Top Local Places

Skedsmo kirke

Gjoleidveien 2, Skedsmokorset, Norway
Religious Organization

Description

ad

Dette er en informasjonsside for Skedsmo menighet. Skedsmo kirke er en korskirke fra 1180 i Skedsmo kommune, Akershus fylke.
Store deler av bygningen har opprinnelse fra reisningen i 1180.
Byggverket er i stein og har 560 plasser.

Kirken er bygd på samme sted hvor det stod en kirke som ble reist kanskje en gang før 1022 da at området ble offisielt kristnet av kong Olav Haraldsson, den senere Olav den hellige. Den første kirken var bygd av tre, men i 1180 ble den erstattet av en som var reist i stein, den samme som står i dag, og er derfor den eldste bygningen i kommunen. Bygningen ble omtalt i Biskop Eysteins jordebok fra 1325 [1].
Ombygget og utvidet av A. F. W. Hanno i 1869.

Prekestolen erl fra 1578, altertavle fra 1693 og døpefont fra middelalderen.
Treskulptur av Hellig Olav er nå på Universitetets Oldsakssamling. I kirken er det en kopi som til forveksling er identisk med originalen. Kirken har et nyere franskinspirert barokkorgel av den danske orgelbyggeren Carsten Lund.

(Hentet fra Wikipedia)

Se også mer informasjon her: http://lokalhistorie.skedsmo.kommune.no/mainmenu.asp?Id=126

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Fastelavenssøndag 11.februar blir det gudstjeneste med barnekoret Baluba, og 5-åringer er spesielt inviterte. Etterpå blir det kirkekaffe med karneval, fastelavensboller og pinata. Vi oppfordrer barna til å kle seg ut. Gudstjenesten ledes av Bjørn-David, trosopplærer Audhild tar hånd om barna og festen, og på orgelkrakken sitter Gjermund. Prekentekst: Joh 12,20-33 - om hvetekornets lov.

facebook.com

Velkommen til Familiedag og Familiegudstjeneste med karneval førstkommende helg! 5-åringer er spesielt invitert, men barn i alle aldre er velkommen!

facebook.com

Søndagsåpent ble i går kveld en fin samtale om Kirkens fremtid i Norge. Neste søndagsåpent blir 11. Mars kl 19. Da kommer Elisabeth Kristiansen og skal snakke om "Bibelens tale om "svakhet" og "de svake". Velkommen til Søndagsåpent på Sten menighetshus 11. Mars kl 19.00

facebook.com

Fin satsingsgudstjeneste i Skedsmo kirke søndag 4. Februar kl 11.oo. Nydelig kirkekaffe med kaker bakt av Margaret Johnsen og Kjersti Rimereit

facebook.com

Velkommen til søndagsskole 4.februar!

facebook.com

Hjemmelaget pizza og godt fellesskap, sang for de små og maskelaging for de fra 4 år! Dette må bli bra! :)

facebook.com

Velkommen til VIBE:stemmeløs 28.januar kl 18:00. Dette er en gudstjeneste med ungdom og unge voksne som målgruppe, men alle er hjertelig velkomne! Det er et samarbeid mellom Skedsmo Voices, Acta Skedsmokorset og Skedsmo menighet. Temaet er stemmeløse både i verden og her hjemme. Dette blir en flott kveld, med rom for ettertanke og mye god musikk :) Kateket Anne Synnøve Ropstad foretter. VI ses! :)

facebook.com

Velkommen til Søndagskole 21.januar! Passer for barn fra 3 år og oppover!

facebook.com

Førstkommende søndag, 21. januar, er det gudstjeneste i kirken kl 11. 6 barn skal døpes denne dagen, og fra bibelen skal vi få høre om forskjellen på denne verdens vann og Livets vann. Elisabeth prest forretter, og skal holde preken om den samaritanske kvinnen. På orgelkrakken sitter kantor Gjermund, og han leder oss gjennom åpenbaringstidens flotte salmer, og vi har søndagsskole for barna😊 ❤️Velkommen til fellesskapet❤️ Bilde: He Huibing

facebook.com

facebook.com

Alle barn mellom 6-10 år er velkommen til barnekoret Baluba i Skedsmo kirke. Vi synger, leker, danser litt, opptrer 3-4 ganger i semesteret. Vi øver hver tirsdag (unntatt skoleferier) i kirka kl 17.30-18.30. Ta kontakt med Audhild.engeland@skedsmo.kirken.no eller møt opp på første øvelse!!

facebook.com

facebook.com

Quiz

NEAR Skedsmo kirke