Top Local Places
Labor Union

Description

ad

ZSSS je prostovoljna in demokratična organizacija, neodvisna od političnih strank, parlamenta, vlade in verskih skupnosti.

KONTAKT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS) je vložil predlog za začetek postopka za spremembo zakona o višini povračil stroškov v zvezi z delom in nekaterih drugih prejemkih. Ta zakon preprečuje uporabo kolektivne pogodbe za komunalne dejavnosti za vse zaposlene, kar pomeni dva različna sistem povračil stroškov prehrane. Delavci zaposleni v podjetjih, ki so v lasti oziroma pretežni lasti države ali občine, so upravičeni do povračila zneska za prehrano v višini 4,61 EUR, delavci zaposleni v podjetjih, ki so v zasebni lasti, pa so upravičeni do povračila zneska za prehrano v višini 6,12 EUR. Da bi odpravili to nepoštenost in da bi vsem delavkam in delavcem omogočili enako povračilo, SKVNS zbira podpise. 5.000 jih potrebujemo zato te pozivamo - poišči eno od naših stojnic ali sprintaj in overi obrazec na povezavi. Vse podpisane in overjene podpise zbira SKVNS na naslovu Dalmatinova 4. Vse ostale informacije >> https://www.zsss.si/pobuda-skvns-za-posteno-209/ Povej naprej! #solidarno #skupaj

Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS) je vložil predlog za začetek postopka za spremembo zakona o višini povračil stroškov v zvezi z delom in nekaterih drugih prejemkih. Ta zakon preprečuje uporabo kolektivne pogodbe za komunalne dejavnosti za vse zaposlene, kar pomeni dva različna sistem povračil stroškov prehrane. Delavci zaposleni v podjetjih, ki so v lasti oziroma pretežni lasti države ali občine, so upravičeni do povračila zneska za prehrano v višini 4,61 EUR, delavci zaposleni v podjetjih, ki so v zasebni lasti, pa so upravičeni do povračila zneska za prehrano v višini 6,12 EUR.  

Da bi odpravili to nepoštenost in da bi vsem delavkam in delavcem omogočili enako povračilo, SKVNS zbira podpise. 5.000 jih potrebujemo zato te pozivamo - poišči eno od naših stojnic ali sprintaj in overi obrazec na povezavi. Vse podpisane in overjene podpise zbira SKVNS na naslovu Dalmatinova 4. Vse ostale informacije >> https://www.zsss.si/pobuda-skvns-za-posteno-209/

Povej naprej! #solidarno #skupaj
facebook.com

Sindikat delavcev prometa in zvez napoveduje terensko akcijo na avtocestnem križu

Šoferji, pozor! Vaš sindikat, Sindikat delavcev prometa in zvez, prihaja k vam, na avtocestna počivališča po Sloveniji. Zagotavljajo informacije o delu in zaposlovanju v Sloveniji, preverjajo vaše delovne pogoje in spoštovanje vaših pravic ter zagotavljajo pravno svetovanje na licu mesta. Poiščite svoj sindikat oziroma pokličite in se dogovorite, kdaj in kam naj sindikat pride. Več informacij na povezavi! #povejnaprej

facebook.com

Pobuda sindikata SOPS – Poziv k obravnavi diskriminacije otrok in staršev, zaposlenih v zasebnem sektorju

Objavljamo pobudo SOPS Sindikat obrti in podjetništva Slovenije​ o takojšnji obravnavi vprašanja diskriminacije otrok in staršev, zaposlenih v zasebnem sektorju. Več na spodnji povezavi.

facebook.com

Delimo pismo podpore hrvaškima sindikatoma prometa in zvez

V Sindikatu delavcev prometa in zvez Slovenije (SDPZ) so uradno podprli hrvaška sindikata prometa in zvez, ki sta se včeraj odločila za krajšo opozorilno stavko. Ta je nastala kot posledica alarmantnih razmer, v katerih na Hrvaškem vsakodnevno delujejo zaposleni v javnem linijskem prevozu potnikov. Več v pismu podpore.

facebook.com

Sindikalna akademija ZSSS razpisuje nove seminarje

Na Zvezi svobodnih sindikatom Slovenije nenehno ponujamo širok nabor izobraževanj. Koledar za drugo polovico leta tako prinaša 11 različnih tem iz 6 vsebinskih sklopov: sindikalno vodenje, organiziranje delavcev, pravo, ekonomija, sociala ter varstvo in zdravje pri delu. Poišlite svojo, prijavite se in - se vidimo! #vznanjujemoč!

facebook.com

(INTERVJU) Francka Ćetković: Pri pokojninah se varčuje, stroški pa rastejo

"Položaj upokojencev ni dober. Če zanemarimo nezavidljiv materialni in socialni položaj, nas predvsem boli mačehovski in nespoštljiv odnos do starejših. Postajamo pozabljena, zapostavljena in od odločanja odrinjena populacija. Pričakovali smo, da bo ta vlada vendarle imela več posluha za nas." Francka Ćetković, predsednica Sindikata upokojencev Slovenije V kolikor se z zapisanim strinjate in želite prispevati v boju za boljši položaj upokojenk in upokojencev, se pridružite Sindikatu upokojencev! >> https://www.zsss.si/sindikati_zsss/sus/ #skupajsmomočnejši

facebook.com

Kje smo? - Zveza svobodnih sindikatov Slovenije

Ker je zadnje čase naš Facebook nabiralnik poln vaših vprašanj (na katera sicer seveda pridno odgovarjamo:), ponovno objavljamo seznam vseh naših pisarn & kontaktov. Pridite, vprašajte in se nam pridružite!

