Top Local Places

Oglarska dežela

Dole pri Litiji, Dole pri Litiji, Slovenia
Nonprofit Organization
advertisement

Description

ad

V Oglarski deželi se je možno seznaniti z eno danes že skoraj izginulih starih obrti – oglarstvom.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Adventni venčki že nastajajo izpod pridnih rok društva podeželskih žena in deklet Dole. Vabljeni jutri in v nedeljo v TIC (bivša pošta) na Dolah, da si jih tudi pobliže ogledate.

facebook.com

Zanimiv prikaz lesne dejavnosti iz preteklosti, ko so motorne žage lahko le sanjali in so drevesa bila enormnih obsegov.

facebook.com

Dobro jutro z Dol! Ni kaj, čedalje bolj zares gre 🙂.

facebook.com

Ko spiješ Red Bull in se ti malo leti :)

facebook.com

Oglarska dežela odeta v belo zimsko odejo. (Če je komu uspela še kakšna čudovita fotografija našega kraja in želite, da jo objavimo, nam jo pošljite ZS. Hvala. )

facebook.com

V nedeljo 3.12. ob 15.00 bodo slavnostvno odprli rudnik Sitarjevec v Litiji. Eden najstarejših rudnikov na Slovenskem se po dobrih petdesetih letih prebuja iz pozabe. Na dan otvoritve vas bodo vodniki popeljali na sprehod po izvoznem rovu, v katerem si boste lahko ogledali razstavljene kamnine, rude in minerale, blago naravno obarvano z rudniško vodo, nakit izdelan iz mineralov rudnika Sitarjevec. Predstavitveni film bo v čarobnem podzemnem ambientu v vas zbudil radovednost, glasbena spremljava pa ponesla v praznični decembrski čas. Več: www.litija.si

facebook.com

Konec tedna bo na Dolah potekala razstava Adventnih venčkov in novoletnih aranžmajev, v organizaciji lokalnega Društva podeželskih žena in deklet Dole. Pripenjamo tudi nekaj slik lanskih izdelkov. Le kaj bodo punce pripravile letos? Pridite in si oglejte pester asortiman njihovih izdelkov. Sebi najljubšega pa boste lahko tudi kupili. Vabljeni v soboto in nedeljo, 2.12. in 3.12.

facebook.com

Jutranji pogled na cerkev Marije Vnebovzete na Dolah pri Litiji. Sonce je izrisalo čudovito podobo v vitražu.

facebook.com

Oglarska dežela odeta v belo :)

facebook.com

O Oglarski deželi so se razpisali tudi v Dnevnikovi prilogi Oddih. Članek v celoti objavljamo.

facebook.com

GOZDNA MATI Bukev je zelena svilnata pahljaca, tudi visje v gorah trdna in domaca. Na jesen so listi Bukve skoraj zlati; prav lepo se slisi, da je gozdna mati ♥♥♥

facebook.com

Hvala vsem obiskovalcem, da ste napolnili dvorano na Dolah do zadnjega kotička in hvala lokalnemu KUD-u Dole pri Litiji za odlično izpeljan dogodek. Bilo je pestro v Oglarski krčmi :)

facebook.com

Recommended Before and After transformation