Top Local Places

Halden kommune

Storgt. 8, Halden, Norway
Public Service

Description

ad

Velkommen til Halden kommunes offisielle Facebook-side! Her får du oppdatert informasjon om hva som skjer i kommunens regi. Kom gjerne med innspill og kommentarer. Spørsmål besvares fortløpende mellom kl 9 og 14.30 hverdager. Ikke saksbehandling.  Halden er Norges vakreste by, porten til Europa og Østfolds største kommune. Halden kommune har drøyt 2200 ansatte som hver dag jobber for å gjøre Halden litt bedre på en litt smartere måte enn i går.

Halden kommune leverer tjenester til over 30.000 innbyggere. Vi driver alt fra barnehager og skoler til eldreomsorg. Vi gir deg både vann og vei og kulturopplevelser. Er du så heldig å få jobb i Halden kommune, får du kollegaer innen svært mange yrkesgrupper. Det bidrar til å gi en arbeidsplass med mye kunnskap, varierte oppgaver og gode faglige utviklingsmuligheter.

Medarbeidere i Halden kommune jobber etter verdiene: Åpenhet - tillit - respekt - redelighet.

Halden kommune har mål om å bli Norges mest innovative kommune. Hos oss er det lov å tenke nytt.

Høyteknologisk industri, IKT, forskning, utvikling og innovasjon preger store deler av næringslivet i Halden. Kommunen samarbeider med næringslivet for å videreutvikle arbeidslivet og byen vår i fellesskap.

Halden er en grensekommune med nærhet til viktig infrastruktur som E6, jernbane og havn. Halden har en av Norges mest besøkte turistattraksjoner i Fredriksten festning. Vi har svært mange kulturarrangementer, et aktivt og variert idrettsliv og fantastiske friluftsmuligheter.  


Derfor er Halden et bra sted å besøke og et fantastisk sted å jobbe og bo.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Photos from Halden kommune's post

Her er noen glimt fra søndagens forhåndsstemming under sensommerstevnet på Prestebakke, da mange brukte stemmeretten sin. Fredag er siste dag for forhåndsstemming. Denne uken kan du forhåndsstemme mandag til fredag klokken 9-17 på rådhuset og på Tistasenteret torsdag 5. september kl 14–18 og fredag 6. september kl 11–15. Spørsmål om valg? Klikk her: bit.ly/valg2019

Photos from Halden kommune's post
facebook.com

I dag holder vi valg for elevene på Halden videregående skole. Det gjør vi for at det skal være enkelt å bruke stemmeretten for de som skal bruke den for første gang.

I dag holder vi valg for elevene på Halden videregående skole. Det gjør vi for at det skal være enkelt å bruke stemmeretten for de som skal bruke den for første gang.
facebook.com

Photos from Halden kommune's post

Vi deler ut gratis vannflasker til barna som kommer på Barnas Verdensdager i Halden 2019 i dag mellom klokken 11 og 16 i kulturkvartalet. Det er mange andre grunner til å komme også, for dette blir mye moro for barn i alle aldre! Håper du kommer!

Photos from Halden kommune's post
facebook.com

Under Barnas Verdensdager i Halden på lørdag skal Halden kommune dele ut gratis vannflasker til barna. Halden kommune har kjøpt inn rikelig med vannflasker som alle er preget med et bilde av Lille Erte vannbehandlingsanlegg. I tillegg har kommunen anskaffet et tappetårn for vann slik at dette kan serveres på skikkelig vis. - I Halden er vi så heldige at vi har godt og trygt drikkevann og det vil vi gjerne at alle som vokser opp her skal vite, for det er ikke en selvfølge overalt. Nå gleder vi oss veldig til Barnas verdensdager som er et flott gratistilbud til barn og unge. Vi synes det er en svært passende anledning til å dele ut vannflasker slik at alle får slukket tørsten og samtidig lærer litt om viktigheten av kommunens kontinuerlige arbeid med vann, sier avdelingsleder renseanlegg Rune Løkkeberg i Halden kommune. Barnas verdensdager er en gratis familiefestival der mange ulike aktører bidrar og Halden kommune er en av disse. Det hele starter med parade fra torget på lørdag klokken 11. Deretter blir det liv og røre og masse gratis aktiveter for barn i alle aldre i kulturkvartalet helt frem til klokken 16 lørdag ettermiddag. Se programmet på www.varverden.no Foto: F.v. Tore Skagen, Svein Erik Antonsen og Rune Løkkeberg i Halden kommune gleder seg til å dele ut godt Haldenvann under Barnas verdensdager.

