Top Local Places

Medgeneracijski center Bled-Radolca

kranjska cesta 4, Radovljica, Slovenia
Organization
advertisement

Description

ad

Medgeneracijski center Bled - Radol`ca je namenjen mladim in starim za medgeneracijsko sodelovanje, druženje in izobraževanje. Od januarja 2017 naprej, delujemo v okviru dveh enot in sicer kot Medgeneracijski center Radol`ca in Bled. Enoti sta financirani Iz Občin Bled in Radovljica.

Medgeneracijski center omogoča ljudem, da se vključujejo v čim več aktivnosti v njihovem lokalnem okolju. Obiskujejo najrazličnejše programe, delavnice in se udeležujejo enkratnih predavanj. Najbolj jih zanimajo teme povezane z osebnostno rastjo, zdravjem, računalniškim opismenjevanjem, fotografijo. Z navdušenjem obiskujejo energijsko telovadbo, vrtnarijo na biodinamičnem vrtu in podobno. Medgeneracijski center na Bledu in v Radovljici je odprt prostor za druženje različnih generacij, ki se spoznavajo in aktivno družijo.

KONTAKT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Kulinarična delavnica z Mateja Reš

facebook.com

Medgeneracijski center Bled-Radolca je 7.12. organiziral izlet v praznični Zagreb. Zaradi velikega zanimanja smo se v Zagreb odpeljali z dvema avtobusoma. Izleta so se udeležili tudi udeleženci Puma. Veliko srečo smo imeli z vremenom, bilo je sončno in toplo. V Zagrebu sta nas pričakala dva vodiča in nas popeljala po Zagrebu. Bilo je nepozabno in vredno ponovitve! Zahvaljujemo se Petru Jerebu za ta video!

facebook.com

ŽITA V KULINARIKI Z MATEJO REŠ, 15.12. od 17:00 do 18:30, v osnovni šoli Gorje, brezplačno! Tokrat se bomo družili z bolj ali manj znanimi žiti. Predelali bomo vsa žita in tista semena, ki jih uporabljamo kot žita. Postavili jih bomo na pogled in v pokušino. Ugotovili, kako jih pripravljamo v kuhinji, za peko, kuhanje, kaljenje in napitke. Tudi tokrat bo degustacija obvezna. Kuhali bomo kar v živo.

facebook.com

Mi vadimo v novi majicah. Vsak torek in petek na vadbi za hrbtenico.

facebook.com

Francka Srna je za vas pripravila čudovito delavnico IZDELAVA NOVOLETNIH BUNKIC, ki bo 19.12. ob 17.00-18:30. S seboj prinesite čipke, okrasne trakove, lepilo, če imate bucike 13 mm, če ne pa pridite in ustvarjajte z nami.

facebook.com

Na predvidoma 9 šolskih ur dolgi mozaični delavnici bodo otroci pod vodstvom dveh mentoric, čisto sami izdelali smrečico v mozaiku, s katero vam bodo polepšali dom in vanj prinesli še več praznične topline. Naučili se bodo osnov modernega mozaika in zafugirati mozaik. 1. DAN – 28.12.2017 (10:00 – 13:00) • Predstavitev mozaične umetnosti, • vsak otrok si sam dizajnira smrečico, • pravilna priprava podlage, • otrok sam izbere barvne odtenke za mozaik, • pričetek lepljenja na podlago. 2. DAN – 29.12.2017 (10:00 – 13:00) • Nadaljevanje ustvarjanja mozaika na smrečico. 3. DAN – 30.12.2017 (10:00 – 13:00) • Predstavitev fugirne mase in procesa fugiranja, • fugiranje mozaika, • »fotoshuting«. DELAVNICA VKLJUČUJE: • podlago za mozaik – smrečico cca. 20 x 20 cm, • ves material za izdelavo mozaika in izposojo orodja, • predvidoma 9 šolskih ur vodenja delavnice, • kakovostno predano znanje na otrokom prijazen način. USTVARJALNA MENTORICA Urška Ambrožič Potočnik skupaj z Aljo Markelj Po 8-ih letih raziskovanja mozaičnega sveta in ustvarjanja velikih, ambientalnih mozaikov mi je bila dana možnost, da svoje znanje prenašam naprej na vse generacije ljudi. V zadnjih 2 letih sem se skupaj s Petro Golinar poglobila v intenzivno izobraževanje modernega mozaika odraslih in mladih, sedaj pa se z neizmernim veseljem skupaj z Aljo Markelj podajam še v ustvarjalni svet otrok, kateri me s svojim »neobremenjenim« ustvarjanjem mozaikov globoko fascinirajo*. *fascinírati -am dov. in nedov. (ȋ) knjiž. vzbuditi veliko občudovanje, presenečenje; močno prevzeti, očarati PRISPEVEK za delavnico znaša 15,00 € (10 eur drug družinski član)- vse ostalo financira Medgeneracijski center Bled – Radolca - **Število mest je omejeno! Delavnica je primerna za otroke stare od 7. leta naprej. Kje: V ledeni dvorani na Bledu Obvezne prijave na: hana.premrl@guest.arnes.si ali 040 284 550 Se VESELIM ustvarjanja z vašimi otroki!  Urška A. Potočnik

facebook.com

Adventni Zagreb je bil prava paša za oči. Ljudska Univerza Radovljica Lur

facebook.com

Pomagajte pri izboru nagrajenca/ke 🤩🤩 Ker se komisija, ki je izbirala najlepše pobarvano pobarvanko, ni mogla odločiti za eno pobarvanko, boste sedaj pomagali pri izboru vi! Spodaj najdete 4 različne pobarvanke, ki jih je izbrala komisija. Najlepši oddajte svoj všeček 👍. Pobarvanka, ki bo prejela največ všečkov, bo zmagovalka nagradne igre. Čas imate do jutri, 7.12., do 12. ure. Naj se všečkanje začne 👍

facebook.com

facebook.com

Z otroško šolo slikanja smo okrasili predverje občine Bled z rajskimi pticami.

facebook.com

ČIST IN ZDRAV DOM 2 Naš bivalni prostor sestavljajo tudi dnevna soba, spalnica, otroška soba, delovna soba in najrazličnejši drugi prostori, kot so hodniki, garaža in prostori za shranjevanje. V vsakem prostoru bomo spoznali kup receptov za lastna čistila, idej in predlogov za lepše, bolj zdravo in prijetnejše bivanje. Z recepti za lastna čistila bomo spoznali kako učinkovito očistiti sedežno garnituro, okna in tla, očistiti ležišča v spalnici in otroški sobi, kako narediti vlažilne dezinfekcijske robčke, se znebiti vonja po mokrenju v otroški sobi, odišaviti svojo garderobo,... in še in še. Brezplačno!

facebook.com

Danes so bili pri nas na obisku otroci iz vrtca Bled. Skupaj smo ustvarjali okraske iz gline za smrečico.

facebook.com

Recommended Before and After transformation