Top Local Places

LDS - Liberalna demokracija Slovenije

, Ljubljana, Slovenia
Political Party

Description

ad

Kot liberalno-demokratska stranka se trudimo širiti idejo liberalizma v vse pore (institucionalnega) življenja v Sloveniji.
Ta

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Liberalna demokracija ne podpira financiranja in privatizacije javnega šolstva! – LDS – Liberalna demokracija Slovenije

LDS ne podpira financiranja in privatizacije javnega šolstva!

facebook.com

Časopis Delo vztrajno izpušča v svojih objavah o lokalnih volitvah podatke o LDS (Liberalna demokracija Slovenije), čeprav je na volitvah dobila župana in 6 občinskih svetnikov, dosledno pa navaja 5 političnih strank brez izvoljenega župana! Tudi v ponedeljek 18. 2. 2019 je LDS izpuščena iz tabele o porabi sredstev za lokalne volitve! V LDS ne verjamemo, da časopis Delo, v svojih objavah, načrtno izpušča LDS, zato upamo, da bo napako nemudoma popravilo.

facebook.com

LDS gre na evropske volitve! – LDS – Liberalna demokracija Slovenije

V stranki LDS smo se odločili nastopiti na letošnjih evropskih volitvah!

facebook.com

LDS nasprotuje privatizaciji javnega zdravstva! – LDS – Liberalna demokracija Slovenije

LDS nasprotuje privatizaciji javnega zdravstva! Vabljeni k branju!

facebook.com

NOVOLETNO SPOROČILO LIBERALNE DEMOKRACIJE SLOVENIJE Drage članice in člani, prijateljice in prijatelji! Iztekajoče leto LDS zaključuje z relativno skromnimi rezultati. Na jesenskih lokalnih volitvah je naša stranka dobila župana in nekaj občinskih svetnikov, kar pa je dobra spodbuda, da verjamemo v ponoven vzpon v letu 2019, ko se bomo preiskušali na majskih evropskih volitvah! V prvih mesecih 2019 bomo določili listo osmih kandidatov za evropske volitve, ki bo uspela, če se bomo zares vsi potrudili, tako pri zbiranju podpisov podpore kot množični udeležbi na volitvah 26. maja 2019. Pod vodstvom nekdanjega predsednika dr. Janeza Drnovška smo liberalni demokrati dokazali, da znamo udejanjati nacionalne interese, tako na političnem kot ekonomskem polju, od tedaj našo državo obvladuje nekontrolirani kapitalizem, ki ga obstoječi oblastniki ne znajo, predvsem pa nočejo obrzdati. Razlike med navadnimi državljani in tistimi, ki si prilaščajo vse večji kolač skupnega premoženja, se večajo, odločajo predvsem interesi kapitala, ki ga ne zanima družbeni standard! Slovenci nedvomno želijo oblast, ki bo z liberalnimi vrednotami, v resničnih demokratičnih okvirih, ustavila in regulirala divji kapitalizem! Podobno je stanje v Evropski uniji, v večini članic se prepad med revnimi in bogatimi nevarno povečuje, vstaje rumenih jopičev, ki se nezadržno širijo iz Francije po Evropi, so reakcija na aroganco trenutnih političnih garnitur, ki ne naredijo nič za manjšanje odrinjenosti in revščine! Evropa potrebuje spremembe, potrebuje angažiranost liberalnih demokratov, Evropski parlament potrebuje prevetritev, potrebuje angažirane in etične nove obraze. Sedanja zasedba se ni izkazala, tudi večina trenutnih slovenskih evro poslancev se ni izkazala, še več, poslanci SDS in NSi v evropskem parlamentu intenzivno delujejo proti Sloveniji. Novo leto odpira nove priložnosti, zato vam želim, ne le sreče in zdravja, temveč tudi veliko energije in želje za uspešen prodor liberalne demokracije na majskih volitvah v Evropski parlament – morda je leto 2019 naša priložnost! Anton Anderlič, Predsednik Liberalne Demokracije Slovenije

NOVOLETNO SPOROČILO LIBERALNE DEMOKRACIJE SLOVENIJE

 

Drage članice in člani, prijateljice in prijatelji!

 Iztekajoče leto LDS zaključuje z relativno skromnimi rezultati. Na jesenskih lokalnih volitvah je naša stranka dobila župana in nekaj občinskih svetnikov, kar pa je dobra spodbuda, da verjamemo v ponoven vzpon v letu 2019, ko se bomo preiskušali na majskih evropskih volitvah!

V prvih mesecih 2019 bomo določili listo osmih kandidatov za evropske volitve, ki bo uspela, če se bomo zares vsi potrudili, tako pri zbiranju podpisov podpore kot množični udeležbi na volitvah 26. maja 2019.

