Top Local Places

FjordFlyt

Kråkvika, Industrivegen 4, Hov, Norway
Performance & Event Venue

Description

ad

FjordFlyt er en årlig konsert på Randsfjorden med ferga Rand som konsertscene. Musikken kan nytes fra egen båt, flytebrygger og fra stranda Perlevika/Kråkv Vakre Randsfjorden er en av norges største innsjøer og en viktig del av identiteten til de fleste innbyggere i Søndre Land, samtidig som den er lite brukt. Vi ønsker at FjordFlyt skal være en begivenhet både for båtfolk og publikummere på stranda i Perlevika. Ferga Rand vil i år igjen ankres opp på Randsfjorden utenfor Perlevika og fungere som scene for musikerne. Publikum vil komme i egne småbåter som fortøyes til ferga. Lokalt publikum og tilreisende uten båt kan nyte musikken på flytebrygger inntil ferja og inne på stranda i Perlevika.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Artist nr 2 er klar!! Vår egen Ellen Andrea Wang og gruppa GURLS! Musikkviter Olav Opsvik skriver følgende om gruppa GURLS :"Under første kveld med «Åpent hus» på Sentralen, fekk Gurls ei av dei minste scenene. Men eg trur deira konsert vil bli hugsa lengst. Om ein skal nytte omgrepet «supergruppe» om nokon i norsk jazz, er Gurls ein soleklar kandidat til den merkelappen, både før og no. Trioen, med saxofonist Hanna Paulsberg i spissen, flankert av Ellen Andrea Wang på bass, hadde tidlegare Emilie Nicolas på vokal. Der har du tre namn som har sett sitt preg på norsk musikkliv dei siste åra. Og det var fett også. Du kan høyre korleis det lét på Souncloud. No er Nicolas ute, og ho har det neppe vore enkelt å erstatte. Men heller enn å finne ein erstattar med det samme uttrykket (som naturleg nok ville vore umogleg), har Paulsberg og Wang no fått med seg stjerneskotet Rohey Taalah, som har hausta lovord i inn- og utland for platedebutanten Rohey det siste året. Taalah har ei ganske anna framtoning og stil enn Nicolas, men vel så sterkt særpreg på sin måte.Under Oslojazz, i det gamle bankkvelvet på Sentralen, hadde denne relativt nye konstellasjonen faktisk sin Oslodebut. Og for ein debut det var! Gurls spelar låtar skrive av Paulsberg, og låtane handlar hovudsakleg om alle moglege slags gutar Paulsberg har vore forelska i. Som låtskrivar meistrar ho heile den paletten godt: Her var det sørgeleg og desperat sjølvironi, sexy og drøye forslag og vakre, melankolske bruddlåtar. Wang og Paulsberg fungerte som solid komp og koristar, og bidrog med sin del av sjarm og humor undervegs. Eit høgdepunkt var heilt klart då Paulsberg fleska til med ein rap om kor fett det faktisk er å vere musikar – trass alle motforestillingar frå foreldre og andre keisame vaksne. Men på denne konserten var det nok vokalisten som fekk den aller mest sentrale rolla som formidlar. Taalah har eit fantastisk spekter av uttrykk, både med omsyn til tonehøgde, klang og ikkje minst eit vell av grimasjar ho er i stand til å supplere med. Når ho først vert inspirert (og det skal tydelegvis ikkje så alt for mykje til) er det umogleg å ikkje late seg rive med, og stemninga i salen var eit solid bevis på at eg ikkje var åleine om denne kjensla. «Hvelvet» på Sentralen er ein kul konsertstad, om enn allereie litt for liten for denne trioen. Men det passa godt med såpass klam og svett stemning etter at desse tre hadde gjort seg ferdig med oss.

facebook.com

Hei alle! I morgen kl 1800 kunngjøres artist nr 2 til Fjordflyt 2018! Følge med :-)

facebook.com

Første artistslipp er klart! Det er bare å holde av datoen 16.06.2018 Stein Torleif Bjella gjorde seg for alvor bemerket med solodebuten Heidersmenn i 2009. Albumet ble svært godt mottatt og gjorde seg fortjent til to spellemannnominasjoner. To år senere kom oppfølgeren Vonde Visu som, om mulig, ble enda bedre mottatt enn debuten. Den nådde helt opp til tredje plass på VG-lista (24 uker), og sørget for at Bjella kunne innkassere både Spellemannpris, Prøysenprisen, Bendiksenprisen og Kulturprisen for Ål kommune. Heim for å døy avsluttet trilogien i 2013 – albumet nådde førsteplassen på VG-lista, og sørget for at han mottok Edvard-prisen i klassen ”Tekst og musikk.” Som helstøpt liveartist, har han også markert seg. På små, intime klubbscener så vel som på landets aller største festivalscener. «Overveldende fantastisk, rett og slett», skrev Dagbladets anmelder etter å ha sett Bjella på Øya i 2011 og trillet til seks på terningen. Stein Torleif Bjella har solgt fulle hus de siste årene! Vi gleder oss og er sikre på at Stein Torleif Bjella med band gir oss en god "Fjordflytstemning"

facebook.com

Følg med kl 19 i kveld folkens! Første artist offentliggjøres👍

facebook.com

Hei alle! Vi har endelig fått klar en av artistene :-) Offentliggjøring vil skje ila uke 2 ! Dette blir stemning!

facebook.com

facebook.com

Hei venner av Fjordflyt! Vi jobber med å få på plass neste års artister, det er ikke småtteri av artistnavn på blokka for Fjordflyt 2018👍 Vi gleder oss !

facebook.com

FjordFlyt og Susanne Sundfør i det engelske musikkmagasinet MOJO - The Worlds Best Music Magazine. Hurra!

facebook.com

Vi har å gjøre med en stjerne i verdensklasse!

facebook.com

facebook.com

Susanne Sundfør (solo) og Hedvig Mollestad Trio gjorde Fjordflyt 2017 til en stor opplevelse for oss i crewet og etter responsen å dømme, også publikum!! Dagen begynte med strålende solskinn og vindstille, men rett før konsert blåste det opp og Ingrunn O. Myrland s fine nye flytende papirskulptur fikk hard medfart..Men, med god hjelp så ble den montert om til en fin strandskulptur. Vi i Fjordflyt gjengen gleder oss allerede til neste år:-) Tusen takk til vår fantastiske lydmann Nils H Mæhlum Foto(c)Marianne Konow Susanne Sundfør (solo) and Hedvig Mollestad Trio made Fjordflyt 2017 a great experience for us in the crew, and judging the response from the audience, them too !! The day started with glorious sunshine and no wind, but just before the concert the wind increased and Ingrunn O. Myrland's fine new floating paper sculpture got a hard ride. But with some good help, it was converted into a nice stranded sculpture. We in the Fjordflyt crew are already looking forward to next year´s Fjordflyt :-) Robert Skaugrud Inger Hagen Kristin Brynjulvsrud Mette Kalstad Svein Jøsendal Kjell Arne Jensen Mattis Nikolai Myrland Torunn Heggen Jon Balke Tone Myskja pluss en super gjeng med ekstra hjelp/frivillighet. Og såklart Kolbjørn og Unn Helene Haug med ferja Rand

facebook.com

OA idag!

facebook.com

Quiz

NEAR FjordFlyt