Top Local Places

Waldorfska šola Maribor

Valvasorjeva 75, Maribor, Slovenia
Private School
advertisement

Description

ad

Waldorfska šola Maribor Waldorfska šola Maribor deluje po modelu waldorfske pedagogike, ki je najhitreje rastoči neodvisni pedagoški model v svetu in ponuja kakovostno celostno izobraževanje, močno podprto z umetnostjo in drugimi življenjskimi vsebinami.

V učnem procesu upošteva in razvija otrokove individualne talente in sposobnosti.

Vsak učenec Waldorfske šole Maribor pogumno sledi svojim ciljem, ko postavlja vprašanja, išče odgovore in hkrati aktivno sodeluje v učnem procesu; tako se pripravlja na življenje svobodnega posameznika, ki pogumno in samozavestno stopa v svet izzivov in priložnosti.

KONTAKT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Jutri dan odprtih vrat, v soboto praznik! Vabljeni, praznujemo dva dni! :)))

facebook.com

Pokopali smo pusta! Nekaj čarobnih utrinkov s pustne zabave.

facebook.com

Globlji pomen gibanja skozi igre - predavanje V ponedeljek, 19. 2. 2018, ob 17.30 uri, vas vabimo na predavanje z naslovom »Globlji pomen gibanja skozi igre«. Z nami bo gospod Martin Baker, ki je bil učitelj štirideset let, od tega trideset let na waldorfskih šolah. Je ustanovitveni direktor gibanja Bothmer®International in izvaja usposabljanja za učitelje po vsem svetu. Za prevod bo poskrbljeno. Zaželjeni so prostovoljni prispevki v višini 5 €, ki so namenjeni predavatelju. Naprošamo vas tudi za potrditev udeležbe na tajnistvo@waldorf-maribor.si.

facebook.com

facebook.com

Vabljeni kmalu!

facebook.com

»Zdi se mi, da smo bolj odprti, da imamo širši pogled na svet, smo socialno zelo močni, predvsem pa si ne delamo prevelikega stresa!« Tako naši bivši učenci, ki so se nam pridružili na okrogli mizi v Pekrah, kjer so v sproščenem vzdušju odgovarjali na vprašanja, ki jih je zastavljal moderator, g. Andrej Ornik, ter na vprašanja staršev in drugih obiskovalcev. Imeli so veliko konstruktivnih predlogov za nas učitelje, osnovno šolo pa so ohranili v lepem spominu. Mi pa smo nanje zelo zelo ponosni!

facebook.com

Waldorfska šola Maribor sodeluje v zanimivem projektu Erasmus +, v katerem se povezuje z waldorfskima šolama iz Rijeke in Paksa (Madžarska). Za nami je prvo uspešno in zelo zanimivo štiridnevno izobraževanje na Madžarskem. V aprilu pričakujemo kolege iz Rijeke In Paksa. :)

facebook.com

Si želite delati kot učitelj ter se ob kreativno - umetniškem ter miselno - filozofskem udejstvovanju osebnostno in duhovno razvijati? Akademija Waldorf Maribor - waldorfska-akademija.si VPISUJE v novo 3 letno izobraževanje za waldorfske UČITELJE In VZGOJITELJE pričetek: MAJ 2018 Izobraževanje ponuja strokovno usposabljanje za pridobitev naziva waldorfski učitelj in waldorfski vzgojitelj. Študijska smer waldorfski vzgojitelj omogoča pridobiti tudi naziv pomočnik waldorfskega vzgojitelja. Opis izobraževanja Nosilci vsebin so docenti iz Slovenije in tujine Trajanje: 2 intenzivni leti + 1 leto ( večinoma samostojno delo, praksa, diploma) Časovni okvir: 2 petka mesečno (18.00 – 21.00), 1 vikend mesečno ( petek od 18.00 do nedelje 13.00), 2 poletna seminarja (predvidoma v drugem tednu julija po 6 dni) Vrsta: izobraževanje ob delu Jezik: kadar so predavanja v tujem jeziku, so simultano prevajana v slovenščino Hospitacije so del pedagoških obveznosti, ki jih študentje opravljajo na različnih waldorfskih šolah in vrtcih doma in v tujini (3 hospitacije po 5-10 dni) Šolnina je 155 eur 36 zaporednih mesecev Dodatni stroški: bivanje na poletnem seminarju Kraj: petki in vikendi - Waldorfska šola Maribor, Valvasorjeva 75, Maribor Poletni seminarji – Gaj nad Bresternico/ Tojzel Info srečanje zainteresiranih bo v soboto 10. marca 2018 od 9.00 – 13.00, na katerem bo predstavitev poklicev in izobraževanja ter izkustvene delavnice. Na podlagi izpolnjene prijavnice boste prejeli natančen urnik. Izpolnjeno prijavnico pošljite na tezak.zmavc.ana@gmail.com Rastimo skupaj !

facebook.com

SKUPNI STARŠEVSKI VEČER Vabimo vas na skupni starševski večer, ki bo v torek, 23. 1. 2018, ob 17. uri v dvorani Kulturnega doma Pekre-Limbuš. Tokrat bodo z nami prav posebni gostje, in sicer naši nekdanji učenci, ki so po končani waldorfski šoli zakorakali v drugačen sistem šolanja. Če vas zanima, kako so se soočili s prehodom v nova okolja, kakšne spomine so ohranili in kakšen je danes njihov pogled na našo šolo, vas vljudno vabimo, da se nam pridružite.

facebook.com

Četrtošolci so ob zaključku epohe o človeku in živalih pripravili zanimivo razstavo Živali sveta. Predstavili so svoje šolsko in domače delo. 🐾

facebook.com

Kralj Mraz v drugem razredu

facebook.com

Edvard Kadič, strokovnjak za komunikacijo in osebnostni razvoj, je na včerajšnjem predavanju na naši šoli utemeljil in podkrepil, da zdrav razvoj otroka dosežemo z vzgledom in ne le z nasvetom, a zato morata biti usklajena oba komunikacijska kanala, govorjena beseda in govorica telesa. Otroci srkajo vase vse, kar mi smo in prav na tem zavedanju temelji waldorfska pedagogika.

facebook.com