Top Local Places

Spoznajmo Svoje Skrite Talente

Slamnikarska 1d, Domzale, Slovenia
Personal Trainer

Description

ad

MEDNARODNI INŠTITUT ZA RAZVOJ KOMPETENC, DOMŽALE

KONTAKT & PRIJAVE: institut.mirk@gmail.com

MOBI: 00386 41 325 754

KONTAKT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Ker z našimi mislimi neposredno vplivamo na materialno stvarnost, ki nas obdaja, vplivamo tudi na kvaliteto življenja na svetu v katerem živimo. Naše odločitve neposredno vplivajo na podporo energijam s katerimi so v sozvočju naše misli. Če torej podpiramo ideje in misli o škodovanju, izkoriščanju, agresivnosti, uničevanju ipd. neposredno podpiramo energije, ki doprinesejo k manifestaciji takšnih vedenj in dejanj, in nasprotno, če podpiramo ljubeče odnose, sočutje, podpiranje, sprejemanje ipd. podpiramo ustvarjanje takšnega sveta.

facebook.com

VREDNO PREBRATI Dalajlama "Imamo večje hiše, toda manjše družine; več udobja, toda manj časa. Imamo več diplom, toda manj razuma; več znanja, toda manj razsodnosti; več strokovnjakov, toda več problemov; več zdravil, toda manj zdravja. Prišli smo vse do lune in nazaj, a težave imamo prečkati cesto in pozdraviti novega soseda. Ustvarjamo boljše računalnike, da bi hranili več podatkov, in da bi ustvarili več kopij kot kadarkoli prej. vendar imamo težave s komunikacijo. Postali smo dolgi v kvantiteti in kratki v kvaliteti. To so časi hitre hrane in dolge prebave; visokih ljudi, a kratkih karakterjev; hitrih zaslužkov, a plitkih odnosov. To je čas bleščečih naslovnic, a praznih vsebin."

facebook.com

Mentalna dinamika: IGRA ŽIVLJENJA Ljudje smo kot drevesa. Okolju kažemo svojo zunanjo podobo, korenine pa skrivamo v globinah. Vprašanje je, koliko se zavedamo sebe, vlog, ki jih igramo, in mask, ki jih nosimo. Že v otroštvu se naučimo poistovetiti s prepričanji in vlogami, ki jih igramo, da bi bili sprejeti, ljubljeni kar pa pomeni, da prepogosto zanikamo sebe, kar nas pahne v otopelost, zbeganost in nezadovoljstvo. Človek vedno bolj spoznava, da gre tu na Zemlji za igro življenja. V prednosti so tisti, ki vedo, kako jo igrati. Spoznajte torej glavnega igralca – SEBE.

facebook.com

OMEJIMO SE NA SVOJE MISLI PRED SPANJEM Zadnjih 10 minut pred spanjem (in prvih 10 minut zjutraj, ko se zbudimo), je zelo pomembnih, ker ostanejo te informacije v možganih, ki jih nato celo noč predelujejo, namesto da bi si odpočili. Pred spanjem ne premišljujmo, kaj vse moramo postoriti naslednji dan, ker bodo možgani ponoči mislili, kaj vse je treba narediti. Dan zaključimo mirno, z motivacijsko knjigo in nikakor ne s prepirom ali grozljivkami.

facebook.com

Miselna naravnanost se aktivira v možganih Pomembno je, da veste KAJ ŽELITE in ne kaj ne želite, saj s tem usmerjate pozornost na izpolnitev vaših želja. V nasprotnem primeru vas okolje pritegne v smer delovanja želja vašega okolja ali pa usmerjate pozornost v to kar ne želite. Ko si nekaj zares želite in razmišljate o želji in občutite zadovoljstvo, se vaša miselna vibracija ujema z željo. Tok iz izvora teče skozi vas k želji brez ovir in upora. To imenujemo dopuščanje, toda, ko si nekaj zares, zares želite in ob tem občutite jezo ali strah ali razočaranje, pomeni, da ste usmerjeni v nasprotje svoje želje. S tem uvajate v skupno vibracijo še vibracijo neujemanja. Stopnja negativnih čustev, ki jih doživljate, kaže na stopnjo upora, da bi prejeli, kar želite.

