Top Local Places

II. gimnazija Maribor (uradna stran)

Trg Miloša Zidanška 1, Maribor, Slovenia
Public School

Description

ad

http://www.druga.si
https://www.instagram.com/ii.gimnazijamaribor/
http://www.youtube.com/user/drugagimnazija
Šola, ki odpre vsa vrata Šola ima dolgoletno tradicijo in ugled in vidi svoje poslanstvo v tem, da nudi dijakom čvrsto izobrazbeno podlago za nadaljnji študij in možnosti, da se razvijejo v odprte, dovzetne osebnosti, ki bodo pripravljene na delo v duhu mednarodnega sodelovanja in strpnosti.
Obe sestavini, akademska zahtevnost in pestrost izvenšolskih dejavnosti, sta bili v zgodovini šole enako skrbno negovani. Šola se z učnimi uspehi svojih dijakov uvršča med najboljše srednje šole v Sloveniji. Usmeritev šole pri razvijanju izvenšolskih dejavnosti odpira šolo dijakom in jih vzpodbuja k temu, da preživijo kar največ prostega časa v šoli, kjer lahko v različnih dejavnostih odkrivajo in razvijajo svoje talente.
Filozofija šole se tudi v prihodnosti ne bo spremenila: šola bo nadaljevala s prizadevanjem, da postane prijazen prostor za učenje in prostor, kjer lahko dijaki preizkušajo svojo ustvarjalnost.

KONTAKT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Photos from II. gimnazija Maribor (uradna stran)'s post

September na IG

Photos from II. gimnazija Maribor (uradna stran)'s post
facebook.com

Na naši gimnaziji v okviru predmeta CAS na mednarodni maturi pričnemo s projektom Blind Date with a Book, ki ima veliko dobrodelno noto! 1. 10.-23. 10. PRINESITE KNJIGE, ki že dolgo časa počivajo na vaših knjižnih policah Je iskrica vašega razmerja s knjigo zamrla? Brez skrbi, oddajte jo v škatlo pri fotokopirnici in ji omogočite, da najde ljubezen na novi knjižni polici. V knjigi lahko po želji pustite sporočilo za novega bralca. Knjige oddajte v škatlo ob fotokopirnici v šolski avli. 24. 10.-1. 11. V KARANTENO Vse zapuščene bukvice bodo na nove lastnike počakale v karanteni. V tem času bodo zavite v skrivnostne tančice zavijalnega papirja, razkrivale pa bodo le nekaj najsočnejših podrobnosti o svoji vsebini. 2. 11.-6. 11. ZALJUBITE SE Na stojnici v avli šole si boste lahko izbrali nove ljubljenke. Za vsako knjigo boste odšteli 2 €, prispevki pa bodo šli v dobrodelne namene. Naj vas v mrzlem novembru ogreje toplina nove knjižne ljubezni! V upanju na čim več oddanih knjig in seveda novih knjižnih ljubezni vas lepo pozdravljamo. Vesna Muzek, Nika Dragan, Klara Polič, MM2 Viljem Babič, CAS-koordinator

Na naši gimnaziji v okviru predmeta CAS na mednarodni maturi pričnemo s projektom Blind Date with a Book, ki ima veliko dobrodelno noto!

1. 10.-23. 10.
PRINESITE KNJIGE, ki že dolgo časa počivajo na vaših knjižnih policah
Je iskrica vašega razmerja s knjigo zamrla? Brez skrbi, oddajte jo v škatlo pri fotokopirnici in ji omogočite, da najde ljubezen na novi knjižni polici. V knjigi lahko po želji pustite sporočilo za novega bralca. Knjige oddajte v škatlo ob fotokopirnici v šolski avli.

24. 10.-1. 11.
V KARANTENO
Vse zapuščene bukvice bodo na nove lastnike počakale v karanteni. V tem času bodo zavite v skrivnostne tančice zavijalnega papirja, razkrivale pa bodo le nekaj najsočnejših podrobnosti o svoji vsebini.

2. 11.-6. 11.
ZALJUBITE SE
Na stojnici v avli šole si boste lahko izbrali nove ljubljenke. Za vsako knjigo boste odšteli 2 €, prispevki pa bodo šli v dobrodelne namene. Naj vas v mrzlem novembru ogreje toplina nove knjižne ljubezni!

V upanju na čim več oddanih knjig in seveda novih knjižnih ljubezni vas lepo pozdravljamo.