Under Barnas Verdensdager i Halden på lørdag skal Halden kommune dele ut gratis vannflasker til barna. 

Halden kommune har kjøpt inn rikelig med vannflasker som alle er preget med et bilde av Lille Erte vannbehandlingsanlegg. I tillegg har kommunen anskaffet et tappetårn for vann slik at dette kan serveres på skikkelig vis. 

- I Halden er vi så heldige at vi har godt og trygt drikkevann og det vil vi gjerne at alle som vokser opp her skal vite, for det er ikke en selvfølge overalt. Nå gleder vi oss veldig til Barnas verdensdager som er et flott gratistilbud til barn og unge. Vi synes det er en svært passende anledning til å dele ut vannflasker slik at alle får slukket tørsten og samtidig lærer litt om viktigheten av kommunens kontinuerlige arbeid med vann, sier avdelingsleder renseanlegg Rune Løkkeberg i Halden kommune.

Barnas verdensdager er en gratis familiefestival der mange ulike aktører bidrar og Halden kommune er en av disse. Det hele starter med parade fra torget på lørdag klokken 11. Deretter blir det liv og røre og masse gratis aktiveter for barn i alle aldre i kulturkvartalet helt frem til klokken 16 lørdag ettermiddag. Se programmet på www.varverden.no

Foto: F.v. Tore Skagen, Svein Erik Antonsen og Rune Løkkeberg i Halden kommune gleder seg til å dele ut godt Haldenvann under Barnas verdensdager.
facebook.com

Ti på Topp Østfold

Denne videoen bør du se! I denne flotte filmen viser Bedriftsidretten Østfold mange av de fine turmålene vi i Halden er så heldige å ha rett i nabolaget vårt. La deg inspirere og ta en tur denne helgen, da vel! Vil du ha flere turtips kan du sjekke ut Ti på Topp Østfold. Foto: Destination Halden

Ti på Topp Østfold
facebook.com

Lørdag klokken 11 går det en parade fra torget til kulturkvartalet. Den vil du ikke gå glipp av. Deretter blir det gratis festival for barn i alle aldre i kulturkvartalet til klokken 16. Sjekk programmet her: http://varverden.no/ Halden kommune deler ut gratis vannflasker til barna. Dessuten er både Rockehuset, Halden bibliotek og Halden kulturskole med på festen. Vi er med andre ord en stolt samarbeidspartner med Barnas Verdensdager i Halden.

Lørdag klokken 11 går det en parade fra torget til kulturkvartalet. Den vil du ikke gå glipp av. Deretter blir det gratis festival for barn i alle aldre i kulturkvartalet til klokken 16. Sjekk programmet her: http://varverden.no/

Halden kommune deler ut gratis vannflasker til barna. Dessuten er både Rockehuset, Halden bibliotek og Halden kulturskole med på festen. Vi er med andre ord en stolt samarbeidspartner med Barnas Verdensdager i Halden.
facebook.com

Nå kan du vanne igjen! Siden 26. juli har vi hatt vanningsrestriksjon i Halden på grunn av høyt vannbruk. Nå som sommeren er på hell, har også vannbruket gått ned. Derfor opphever vi nå restriksjonene på vanning. Dermed kan du bruke vann som du vil. Husk likevel at det har en kostnad å produsere det gode vannet du får fra krana enten du drikker det eller tømmer det ut. Den kostnaden deler vi på, vi som bor her. Derfor er det alltid en bra ting om du kan unngå at vannet renner unødig.

Nå kan du vanne igjen!

Siden 26. juli har vi hatt vanningsrestriksjon i Halden på grunn av høyt vannbruk. Nå som sommeren er på hell, har også vannbruket gått ned. Derfor opphever vi nå restriksjonene på vanning. Dermed kan du bruke vann som du vil. Husk likevel at det har en kostnad å produsere det gode vannet du får fra krana enten du drikker det eller tømmer det ut. Den kostnaden deler vi på, vi som bor her. Derfor er det alltid en bra ting om du kan unngå at vannet renner unødig.
facebook.com

Photos from Halden kommune's post

Nå har riggingen til Barnas Verdensdager i Halden startet. Før maten kan serveres og underholdningen kan starte, må området skiltes om, telt må monteres, strøm må rigges og søppeldunker må på plass. Vi håper du kommer og blir med på festen på lørdag! Program her: www.varverden.no

Photos from Halden kommune's post
facebook.com

(+) Sara Faugstadmo Berg om hvorfor unge bør stemme i år:– Stemmer du ikke «vinner» det rasistiske nettrollet

