Top Local Places

Gasilska Enota Kobarid

Mučeniška 1b, Kobarid, Slovenia
Nonprofit Organization

Description

ad

Stran je bila pripravljena z namenom da se ljudi obvešča o vseh dogodkih s strani Gasilske enote Kobarid.

KONTAKT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Prometna nesreča Kobarid 13.11.2017 ob 6.24, Aktivirani smo bili zaradi prometne nesreče na relaciji Kobarid- Sužid. Zaradi močnega vetra se je na cestišče podrlo drevo v katerega je trčilo osebno vozilo. Ob prihodu smo požarno zavarovali poškodovano vozilo, odstranili podrto drevo ter počistili razlite motorne tekočine. Vetrolom Kobarid 13.11.2017 med 15.34 in 18.00, V vasi Staro selo je močan veter odkril oz. poškodoval ostrešja štirih objektov. S pomočjo avtodvigala smo odstranili oz. pritrdili poškodovano kritino.

facebook.com

Pionirji in pionirke ter mladinci in mladinke začeli aktivno. S šolo so pričele tudi aktivnosti dela z gasilsko mladino. Mentorice in mentorji so pričeli z rednimi vajami pionirjev vsako drugo soboto. V soboto so spoznavali vozilo GVC 16/25, se urili v postavitvi 3 delnega napada ter napajanja vozila. V objektiv smo jih ujeli v Industrijski coni v Kobaridu. Mladinci in mladinke pa so se z svojimi mentorji dobili v petek. Med vajo v industriski coni na temo gašenje požara so nas zmotili in smo bili "pozvani" na požar barake med Koabridom in Sužidom. Požar so maldinci pogasili in zalili z vodo.

facebook.com

16.10.2017 ob 10.45, prometna nesreča Kobarid Aktivirani smo bili zaradi prometne nesreče med kombiniranim in osebnim vozilom v bližini mejnega prehoda Robič. Ob prihodu smo prometno in požarno zavarovali kraj nezgode, odklopili akumulatorje, nevtralizirali in počistili razlite motorne tekočine ter pomagali vlečni službi. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

facebook.com

V Kobaridu preverjali usposobljenost ekip prve pomoči. V Kobaridu je v petek in soboto (6. in 7. oktober) potekalo XXIII. državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Rdečega križa in Civilne zaščite v organizaciji URSZR, Rdečega križa Slovenije in Občine Kobarid v sodelovanju z GZ Kobarid. Na njem so sodelovale ekipe, ki so na izbirnih preverjanjih v 13 izpostavah Uprave RS za zaščito in reševanje oz. v 13 območnih združenjih Rdečega križa dosegle prvo mesto. V Kobaridu so se na sedmih lokacijah pomerile ekipe iz Krškega, Šentjurja, Kopra, Škofje Loke, Vrhnike, Poljčan, Gornje Radgone, Nove Gorice, Novega mesta, Cerknice, Slovenj Gradca, Zagorja ob Savi in s Ptuja. Na različnih lokacijah so ekipe občanom Kobarida, šolarjem in obiskovalcem prikazali delo in poslanstvo ekip prve pomoči. Ekipe pa so se pomerile v preizkusu znanja v reševalnih aktivnostih, kot bi potekale ob raznih nesrečah. Najboljše znanje je pokazala ekipa območnega združenja Rdečega križa iz Zagorja ob Savi, drugo mesto so osvojili člani ekipe območnega združenja Rdečega križa iz Kopra in tretje ekipa območnega združenja Rdečega križa iz Novega mesta. Najboljša ekipa prve pomoči na državni ravni je tako pridobila tudi pravico sodelovanja na evropskem preverjanju usposobljenosti.