Vesna Muzek, Nika Dragan, Klara Polič, MM2

Viljem Babič, CAS-koordinator
facebook.com

Kateri razred je na tokratni krvodajalski akciji daroval največ krvi? Nesporni zmagovalci so dijaki 4. a! Tesno za petami jim sledita 4. e in MM2! Čestitamo! 👏👏👏 Zahvaljujemo se vsem, ki ste se odzvali klicu na pomoč, in hkrati napovedujemo datum naslednje akcije, ki bo 26. januarja 2021!

Kateri razred je na tokratni krvodajalski akciji daroval največ krvi? Nesporni zmagovalci so dijaki 4. a! Tesno za petami jim sledita 4. e in MM2! Čestitamo! 👏👏👏 Zahvaljujemo se vsem, ki ste se odzvali klicu na pomoč, in hkrati napovedujemo datum naslednje akcije, ki bo 26. januarja 2021!
facebook.com

Kako si?

// Projekt Kako si? // Člani ekipe Kako si? vam pišemo z namenom, da vas ob prihajajočem Svetovnem dnevu duševnega zdravja (10. oktober) povabimo na enotedenski projekt Kako si?, ki ga že trinajsto leto zapored organizira Društvo študentov psihologije Slovenije. Splošen namen projekta je ozaveščanje javnosti o pomenu skrbi za duševno zdravje. Naslov letošnjega projekta je Družina, kako si? V enem tednu se bodo zvrstili raznoliki dogodki (predavanja, okrogle mize, osebne zgodbe) na temo družine. Glavni namen letošnjega projekta je z vidika duševnega zdravja osvetliti temo družine, predvsem pa ozaveščati javnost o vlogi družine in vplivu družinskih odnosov na duševno zdravje ter razvoj posameznika. Osredotočili se bomo na rejniške in mlade družine, na soočanje družinskih članov z neplodnostjo, (ne)ozdravljivimi boleznimi ter duševnimi motnjami. Obenem se bomo dotaknili tudi teme nasilja v družini in pomoči otrokom v stiski, program pa še dodatno popestrili s filmskim in literarnim večerom na temo projekta. Datumsko se bo projekt odvijal med 8. in 15. oktobrom 2020. Vsi dogodki so za obiskovalce brezplačni, potekali pa bodo preko spleta (Zoom) in v živo. Za slednje se je potrebno predhodno prijaviti preko prijavnic, ki bodo objavljene na naših Facebook dogodkih. https://m.facebook.com/projekt.kako.si Vabimo vas, da si v spodnji priponki ogledate naš program in se nam pridružite na dogodkih in delavnicah. Spremljate pa nas lahko tudi na Instagramu. Veselimo se vaše udeležbe! Lea Mencigar, soorganizatorka projekta Družina, kako si?

Kako si?
facebook.com

// TEČAJ HRVAŠČINE //

// TEČAJ HRVAŠČINE //
facebook.com

Ostrimo pogled na StopTriku! 2020 Med 8. in 11. oktobrom se bomo z filmskoizobraževalnim programom Društva za širjenje filmske kulture KINO! Ostrenje pogleda prvič mudili na 10. StopTriku v Mariboru. Na festivalskih prizoriščih bomo praznovali stop motion animacijo svetovnega kova. Ob izbranih filmskih sklopih bomo v sproščenem festivalskem vzdušju o videnem razpravljali, premišljevali bomo animacijo kot orožje in naše misli s pomočjo mentorjev skušali zaokrožiti v besedila. Ta bomo sproti objavljali na festivalski strani in na www.e-kino.si. Izvaja: Društvo za širjenje filmske kulture KINO! Delavnico bo vodila dr. Maja Krajnc, odg. ur. revije KINO!, asistiral ji bo Kristian Božak Kavčič. Prijave pošljite v naš elektronski nabiralnik ostrenje.pogleda@e-kino.si do 4. 10. 2020. Udeležba delavnice: 10 EUR. Prijavljeni prejmejo akreditacijo za ves festival. Kontakt za več informacij: 040 302 808 (Zala)

Ostrimo pogled na StopTriku! 2020

Med 8. in 11. oktobrom se bomo z filmskoizobraževalnim programom Društva za širjenje filmske kulture KINO! Ostrenje pogleda prvič mudili na 10. StopTriku v Mariboru. Na festivalskih prizoriščih bomo praznovali stop motion animacijo svetovnega kova. Ob izbranih filmskih sklopih bomo v sproščenem festivalskem vzdušju o videnem razpravljali, premišljevali bomo animacijo kot orožje in naše misli s pomočjo mentorjev skušali zaokrožiti v besedila. Ta bomo sproti objavljali na festivalski strani in na www.e-kino.si.

Izvaja: Društvo za širjenje filmske kulture KINO!
Delavnico bo vodila dr. Maja Krajnc, odg. ur. revije KINO!, asistiral ji bo Kristian Božak Kavčič. 

