Det gör att det lokala hamnar på undantag. ForshagaDejeNytt.se är ett motdrag. Här kommer i stället det som är lokalt att lyftas och uppmärksammas, det är viktigt för oss som bor här, säger hon.


– Vi som väljer bort storstaden har det bra här i vår del av världen och det behöver vi få veta! Även storstadsfolket behöver veta det, tycker jag. Det finns även ett hot mot demokratin om den lokala journalistiken försvinner, det krävs journalistik även på små orter. Att göra grävande reportage är tidskrävande och tid är pengar. Men en vacker dag kommer den här nättidningen ska ge inkomster nog för att även göra djupdykningar i hur våra lokala makthavare sköter sig….

ForshagaDejeNytt.se ska vara gratis för läsaren.

Förutom redaktören och ansvarige utgivaren Cicci Wik finns även frilansjournalisten Tina Papadopoulou bland medarbetarna!

Är du en driven annonssäljare som kan tänka dig att kavla upp ärmarna och börja arbeta från noll mot provision?
Hör av dig så pratar vi mer!!

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

facebook.com

facebook.com

facebook.com

facebook.com

facebook.com

facebook.com

facebook.com

facebook.com

facebook.com

facebook.com

facebook.com

facebook.com

Quiz