Top Local Places

Zavod Azum

Reboljeva 7, Trzin, Slovenia
Non-Governmental Organization (NGO)
advertisement

Description

ad

V zavodu Azum ustvarjamo, raziskujemo in se učimo. Znanje delimo z drugimi. Umetnost in kulturo vključujemo v vsakodnevno življenje.  Trenutno je Zavod Azum najbolj aktiven na dveh področjih: na področju dramskega dela z otroki in na področju izkustvenih delavnic za odrasle.

V okviru dela z otroki v Trzinu že nekaj let poteka Mini dramska šola, ki je primarno namenjena osnovnošolcem, načrtujemo pa tudi poletne gledališke tabore za osnovnošolce.

Za odrasle pripravljamo izkustvene delavnice, kjer udeleženci v varnem okolju razvijajo in vadijo tisto, kar v teoriji že poznajo, vendar pa v praksi v “resničnem” življenju nikakor ne gre. Običajno gre za niz delavnic, tekom katerih udeleženci delavnic, ki so prešli celoten proces, lahko zgradijo trdno samopodobo in se v življenju bolj zabavajo in igrajo, premagajo strah pred navezovanjem stika z novimi ljudmi, premagajo strah pred tem, da bi izstopali oziroma da bi imeli zavezane jezike v družabnih situacijah ter premagajo sramežljivost, rezerviranost in omejitve, ki jih izkusijo introvertirani ljudje, kar lahko vpliva na vsa področja življenja (tudi na karierno). Pridobijo torej večjo samozavest, močnejše zaupanje v same sebe, globlje razumevanje lastnih čustev, boljši nadzor nad čustvi, večjo sposobnost reševanja problemov,orodja za premagovanje sramežljivosti, izstopijo iz svoje lupine, povišajo svoj ustvarjalni potencial, zgradijo zaupanje do drugih ljudi, zmanjšajo nivo stresa in anksioznosti.

Načrtovani pa so tudi številni novi projekti, ki segajo tudi na področje pomoči z umetnostjo, prostovoljstva, osebnega razvoja, izboljšave odnosov med posamezniki ter na področje team-buildinga in HR.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

https://zavodazum.wordpress.com/2018/01/22/utrinki-iz-mini-dramske-sole-1-lutke/

facebook.com

Letos so aktualne tudi lutke:)

facebook.com

https://zavodazum.wordpress.com/2018/01/19/azum-civka/

facebook.com

Skupinica MDŠ 2 se pripravlja... Na kaj? Zaenkrat še ne želijo izdati;)

facebook.com

facebook.com

facebook.com

facebook.com

Zelo pomembno je, da je umetnost prisotna v šolskem okolju ne le kot posamezen predmet temveč kot sestavni del pedagoškega dela.

facebook.com

V okviru akcije »NVO gre v šolo«, ki jo je koordiniralo Stičišče NVO osrednje Slovenije , so otroci in učiteljice v dveh osnovnih šolah - OŠ Domžale in OŠ Preserje pri Radomljah spoznali nekaj načinov, kako z uporabo dramskih tehnik popestriti učenje in poučevanje na primeru zanimivih dejstev iz živalskega sveta. Saša Hudnik je namreč v obeh šolah v skupno dveh dneh izvedla predstavitvene urice v kar devetih različnih razredih od 5. - 7. [ 88 more words ] https://zavodazum.wordpress.com/2017/10/21/azum-se-v-soli-predstavi-z-dramsko-pedagogiko/

facebook.com

Bravo!

facebook.com

facebook.com

Če so prejšnji teden navdušili domačo publiko, pa so včeraj fantje mladinske skupine SPD Dobrač s svojo energijo in domislicami spravili smeh tudi trzinsko, še s posebnim veseljem pa so sodelovali najmlajši gledalci. Super je bilo! (Foto: Peter Hudnik Hood Foto)

facebook.com

Recommended Before and After transformation