Top Local Places

Rørosmuseet

Malmplassen, Røros, Norway
History Museum

Description

ad

Rørosmuseet arbeider for å ta vare på og utvikle de kultur- og naturhistoriske verdiene i Røros-distriktet. Vi har et spesielt ansvar for verdensarven, sørsamisk historie, bergverkshistorie,  bygningsvern og info om Femundsmarka nasjonalpark. Rørosmuseet har fire besøkssteder som er åpne for publikum: Smelthytta, Olavsgruva, Sleggveien og Doktortjønna.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Bli med på Rørosmuseets påskequiz! Besøk Smelthytta i påsken, og svar på noen enkle spørsmål. Vi trekker en vinner av premien på bildet rett etter påske!

facebook.com

facebook.com

Synes du vinteren er lang og kald? Trøst deg ihvertfall med at du slipper å bedrive "Ishugning i vandrennen" på Kongens etter akkord, slik arbeiderne der måtte i januar 1909! (Røros Kobberverks arkiv, Lønningsregnskap Kongens og Sextus 1908-1910)

facebook.com

Vi inviterer til Historisk aktivitetsuke for barn i sommer! Mer informasjon finner du her:

facebook.com

Våre venner på Pressemuseet holder åpent i helga. Ta dere en tur, da vel!

facebook.com

Statsråd Ola Elvestuen har vært innom Rørosmuseet og Bygningsvernsenteret, før han standsmessig ble skysset til flyplassen. Vi er fornøyd når våre besøkende er fornøyde, og vi håper statsråden ble fristet til gjenvisitt!

facebook.com

Vi ser tilbake på Rørosmartnan, med masse aktivitet både i Smelthytta, Kurantgården og på Doktortjønna. Her en timelapse fra en av de travleste dagene i Kurantgården – med unger, håndverkere, spellmenn og martnasfolk!

facebook.com

Håvard Danielsen har laget noen av de fine tingene vi har utstilt i Smelthytta! https://rorosmuseet.no/utstilling-samisk-sloyd

facebook.com

På Doktortjønna kan du ta en rast og grille pølser selv på bålpanna vår. Kafeen i Stenhuset er også åpen.

facebook.com

facebook.com

facebook.com

Mye å se, høre og gjøre i Kurantgården under martnan, og forberedelsene er godt i gang! Programmet for aktivitetene i Kurantgården finner du her: https://rorosmuseet.no/handverksmartna-i-kurantgarden

facebook.com

Quiz