facebook.com

Združevanje Dnevnika in Večera? Lahko, a ne na račun zaposlenih! - Zveza svobodnih sindikatov Slovenije

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije je danes poslala pismo kolegicam in kolegom časopisnih hiš Dnevnik in Večer ter izrekla polno podporo v njihovih prizadevanjih za ohranitev pravic delavk in delavcev. "Ne glede na to, koliko argumentov predstavijo uprave za svoje ‘poslovne’ odločitve, morajo te biti sprejete v skladu z veljavno zakonodajo in v socialnem dialogu!" je med drugim zapisala predsednica, Lidija Jerkič.

facebook.com

Storitve in delavci v Mercatorju: "Ne delajo s strankami, delajo s policami"

Kakšno sprenevedanje v ‘najboljšem sosedu’!? “Ne najemamo delavcev, najemamo storitev. Storitvi se reče polnjene polic.” In še: “Ti delavci ne delajo s strankami. Delajo s policami.” 😱😡 Sindikat delavcev trgovine Slovenije je že v akciji, svoje pa bo tu moral narediti tudi država. Takoj! Ladi Rožič, SDTS: “Storitev ne more biti, da delavec eno leto v trgovini zlaga stvari na polico!” Sindikalist pričakuje razumnost in zatorej neposredno zaposlitev delavcev v Mercatorju. "To bi bilo edino prav," pojasni ekonomiko: slovaško podjetje lahko plačuje nižje socialne prispevke od slovenskih po slovaški zakonodaji, s čimer prihaja do socialnega dumpinga, delavci pa pogosto vidijo predvsem nekoliko višjo urno postavko in ob koncu meseca neto izplačilo. "Trgovine, ne le Mercator, resno potrebujejo delavke in delavce, zato bi se morale zanje potruditi," pojasni, da je za njihove člane, med katerimi so tudi številni tuji delavci, poleg spodobnega plačila pomemben predvsem zakonito urejen delovnik, ne pa, da se delavce in delavke sili, da si, četudi morajo delati nadure, teh ne vpišejo.

facebook.com

"Pomembno je biti aktiven": pogovor z mlado sindikalistko Tanjo Krstova

Kdor meni, da mladi ne vidijo prihodnosti v sindikalizmu in so egoisti, ki jim ni mar za druge, mora spoznati novo sodelavko zahodnoslovenske regijske organizacije Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) in takoj mu bo jasno, da izjeme ne potrjujejo pravila. Delimo pogovor z našo sindikalistko Tanjo, dostopen na spodnji povezavi. #sindikatsmoljudje #mojsindikat

facebook.com

Iz prakse: So prispevki res plačani? - Zveza svobodnih sindikatov Slovenije

Nikoli nas ne bi smelo skrbeti, ali nam je delodajalec res plačal prispevke za socialno varnost, ampak bi to moralo biti nekaj popolnoma samoumevnega. Ker pa danes človek nikoli ne ve, verjetno ni odveč, če se o tem, kako preveriti, ali nam delodajalci dejansko obračunavajo in plačujejo prispevke, tudi malo poučimo. #dobrojevedeti "Podatki kažejo, da se delodajalci tistih delavk in delavcev, ki so registrirani v mobilno aplikacijo eDavki, redkeje izogibajo plačevanju prispevkov za socialno varnost. Ravno včeraj so namreč tistim zaposlenim, ki so registrirani v mobilno aplikacijo, poslali za 73 odstotkov manj obvestil o neplačanih prispevkih za socialno varnost kot pred tremi meseci. Neuradno naj bi predstavnike Finančne uprave RS klicali tudi nekateri besni delodajalci in se pritoževali nad delavci, ki »hodijo naokoli z neko aplikacijo in težijo, da prispevki niso plačani«."

facebook.com

Argumenti ZSSS prevladali, namera delodajalcev ni uspela: Brez sprememb zakona o minimalni plači

Z zadovoljstvom še enkrat sporočamo, da je predlog spremembe zakona o minimalni plači, s katerim so predstavniki delodajalcev predlagali ohranitev dodatka na delovno dobo znotraj minimalne plače, na včerajšnji seji državnega sveta padel. Iskrena hvala tudi vsem, ki ste posredovali svoje nestrinjanje s predlogom delodajalcev v obliki elektronskih sporočil na elektronski naslov državnega sveta (več kot dvesto vas je bilo). Več pa na spodnji povezavi.

facebook.com

Quiz

BLIZU ZSSS

ORIGO Boat

Ljubljana, Slovenia
Outdoor gear/sporting goods