facebook.com

facebook.com

Vaš čas je omejen. Ne zapravite ga tako, da živite življenje nekoga drugega. Ne ujemite se v dogme, kar pomeni slediti tujim navodilom in mnenjem. Naj glas ostalih ne preglasi vašega notranjega glasu intuicije. In najpomembneje: Imejte pogum, da sledite svojemu srcu in intuiciji. Nekako naravno vesta, kaj je najboljše za vas, kaj si resnično želite postati. Vse ostalo je drugotnega pomena." Govor Steva Jobsa na Standfordu

facebook.com

Ko počnemo tisto, kar nas zares veseli, lahko še vedno nastopijo razočaranja, nezadovoljstva in obdobja, ko stvari preprosto ne delujejo ali se ne poklopijo. Ko pa končno stečejo, se naše doživljanje elementa popolnoma preoblikuje. Postanemo odločni in osredotočeni. Zaživimo v sedanjem trenutku. Izkušnja nas posrka vase in takrat delujemo na vrhuncu. Spremeni se naš utrip, naše dihanje, naše misli postanejo eno z našim telesom, in občutimo lahko, s kakšno lahkoto drsimo v osrčje elementa. V ELEMENTU Avtor knjige: Ken Robinson

facebook.com

Na vsaki točki življenja lahko smer spremenimo in uberemo drugo pot. Svoj element lahko odkrijemo pri praktično katerikoli starosti. Igralka Sophia Loren je nekoč dejala: "Izvir mladosti zares obstaja: to je TVOJ UM, TVOJI TALENTI, TVOJA USTVARJALNOST, ki jo prineseš v lastno življenje in življenja bližnjih. Ko se naučiš piti iz tega izvira, resnično premagaš starost."

facebook.com

GLEJTE SOGOVORNIKA V OČI IN MU PREBERITE MISLI Če želimo ugotoviti prevladujoč način zaznavanja in sprejemanja informacij ljudi, s katerimi se srečujemo, moramo biti pozorni tudi na uporabljene besede v pogovoru. To so PROCESNE BESEDE ali predikati. Ko odkrijemo človekove značilne procesne besede, se lahko prilagodimo njegovemu jeziku. Npr. stavek: »Držal bom pesti zate na izpitu,« je tipičen za kinestetika. Ko vaš sogovornik med govorjenjem gleda LEVO NAVZGOR, pomeni, da brska po svojem spominu. Predstavlja si sliko, ki jo je dejansko že enkrat videl. Znano je, da človek kar 90 % časa gleda v levo zgornjo točko. Če sogovornik pogleda v DESNI ZGORNJI KOT, si je nekaj izmislil, ali pa govori o nečem, za kar še sam ni prepričan, če je resnično – podaja nezanesljive informacije. Pogled PROTI SREDINI (levem ali desnem ušesu) pomeni, da ima naš sogovornik v mislih določen zvok, ki ga je že slišal. Kot zanimivost naj omenimo, da zvok, o katerem je govora, človek sliši pol sekunde, preden o tem spregovori. Očesni pogled DESNO NAVZDOL je rezerviran za občutke, tisti LEVO SPODAJ pa za notranji dialog. Pri levičarjih je ravno obratno.

facebook.com

Mentalna dinamika REALNOST JE V OČEH OPAZOVALCA Subtilne energije: MISLI, ČUSTVA in ZAVEST imajo glavno vlogo v naših življenjskih izkušnjah. Ker pa so nevidni, jih še nismo poskušali razumeti in jih izkoristiti. Če hočemo nekaj pritegniti v snovni svet, se moramo osredotočati na tisto, KAR ŽELIMO VIDETI, in ne na to, kar vidimo. Iz knjige : PAM GROUT E/2 Z MISLIMI USTVARJATE RESNIČNOST

facebook.com

OPAZOVALEC LASTNIH MISLI RICHARD BRANSON Z razlogom se imenujemo »human beings« (človeško bitje) in ne »human doings« (človeška stvar za delo). Kot človeško bitje imamo zmožnosti razmišljanja, premikanja in komunikacije na visokih nivojih. Lahko sodelujemo, se med seboj razumemo, usklajujemo in ljubimo – to nas loči od večine ostalih živih bitij. Ne zapravljaj svojih talentov zaradi obremenjevanja z vsakdanjimi nepomembnimi stvarmi, ali s stvarmi, katere ne moreš spremeniti. Če si vzameš čas in preprosto SI ter ob tem ceniš esenco življenja, bo tudi stres izginil, sam boš pa postal srečen kot še nikoli poprej. Ampak ne išči sreče le takrat, ko si na tleh. Sreča ne bi smela biti cilj, ampak navada. Ne osredotočaj se na to, kaj delaš, in začni preprosto živeti. Biti to, kar si. Bodi ljubeč, hvaležen, pripravljen pomagati in bodi OPAZOVALEC LASTNIH MISLI. Dovoli si zgolj biti v danem trenutku in biti zanj hvaležen. Nehaj se osredotočati na to, kaj vse bi moral narediti, in začni ŽIVETI – obljubim ti, da bo sreča temu sledila."

facebook.com

Quiz