facebook.com

STAROSTE KOBARIŠKIH GASILCEV ŠE VEDNO AKTIVNI! Nekoč je znan ameriški politik izjavil, da v našem življenju ne štejejo leta, pač pa šteje življenje v naših letih. Ponosno predstavljamo staroste kobariških gasilcev, ki so nam mladim v ponos in vzgled ter potrditev, da se ne glede ne visoko starost, posameznik lahko udejstvuje v gasilki organizaciji. V PGD Kobarid je včlanjenih 126 članic in članov. Od tega je 18 veteranov med katerimi jih pet šteje častitljivih osemdeset let in več. V tem prispevku prav njim posvečamo posebno pozornost, saj je večina od njih še vedno aktivno vpeta v društveno dogajanje. Žal enemu od njih, Ignacu Čebokliju, zdravje ne dopušča več sodelovanja, so pa zato Jože Rakušček, Aldo Kanalec, Milan Ivančič in Rado Koren »kerlci« brez katerih ne mine društvena prireditev ali veteransko srečanje, ki ga vsakoletno organizira Gasilska zveza Kobarid. Omembe vredno je tudi to, da Aldo in Jože, kljub častitljivim letom še vedno opravljata vlogo praporščaka. Starejše gasilce spoštujemo in cenimo njihovo dolgoletno delo ter predanost gasilstvu. Vodstvo društva jim ob visokih, okroglih obletnicah posveti posebno pozornost z obiskom in skromnim darilom ter lepimi željami. Radi si vzamemo čas zanje, saj se zavedamo »hitrega tempa« življenja in se zato še bolj trudimo, da na prednike, ki so za nas gasilstvo gradili v nepojmljivih razmerah, ne pozabimo. Ponosni smo na njih in kobariški gasilski starosti želimo vse dobro! Z leve proti desni Milan (87), Aldo (82), Rado (89) in Jože (80)

facebook.com

Vaja. V petek, smo v okviru redne mesečne vaje ponovili scenarij za primer intervencije s sumom na prejeto kontaminirano poštno pošiljko. Predpostavka vaje je bila, da so zaposleni na enem izmed uradov prejeli pošiljko z belim prahom, ena oseba pa naj bi bila v neposrednem stiku s sumljivo snovjo. Izvedli smo vse predpisane postopke osebne zaščite, odstranitve potencialne nevarnosti, izolacije in dekontaminacije osebja ter, seveda, preizkusili opremo, ki se sicer redko uporablja.

facebook.com

Nesreče v cestnem prometu 1.9.2017 12:50 KOBARID Ob 12.51 se je na cesti Kobarid–Bovec v občini Kobarid pripetila prometna nesreča v kateri je avtodom zapeljal z vozišča v skalo. Pri tem se nihče ni poškodoval, nastala je le materialna škoda na avtodomu. Posredovali smo gasilci PGD Kobarid, ki smo zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine na vozišču in nudili pomoč vlečni službi pri odstranitvi poškodovanega vozila.

facebook.com

Nesreče v cestnem prometu 20.8.2017 ob 9.52 KOBARID Ob 9.52 je na cesti Kobarid - Staro selo v občini Kobarid v drevoredu zgodila prometna nesreča. Gasilci PGD Kobarid smo na vozilu odklopili akumulator, z vpojnim sredstvom posuli iztekle motorne tekočine, urejali promet in pomagali reševalcem NMP Tolmin pri oskrbi poškodovanca.

facebook.com

facebook.com

Lepo vabljeni v Kobarid.

facebook.com

Požar v naravi. Tudi naša gasilska zveza Kobarid je bila pozvana na pomoč pri gašenju požara v naravi pri Komnu. V nočni izmeni je sodelovalo 20 gasilcev s petimi vozili iz PGD Kobarid, PGD Breginj in PGD Drežnica.

facebook.com

Vetrolom 6.8.2017 ob 17.22 Kobarid V vasi Kred je med močno nevihto in sunki vetra odkrilo bakreno kritino tamkajšnje cerkve. S pomočjo avtodvigala in vrvne tehnike smo kritino ponovno pritrdili.

facebook.com

Quiz