Top Local Places

Toten Transport AS

Hunnselvvegen 15, Raufoss, Norway
Cargo & Freight Company

Description

ad

- Mer enn forventet Starten på Toten Transport AS eventyret, 16. mai 1975, var at flere av bileierne som den gang kjørte for Raufoss Ammunisjonsfabrikker kom sammen på Reinsvoll Gjestgiveri for å se på mulighetene for et samarbeid. Det hadde også kommet signaler fra ”fabrikken” om at det var tungvint å forholde seg til 20-30 ulike transportører. Det gikk overraskende raskt å komme frem til enighet og det første kontoret ble etablert i underetasjen på Folkets Hus på Raufoss. Selskapets første disponent var Stein Worren og omsetningen i første driftsår var beskjedne 2,8 millioner.. Etableringen av en større samlet enhet gjorde at man sto bedre rustet til å betjene daværende Raufoss Ammunisjonsfabrikker og andre storkunder i Mjøs-regionen.

Selskapet vokste raskt og allerede i 1978 besluttet man å flytte selskapet til dagens adresse på Prøven Industrifelt. I dag består anlegget av et kontor og terminalbygg på 8500 kvadratmeter, et varmtlager på 2000 kvadratmeter og et overbygget lasteområde på 1800 kvadratmeter.

Behovet for å være etablert på ”den andre sia ” førte til etableringen av avdeling Brumunddal i 1988.

I løpet av de årene som har gått siden etableringen i 1975 har stadig nye selskaper etablert seg på Raufoss. Området som i dag heter Raufoss Industripark viste seg godt egnet til blant annet bildeler og andre høyteknologiske produkter. I 2001 ble all transport innen industriparken lagt ut på anbud. For å møte konkurransen gikk Toten Transport AS, LRN og Schenker i allianse.

Kontrakten ble sikret og resultatet ble etableringen av Multisped AS hvor Toten Transport AS er majoritetseier. Den gamle spedisjonsavdelingen i Raufoss-konsernet ble i sin helhet kjøpt opp av Multisped AS og viktige medarbeidere fulgte med over til Multisped AS.  Benteler - konsernet fremstår i dag som den største bruker av selskapets tjenester, men flere andre selskaper har også hatt en stor vekst i de senere år.

Samme år som Multisped AS ble startet så etablerte selskapet seg med et datterselskap i Sverige. Toten Transport AB har Benteler i Skultuna som sin store kunde.

Transport og spedisjonsfirmaet Fridtjof Kristiansen AS så dagens lys allerede i 1918, den gangen slusene fortsatt preget Akerselven. Allerede 5 år senere flyttet man nærmere fjorden og etablerte seg på den tomten der Operaen ligger i dag. På 20 og 30 tallet etablerte selskapet seg innen linjetrafikk. Blant annet gikk man Oslo – London - Göteborg – Oslo. En linje som ble nedlagt i 1975. Den dag i dag har man fortsatt en egen avdeling som kun driver med skipsfart. Toten Transport AS har samarbeidet tett med Fridtjof Kristiansen AS i mange år og da Toten Transport AS flyttet ut av sine lokaler på Ulven i Oslo var det naturlig å flytte inn sammen i Fridtjof Kristiansen AS sine fasiliteter på brygga. I år 2000 kjøpte Toten Transport AS 44 % av aksjene i Fridtjof Kristiansen AS. Gjennom ytterligere oppkjøp og ervervelsen av de siste aksjene i 2005 var Fridtjof Kristiansen AS blitt et heleid datterselskap av Toten Transport AS. Fridtjof Kristiansen AS byttet navn til Toten Transport Oslo AS den 1. januar 2010.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

facebook.com

Tor Bergum Transport! Foto: Lars Erik Fagerholm

facebook.com

facebook.com

Toten Transport AS ønsker alle sine forbindelser og følgere på Facebook et Godt Nytt År!🎉

facebook.com

facebook.com

Det er stedvis lokale vanskelige kjøreforhold. Det kan oppstå forsinkelser i trafikken på grunn av dette. Vi håper på forståelse i fra våre kunder.

facebook.com

Hvis noen ønsker skilt med ledlys så er det muligheter her!

facebook.com

Vi er på jakt etter nye kollegaer i Toten Transport, er du den rette?

facebook.com

Da har vi profilert opp noen nye Scania S. Julegaver til unge Toten Transport Fana? Kr.600,- pluss porto.

facebook.com

På grunn av vanskelige kjøreforhold så kan det oppstå forsinkelser i transporten i dag. Vi vil forsøke å avvikle så normalt som mulig, og gjør løpende vurderinger av fremkommelighet.

facebook.com

facebook.com

facebook.com

Quiz