Vi kommer til Porsnes på mandag og har med urner og avlukker til Halden videregående skole slik at det skal være lav terskel for å bruke stemmeretten første gang. Bruker du din stemmerett? Vis det her: https://www.facebook.com/events/486770568831559/

facebook.com

For å gjennomføre et valg er vi avhengig av mange flinke frivillige i valglokalene. Det er viktig at alt går riktig for seg. Derfor holder vi kurs for alle valgmedarbeidere i disse dager. På bildet ser du kursholder Randi Sommerseth fra Halden kommune og en gruppe valgmedarbeidere som får sin opplæring i kommunestyresalen. Ikke glem at du kan forhåndsstemme mandag til fredag 9-17 på rådhuset, lørdag på Tista senter og søndag på Sensommerstevne 2019 på Prestebakke.

For å gjennomføre et valg er vi avhengig av mange flinke frivillige i valglokalene. Det er viktig at alt går riktig for seg. Derfor holder vi kurs for alle valgmedarbeidere i disse dager. På bildet ser du kursholder Randi Sommerseth fra Halden kommune og en gruppe valgmedarbeidere som får sin opplæring i kommunestyresalen.

Ikke glem at du kan forhåndsstemme mandag til fredag 9-17 på rådhuset, lørdag på Tista senter og søndag på Sensommerstevne 2019 på Prestebakke.
facebook.com

Østfold fylkeskommune trekker innsigelsen mot Os-prosjektet. Dermed er det opp til Halden kommunestyre om byggeprosjektet skal starte. Noen offentlige aktører har rett til å avgi en innsigelse i offentlige planprosesser. En innsigelse betyr at man nekter planen gjennomført slik den foreligger nå. Da Halden kommunes forslag til detaljregulering for Os skole og idrettshall var ute på høring før sommeren mottok kommunen to innsigelser. Det var Østfold fylkeskommune og Norges vassdrags- og energiverk (NVE) som leverte disse innsigelsene. - Det er ikke uvanlig at det kommer innsigelser i store og kompliserte planprosesser. Når det skjer er det vanlig med dialog mellom partene og en prosess der man forsøker å finne løsninger som til slutt gjør at innsigelsen trekkes og planen kan gjennomføres. Vi har jobbet mye i sommer med å gjøre planene for Os enda bedre og som resultat av det er nå begge innsigelsene trukket, sier rådmann Roar Vevelstad. Tidligere i august trakk NVE sin innsigelse. Det skjedde som følge av at Halden kommune har oversendt ytterligere dokumentasjon som viser at det ikke er grunn til å være bekymret for skred og flom ved Os-tomten. Fylkeskommunen trekker innsigelse Torsdag morges ble det gjennomført et ekstraordinært møte i fylkesutvalget i Østfold fylkeskommune. Der ble det vedtatt mot stemmene fra MDG og SV at fylkeskommunen trekker sin innsigelse som i hovedsak handlet om utearealet på skolen. - Jeg er glad for at innsigelsene nå er trukket. Halden kommune har lyttet til NVE og Østfold fylkeskommune og har jobbet med å finne gode løsninger som svarer på utfordringene de ga oss. Det har vi nå lykkes med, sier rådmannen. Østfold fylkeskommune forutsetter at skoledagen organiseres slik at elevenes friminutt avholdes til ulike tider, og at utearealene tilrettelegges spesielt med tanke på å gi de minste elevene gode lekemuligheter. Lekearealene på tak må sikres god universell tilgang. Det må ikke etableres faste installasjoner i Os Allé og alleén med trærne må ivaretas på en god måte. Videre må lekearealene her sikres slik at de ikke kommer i konflikt med syklister. - Dette er forutsetninger vi har tatt høyde for og som vi derfor skal klare å imøtekomme, sier rådmannen. Anbefaler å vedta planen Nå som innsigelsene er trukket er det opp til politikerne i Halden om Os-prosjektet skal gjennomføres slik det nå foreligger. Halden kommunes Hovedutvalg for plan, teknisk, landbruk og miljø skal behandle forslag til detaljreguleringsplan for Os-prosjektet i sitt møte torsdag 29. august klokken 16. Deretter skal saken behandles av kommunestyret 3. september. Rådmannen anbefaler politikerne å vedta forslaget til reguleringsplan, og dermed gi grønt lys til bygging av ny skole og idrettshall på Os. - Det er mange i Halden som har gitt sine innspill i høringsrunden. Det bekrefter at det er et stort engasjement for denne viktige satsingen for byen vår. I et så stort og komplekst prosjekt er det naturlig at ikke alle vil være fornøyd med alt. Selv om ikke det er mulig å ta alle innspill til følge, har vi lest alt grundig og noen elementer fra innspillene er med videre når jeg i dag anbefaler kommunestyret å vedta en justert plan for Os, sier Vevelstad. Her er saksdokumenter for torsdagens hovedutvalgsmøte: http://bit.ly/2ZuaLgJ

Østfold fylkeskommune trekker innsigelsen mot Os-prosjektet. Dermed er det opp til Halden kommunestyre om byggeprosjektet skal starte. 