Pod vodstvom nekdanjega predsednika dr. Janeza Drnovška smo liberalni demokrati dokazali, da znamo udejanjati nacionalne interese, tako na političnem kot ekonomskem polju, od tedaj našo državo obvladuje nekontrolirani kapitalizem, ki ga obstoječi oblastniki ne znajo, predvsem pa nočejo obrzdati. Razlike med navadnimi državljani in tistimi, ki si prilaščajo vse večji kolač skupnega premoženja, se večajo, odločajo predvsem interesi kapitala, ki ga ne zanima družbeni standard! Slovenci nedvomno želijo oblast, ki bo z liberalnimi vrednotami, v resničnih demokratičnih okvirih, ustavila in regulirala divji kapitalizem! Podobno je stanje v Evropski uniji, v večini članic se prepad med revnimi in bogatimi nevarno povečuje, vstaje rumenih jopičev, ki se nezadržno širijo iz Francije po Evropi, so reakcija na aroganco trenutnih političnih garnitur, ki ne naredijo nič za manjšanje odrinjenosti in revščine!

Evropa potrebuje spremembe, potrebuje angažiranost liberalnih demokratov, Evropski parlament potrebuje prevetritev, potrebuje angažirane in etične nove obraze. Sedanja zasedba se ni izkazala, tudi večina trenutnih slovenskih evro poslancev se ni izkazala, še več, poslanci SDS in NSi v evropskem parlamentu intenzivno delujejo proti Sloveniji.

Novo leto odpira nove priložnosti, zato vam želim, ne le sreče in zdravja, temveč tudi veliko energije in želje za uspešen prodor liberalne demokracije na majskih volitvah v Evropski parlament – morda je leto 2019 naša priložnost!

Anton Anderlič, Predsednik Liberalne Demokracije Slovenije
facebook.com

Ste že namenili 0,5 % dohodnine za Liberalno demokracijo Slovenije? – LDS – Liberalna demokracija Slovenije

Vljudno vas prosimo, da nam namenite svojih 0,5% dohodnine in nam s tem dodatno pomagate pri tem, da bomo še bolje lahko pripomogli k sooblikovanju naše družbe. ;) Kakšen je postopek glede omenjenega si lahko preberete v nadaljevanju.

facebook.com

Obsodba varnostne ogroženosti Slovenije! – LDS – Liberalna demokracija Slovenije

Nekaj informacij o varnosti v Sloveniji, vabljeni k branju.

facebook.com

STALIŠČE LDS DO (RAZ)PRODAJE SLOVENSKEGA PREMOŽENJA – LDS – Liberalna demokracija Slovenije

Vabljeni k branju našega stališča do (raz)prodaje slovenskega premoženja: prodaj bank NLB in Abanka!

facebook.com

Ekipa kandidatov za delovanje v Mestnem svetu MOL- EKIPA ZA NAPREDEK LJUBLJANE (ŠTEVILKA 1 – KANDIDATI ZA MESTNI SVET Ljubljana) – LDS – Liberalna demokracija Slovenije

Vabljeni k branju predstavitev naših kandidatov za mestne svetnike v MOL. In ne pozabite! Obkrožite številko 1! ;) http://lds.si/ekipa-kandidatov-za-delovanje-v-mestnem-svetu-mol-ekipa-za-napredek-ljubljane-stevilka-1-kandidati-za-mestni-svet-ljubljana/

facebook.com

Kekec na Kolpi kot izraz fašizacije slovenske družbe – LDS – Liberalna demokracija Slovenije

Sporočilo predsednika društva Alternativna akademija prof. dr. Darko Štrajn!

facebook.com

Objavljamo vrstni red list za mestne svetnike. V Ljubljani boste lahko našo kandidatno listo obkrožili pod številko 1. ;)

Objavljamo vrstni red list za mestne svetnike. V Ljubljani boste lahko našo kandidatno listo obkrožili pod številko 1.  ;)
facebook.com

Anketa o prihodnosti mladih za vse mlade

Mladi iz MSS - Mladinski svet Slovenije pripravljajo raziskavo na temo: "Pričakovanja mladih na trgu dela." Ker ste mladi naša prihodnost je prav, da se vam pomaga, zato vas vabimo k izpolnitvi ankete: http://mss.si/novice/anketa-o-prihodnosti-mladih-za-vse-mlade/ Več o vsebini raziskave: Pozdravljeni! Na MSS - Mladinski svet Slovenije smo v zadnjih letih pogosto naleteli na bolj ali manj strokovne članke in druge zapise o tem, kakšne naj bi bile današnje generacije mladih, ob čemer so jim oz. vam pisci tudi radi lepili razne negativne etikete. Prav tako pogosto dobivamo vprašanja novinarjev in drugih zainteresiranih o tem, kakšna točno je današnja mladina - na kar pa si, ne glede na svoje redni stik z mladimi, ne želimo odgovarjati brez neposrednih raziskav. Pobrskali smo po raziskavah zadnjih let, vendar pa nismo našli odgovorov na vsa vprašanja. Skratka, želimo vas povabiti k izpolnjevanju ankete na temo pričakovanj mladih od trga dela ter njihovih oz. vaših predstav o lastni prihodnosti. Če vas bodo rezultati posebej zanimali ali pa bi želeli v prihodnosti pri svojih študijskih obveznostih uporabiti podatke, ki jih bomo zbrali, nam pišite in ustregli vam bomo, kolikor bo le mogoče.

facebook.com

Quiz

BLIZU LDS - Liberalna demokracija Slovenije

ORIGO Boat

Ljubljana, Slovenia
Outdoor gear/sporting goods