Top Local Places

DNT Horten

Knudsrødveien 77, Horten, Norway
Community Organization

Description

ad

DNT Horten er en selvstendig medlemsforening tilknyttet Den Norske Turistforening. Vi har pr april 2017 nesten 1400 medlemmer!! Meld deg inn du også :-)

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Topptur 59°

Kryss av neste lørdag i kalenderen - da er det tid for å utfordre seg selv og en venn til å bestige Horten's topper

Topptur 59°
facebook.com

Topptur 59°

Bli med på DNT Horten sin Toppturkonkurranse! Lørdag 20 mai. Fellesstart fra Knudsrød kl 11.00. Målgang på Knudsrød innen kl 17.00. Det er to alternative konkurranser: Tur 1: Knudsrød –Utsikten – Festningen – Knudsrød Tur 2: Knudsrød – Utsikten – Skånevetan – Skottås – Adalsborgen – Festningen – Knudsrød Det vil være funksjonær på toppene for registrering, samt at det utleveres «toppbevis» som skal leveres ved målgang. Riktig antall «toppbevis» fra tur 1 eller 2 gir grunnlag for å være med på premiering/resultatliste. Premiering: Beste tid: damer / herrer/ ungdom under 16 år Idealtid : Beste tid pr klasse + 30% Deltakerbevis og «buff» til alle Administrativt: Hvordan komme seg til og opp på toppene, og i hvilken rekkefølge de besøkes, - ja det overlater vi til deltakerne. Prosjekt Topptur 59 blir også tilgjengelig via DNT`s nye app: SjekkUT Utforde gjerne en venn til å bli med på denne konkurransen/turen. Resultatliste og premiering vil bli offentliggjort på vår nettside og facebookside

Topptur 59°
facebook.com

Christer

Vi håper alle besøkende til Knudsrød tar vår nabos ønske til etterretning👍

facebook.com

Photos from DNT Horten's post

For en flott ettermiddagstur dette ble med Finn Schjøll som guide på Linden. Her fikk vi servert lokalhistorie om området pluss gode historier fra Finn's fargerike familie. Lattermusklene fikk trimmet seg i kveld. Takk til de 100 som møtte opp på vårt arrangement, og stor takk til Finn Schjøll.

Photos from DNT Horten's post
facebook.com

Opptur Knudsrød 2017

Opptur Knudsrød 2017
facebook.com

Photos from DNT Horten's post

DNT Horten takker for en fantastisk tur fra Falkensten til Mulvika. Turen ble målt til 15,5 km og tellekorpset talte hele 70 deltagere som fra å gå langs strandkanten klatret opp og ned bratte skrenter ved Slettefjell, Frebergsvika og Mulåsen for så å oppdage noen perler langs kystien fram til Mulodden fyrlykt. Vi takker også Holmestrand og Omegn Turistforening for følget.

Photos from DNT Horten's post
facebook.com

Den Norske Turistforening (DNT)

DNT Horten har 10 turposter klar i appen. Last ned og bli med 👍

Den Norske Turistforening (DNT)
facebook.com

DNT Horten's cover photo

En søndag i april på Knudsrød

DNT Horten's cover photo
facebook.com

Timeline Photos

Flott stemning på Knudsrød i går med rekordstort besøk

Timeline Photos
facebook.com

Turpasstur - Borrevannet

Turpasstur - Borrevannet
facebook.com

Turpasstur - Borrevannet

Vi følger opp tradisjonen med turpasstur ved og rundt Borrevannet. Stien er nå fin og tørr, og skogen vil forhåpentligvis fortsatt gi mye lys og sikt mellom stammene på turdagen. Start er som vanlig 09:00 – 12.00. Parkering er ved Nordskogen skole i Holtandalen. Start gjerne litt tidlig for lang løype, da turen i rusletempo med en liten rast tar ca. 4 timer. Kort løype følger delvis lysløypa nordover. Med barnevogn tar vi en god sti ned til Ramsli, mens vi uten barnevogn kan ta en liten omvei om Utsikten. I Ramsli møter vi lang løype. Uten barnevogn kan vi også gå ned til og langs vannet frem til pumpestasjon, som nå er jevnet med jorden. Med barnevogn går vi direkte til Knudsrød, hvor det er stempling og turkafé. Vaflene er gode! Herfra er det relativt kort vei til mål. Kort løype er rundt 5 km. Lang løype passerer Eskebekk på vei sørover. Deretter følger vi golfstien og gårdsvei gjennom Vassbånn og frem til Sande nordre. Vi må vi spasere 1,6 km langs Vikveien fram til Solberg-gårdene, hvor vi følger en skogsvei. Denne går over til sti som leder oss forbi Eikenesodden, Heireholmen og Skullestadodden, alle fine rasteplasser med utsikt over vannet. Vi går helt nord til Øvremølla før vi tar sti opp til hovedstien gjennom Ramsli. Snart kommer kort løype inn fra venstre. Sammen går de til Knudsrød, hvor det er stempling og turkafé – og flott diplom til langtramperne! Herfra er det kort vei til mål.

Turpasstur - Borrevannet
facebook.com

Tur fra Falkensten til Mulvika

Vårens vakrest eventyr. Vandring langs vår vakre kystlinje fra Falkensten i Horten til Mulvika i Holmestrand. Her opplever vi vårblomstringen i all sin prakt, vi kjenner lukten av skog og saltvann med tang&tare, mens vi entrer vakre utkikkspunkt over Oslofjorden. Møt opp på Falkensten skole søndag 30. april kl. 10:30 Turen er ca. 14 km lang, så vi beregner 4-5 timer inkl. matpauser. Vel framme returnerer vi til Falkensten med Rutebuss 02. Turen er åpen for alle. NB! Ta med busspenger . Turen går fra Falkensten mot Varnestangen der vi starter oppstigning mot Slettefjell via Bjørnekleiva. Der tar vi en rast og beundrer utsikten og kanskje tar en titt innom de nye tretopphyttene. Vi kopler oss så på kyststien ned mot Frebergsvik og Garnbakken til Åsenstranda før vi går opp på Frebergkastet. Så går turen i enkelt terreng ned mot Sandssletta og kystledhytta. Vi fortsetter så langs fine traktorveier og frodige skogsstier, og energien er tilstede i gruppa legger vi turen bortom Mulodden fyrlykt. Deretter går turen ned til endestasjonen - Mulvika, hvor bussen tar oss tilbake til Horten. Mer info om kystiene langs Oslofjorden finner dere på: www.oslofjorden.com/kyststi/vestfold/kyststi_horten_kommune.html Mer info om selve arrangementet og kontaktpersoner finnes på https://horten.dnt.no/aktiviteter/843949/ Arrangementet skjer i samarbeid med Holmestrand og Omegn Turistforening,

Tur fra Falkensten til Mulvika
facebook.com

Quiz