Top Local Places

Poučevanje, prevajanje in lektoriranje nemščine - Jasmina Noč s.p.

Ulica 11. Novembra 23, Leskovec pri Krškem, Krsko, Slovenia
Consulting Agency
advertisement

Description

ad

Nemščina -Inštrukcije, poučevanje in prevajanje  

  Kdo sem?
Sem profesorica nemškega jezika in zgodovine, ki se s poučevanjem nemščine aktivno ukvarja od leta 2008.
Poleg poučevanja in prevajanja skrbim tudi, da svoje znanje stalno nadgrajujem. Z redno udeležbo različnih seminarjev in izobraževanj ostajam na tekočem z najnovejšimi spoznanji na področju poučevanja. To znanje poskušam takoj prenesti v prakso z namenom izboljšanja rezultatov učenja.

Še nekaj dodatnih informacij ...

Poučujem in sem v preteklosti na različnih jezikovnih šolah.

Kot že omenjeno se udeležujem različnih strokovnih seminarjev in daljših izobraževanj, saj dajem zelo velik pomeni vseživljenjskemu učenju.

Izobraževanja, ki sem se jih udeležila:

2013
-   Goethe-Institut Ljubljana;  DLL Modul 6: Curriculare Vorgaben und Unterrichtsplanung (10 tedensko online izobraževanje na temo Kurikularne smernice in načrtovanje pouka).

2014
-   Goethe-Institut Ljubljana; DLL Modul 1: Lehrerkompetenz und Unterrichtsgestaltung (10 tedensko online izobraževanje na temo Kompetence učitelja in oblikovanje  pouka).
-   Goethe-Institut Ljubljana: Kreativität im DaF-Unterricht (2 –dnevno izobraževanje v Mariboru na temo Kreativnost pri pouku nemškega jezika).
-   Goethe-Institut Ljubljana: DLL Modul 4: Aufgaben, Übungen, Interaktion (10 tedensko online izobraževanje na temo Naloge, vaje in interakcija pri pouku).


2015
-   Goethe-Institut Ljubljana; DLL  Modul 2: Wie lernt man die Fremdsprache Deutsch? (10 tedensko online izobraževanje na temo Kako se učiti nemškega jezika?).
-    Goethe-Institut Düsseldorf, Deutschland: Berufsspezifisches Deutsch: Neue Modelle und Materialien (dvotedensko strokovno usposabljanje v Nemčiji (Düsseldorf) na temo Novi modeli in materiali pri poučevanju poslovnega jezika).
-   Goethe-Institut Ljubljana; Modul 5: Lernmaterialien und Medien (10 tedensko online izobraževanje na temo Učni materiali in mediji).

2016   
- Goethe-Institut Ljubljana: Kreativität beim Deutschunterricht (1 – dnevni seminar v Mariboru na temo kreativnost pri pouku nemškega jezika, marec 2016).
- Goethe-Institut Ljubljana: DLL Modul 3: Deutsch als fremde Sprache  (januar – april, 10 tedensko online izobraževanje na temo Nemščina kot tuj jezik).


Kaj pa pouk?
Pouk poteka čimbolj aktivno in prilagojeno posameznikovim potrebam. Uporabim različne metode najprimernejše za vas in vaše cilje. Poleg aktivnosti pri učni uri, je zelo pomembno, da se snov utrditi in zvadi tudi doma, zato vedno dam tudi domačo nalogo v obliki delovnih listov ali spletnih vaj.

Menim, da je slovnica pri pouku le orodje s katerim dosežemo cilj, kar je prenos informacije, komunikacija, zato pouk prilagodim temu vodilu in ga zastavim čimbolj komunikativno usmerjeno s pravo mero vseh potrebnih "sestavin".  

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Deutsch am Arbeitsplatz - Goethe-Institut

Še nekaj vaj na temo: Deutsch am Arbeitsplatz. https://www.goethe.de/de/spr/ueb/daa.html?wt_sc=daa

facebook.com

Urlaubsfotos mit Erinnerungswert | Alltagsdeutsch – Lektionen | DW.COM | 12.07.2016

Še prispevek v nemščini, ki ga je našla sestra Brigita Noč. - Za višje stopnje.: Wie schon Goethe sagte: "Wenn ich Worte schreiben will, stehen mir immer Bilder vor dem Augen" Ein Urlaub ohne Erinneruńgsfotos kann man sich nicht vorstellen, ob man die Bilder dann im Computer lässt oder ein Album erstellt. Im Podcast geht es um das Thema Urlaubsfotos. Sehen Sie sich das Video an und versuchen Sie die Übungen zu lösen. http://www.dw.com/de/urlaubsfotos-mit-erinnerungswert/l-19201392

facebook.com

Folge 13 – Urlaub | Deutschlandlabor | DW.COM | 16.12.2015

Počitnic in dopustov je konec, zimske počitnice so še daleč... Vseeno pa priporočam ogled videa o tem, kje in kako počitnikujejo Nemci. Pod videom so tudi zanimive vaje. :) http://www.dw.com/de/folge-13-urlaub/l-18877249

facebook.com

DEUTSCH LERNEN | DW.COM

Super stran za učenje nemščine s pomočjo aktualnih člankov, videov ... Pod zavihkom Deutsch lernen, Deutsch XXL so mi všeč predvsem Video Thema, Top themen in Nachrichten (počasne novice). Tematika je prilagojena posameznim stopnjam in veliko tem je tudi didaktiziranih, kar pomeni, da so izpisane besede, priložene vaje ... Viel Spaß beim Lernen! http://www.dw.com/de/deutsch-lernen/s-2055

facebook.com

Potrebujemo več nemščine v šolah

Zanimiv članek in motivacija za učenje nemščine.:) http://topjob.finance.si/8848324/Potrebujemo-vec-nemscine-v-solah?cctest

facebook.com

Pozdravljeni v mojem kotičku! Kdo sem in kaj nudim? Sem profesorica nemščine in zgodovine, ki se od leta 2008 ukvarja s poučevanjem nemščine. Če si želite izboljšati svoje jezikovne spretnosti ali iščete zanesljivo osebo za vaš prevod, ste na pravem mestu. Ponudba: - Inštrukcije in tečaji nemščine “v živo” ali preko Skype-a, - prevajanje in lektoriranje: - iz nemščine v slovenščino, - iz slovenščine v nemščino. V živo se lahko vidimo v Krškem ali Ljubljani. Lahko pa se slišimo tudi preko Skyp-a. Za več informacij sem na voljo na telefonski številki 040 727 529 in po elektronski pošti jasmina.noc@gmail.com.

facebook.com

Recommended Before and After transformation