Noen offentlige aktører har rett til å avgi en innsigelse i offentlige planprosesser. En innsigelse betyr at man nekter planen gjennomført slik den foreligger nå. Da Halden kommunes forslag til detaljregulering for Os skole og idrettshall var ute på høring før sommeren mottok kommunen to innsigelser. Det var Østfold fylkeskommune og Norges vassdrags- og energiverk (NVE) som leverte disse innsigelsene. 

- Det er ikke uvanlig at det kommer innsigelser i store og kompliserte planprosesser. Når det skjer er det vanlig med dialog mellom partene og en prosess der man forsøker å finne løsninger som til slutt gjør at innsigelsen trekkes og planen kan gjennomføres. Vi har jobbet mye i sommer med å gjøre planene for Os enda bedre og som resultat av det er nå begge innsigelsene trukket, sier rådmann Roar Vevelstad.

Tidligere i august trakk NVE sin innsigelse. Det skjedde som følge av at Halden kommune har oversendt ytterligere dokumentasjon som viser at det ikke er grunn til å være bekymret for skred og flom ved Os-tomten. 

Fylkeskommunen trekker innsigelse

Torsdag morges ble det gjennomført et ekstraordinært møte i fylkesutvalget i Østfold fylkeskommune. Der ble det vedtatt mot stemmene fra MDG og SV at fylkeskommunen trekker sin innsigelse som i hovedsak handlet om utearealet på skolen. 

- Jeg er glad for at innsigelsene nå er trukket. Halden kommune har lyttet til NVE og Østfold fylkeskommune og har jobbet med å finne gode løsninger som svarer på utfordringene de ga oss. Det har vi nå lykkes med, sier rådmannen. 

Østfold fylkeskommune forutsetter at skoledagen organiseres slik at elevenes friminutt avholdes til ulike tider, og at utearealene tilrettelegges spesielt med tanke på å gi de minste elevene gode lekemuligheter. Lekearealene på tak må sikres god universell tilgang. Det må ikke etableres faste installasjoner i Os Allé og alleén med trærne må ivaretas på en god måte. Videre må lekearealene her sikres slik at de ikke kommer i konflikt med syklister.

- Dette er forutsetninger vi har tatt høyde for og som vi derfor skal klare å imøtekomme, sier rådmannen. 

Anbefaler å vedta planen

Nå som innsigelsene er trukket er det opp til politikerne i Halden om Os-prosjektet skal gjennomføres slik det nå foreligger. Halden kommunes Hovedutvalg for plan, teknisk, landbruk og miljø skal behandle forslag til detaljreguleringsplan for Os-prosjektet i sitt møte torsdag 29. august klokken 16. Deretter skal saken behandles av kommunestyret 3. september.

Rådmannen anbefaler politikerne å vedta forslaget til reguleringsplan, og dermed gi grønt lys til bygging av ny skole og idrettshall på Os. 

- Det er mange i Halden som har gitt sine innspill i høringsrunden. Det bekrefter at det er et stort engasjement for denne viktige satsingen for byen vår. I et så stort og komplekst prosjekt er det naturlig at ikke alle vil være fornøyd med alt. Selv om ikke det er mulig å ta alle innspill til følge, har vi lest alt grundig og noen elementer fra innspillene er med videre når jeg i dag anbefaler kommunestyret å vedta en justert plan for Os, sier Vevelstad.

Her er saksdokumenter for torsdagens hovedutvalgsmøte:
http://bit.ly/2ZuaLgJ
facebook.com

Fra 9-17 mandag til fredag kan du forhåndsstemme. Du kan stemme uten valgkort, så bare kom. Lurer du på hvor? Bli med, så skal jeg vise deg!

Fra 9-17 mandag til fredag kan du forhåndsstemme. Du kan stemme uten valgkort, så bare kom. 

Lurer du på hvor? Bli med, så skal jeg vise deg!
facebook.com

Quiz