Prijave pošljite v naš elektronski nabiralnik ostrenje.pogleda@e-kino.si do 4. 10. 2020.
Udeležba delavnice: 10 EUR.
Prijavljeni prejmejo akreditacijo za ves festival.

Kontakt za več informacij: 040 302 808 (Zala)
facebook.com

// Jan, čestitke in uspešno na fakulteti! // Slovenska ekipa na Mednarodni matematični olimpijadi se je fenomenalno odrezala. Jan Genc z II. gimnazije je prejel pohvalo, njegov sotekmovalec Luka Horjak pa je priboril prvo zlato medaljo na matematičnih olimpijadah za samostojno Slovenijo. Skupaj je slovenska ekipa osvojila največ točk doslej in se uvrstila na 40. mesto med 105 državami. Čestitamo!

facebook.com

// Prijave na jezikovne tečaje (tudi za zunanje udeležence) // Tudi v letošnjem šolskem letu bodo potekali na II. gimnaziji fakultativni tečaji tujih jezikov, in sicer začetni tečaji nemščine, španščine, francoščine, ruščine in latinščine. Prav tako boste lahko obiskovali tečaj medicinske latinščine (začetni in nadaljevalni). Dijake višjih letnikov vabimo, da se udeležite tečajev, na katerih se boste pripravljali na enega izmed mednarodno veljavnih izpitov iz angleščine (CAE), francoščine (DELF) in španščine (DELE). Vse, ki vas učenje jezikov zanima, vabimo, da se najkasneje do ponedeljka, 5. 10. 2020, prijavite na želen jezikovni tečaj. Prijavnice in vse podrobnejše informacije najdete na šolski spletni strani (DEJAVNOSTI/JEZIKOVNI TEČAJI). Za vsa morebitna vprašanja se obrnite na prof. Mirjano Vudler. PRIJAVNICA: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdRGp66_BBOMq2KOes9CtVIcvz57umB3dO7np7lgtBqzUd89Q/viewform

// Prijave na jezikovne tečaje (tudi za zunanje udeležence) //  

Tudi v letošnjem šolskem letu bodo potekali na II. gimnaziji fakultativni tečaji tujih jezikov, in sicer začetni tečaji nemščine, španščine, francoščine, ruščine in latinščine. Prav tako boste lahko obiskovali tečaj medicinske latinščine (začetni in nadaljevalni). 

Dijake višjih letnikov vabimo, da se udeležite tečajev, na katerih se boste pripravljali na enega izmed mednarodno veljavnih izpitov iz angleščine (CAE), francoščine (DELF) in španščine (DELE). 

Vse, ki vas učenje jezikov zanima, vabimo, da se najkasneje do ponedeljka, 5. 10. 2020, prijavite na želen jezikovni tečaj. Prijavnice in vse podrobnejše informacije najdete na šolski spletni strani (DEJAVNOSTI/JEZIKOVNI TEČAJI). Za vsa morebitna vprašanja se obrnite na prof. Mirjano Vudler. 
PRIJAVNICA: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdRGp66_BBOMq2KOes9CtVIcvz57umB3dO7np7lgtBqzUd89Q/viewform
facebook.com

Druga daruje 🩸 // krvodajalska akcija, 28. 9. 2020 🩸

Druga daruje 🩸 // krvodajalska akcija, 28. 9. 2020 🩸
facebook.com

// Likovna delavnica // Sestanek likovne delavnice bo v sredo, 29. 9., ob 10.20 v likovni učilnici (PL1). Vabljeni!

// Likovna delavnica //
Sestanek likovne delavnice bo v sredo, 29. 9., ob 10.20 v likovni učilnici (PL1). Vabljeni!
facebook.com

Premiera filmske sezone 2020 // 24. 9. // https://www.druga.si/utrinki/2020/filmska-produkcija-ii-gimnazije/1784/

Premiera filmske sezone 2020 // 24. 9. //
https://www.druga.si/utrinki/2020/filmska-produkcija-ii-gimnazije/1784/
facebook.com

Photos from II. gimnazija Maribor (uradna stran)'s post

// Sprejem olimpijcev // Včeraj, 26. 9. 2020, je vodstvo šole sprejelo naše olimpijce in jim čestitalo za dosežke. Jan Genc je tekmoval na matematični olimpijadi na Poljskem, Juš Kocutar na srednjeevropski in Lan Sevčnikar na olimpijadi iz programiranja. Bravo, fantje!

Photos from II. gimnazija Maribor (uradna stran)'s post
facebook.com

Quiz

BLIZU II. gimnazija Maribor (uradna stran)