Top Local Places

Permakulturni Inkubator

Süč 114, Čentiba, Lendava, Slovenia
Agriculture Company
advertisement

Description

ad

Edinstveno  permakulturno posestvo v bližini Lendave (Süč 114, Čentiba). Permakulturni inkubator je edinstveni primer permakulturne učilnice na prostem, ki se nahaja v čudovitem gričevnatem okolišu v bližini Lendave. Oblika in struktura vrta po eni strani ohranja spomin na bogato kulturno dediščino, po drugi strani pa upošteva pogoje za ustvarjanje trajnostnega življenjskega prostora s posnemanjem vzorcev iz narave.

Skupaj s svetovalno točko, permakulturno posestvo omogoča, da se z ekološkim načinom samooskrbe podrobneje seznani veliko število posameznikov. Obiskovalci spoznajo princip in prednosti permakulture, ter različice in načine izgradnje dvignjenih gredic (gomil, korit). Seznanijo se z načrtovanjem zasajanja rastlin in skrbi zanje,  ter s pomenom vključevanja samoniklih rastlin in živali v funkcionalnost vrta.

Cilj Permakulturnega inkubatorja je prispevek k izboljšanemu gospodarjenju z naravnimi viri in razširjanje okolju prijazne pridelave hrane z upoštevanjem načel trajnostnega kmetovanja. (Gre za način, s katerim ustvarjamo uravnotežena okolja in vzpostavljamo uravnotežen odnos med etiko, ekologijo in ekonomijo.)


Kaj vam ponujamo v okviru Permakulturnega inkubatorja:  
•   Vodene oglede samooskrbnega eko vrta
•   Strokovne ekskurzije za skupine
•   Didaktični permakulturni vrt  
•   Praktične permakulturne delavnice
•   Kulinarične eko delavnice

•   Destinacijo zelenega turizma s koriščenjem eKoles

Več informacij o ponudbi:
http://www.ekokultura.si/permakulturni-inkubator/

Kontaktni podatki:
e: ekokultura.lendava@gmail.com
m: 041 67 37 39 (Simona Ferčak)