Top Local Places

Folkehøgskolen Sørlandet

Folkehøgskoleveien 30, Birkeland, Norway, Birkeland, Norway
School

Description

ad

Velkommen til Folkehøgskolen Sørlandet! Trivlig at du finner veien til oss! Kanskje du lurer på om du skal gå på Folkehøgskole til neste år? Ta en titt og bli inspirert av det vi har å tilby! Vi er en Folkehøgskole med totalt 9 ulike linjer. Innenfor en kristen ramme ønsker vi å være en AKTIV og GLOBAL skole. Variasjonen og mangfoldet er stort. Linjene vi tilbyr er:
- Helse og Velvære
- Multisport
- Musikk- New York
- Fotball
- Globalt Fokus- Afrika
- Data Media- Japan
- Bil og Motor
- Barn i Fokus
- Internasjonal

Skolen ligger plassert i idylliske Birkenes Kommune, 3 mil nordøst for Kristiansand. Med landets største kjøpesenter 20 minutter unna med bil, er det kort vei til storbyfeelingen også.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Her om dagen var Globalt Fokus innom skolekjøkkenet! - De laget Chapati og hadde frukttaco. Nam, nam! - Om ikke så lenge så reiser Globalt Fokus på tur til Øst-Afrika... Det kan jo være greit å tyvstarte litt på Afrikansk mat :)

facebook.com

Mye har skjedd denne uken for Helse og Velære sin del. I tillegg til turen til Kragerø SPA har de også kost seg på skolen. Her er noen videoklipp fra når de laget sushi og klipp fra dagens cross-fit inspirerte treningsøkt! :)

facebook.com

I går kom Helse og Velvære hjem fra et deilig opphold på Kragerø SPA! Batteriene ble ladet opp i flotte omgivelser, god mat og godt selskap... Dette kunne jo bare ikke bli feil :)

facebook.com

I dag testet Fotballklassen ut nytt underlag med vesentlig lavere friksjon enn hva de er vant med... Litt avkobling fra fotballen kan være kjekt iblant!

facebook.com

Nå er det ikke lenge til skoleopptaket for 2018 starter! - Vi har 9 fantastiske tilbud som vi ønsker at hele verden skal få høre om! - Kan du være med å spre det gode budskap: Nå gjelder det å søke plass på Folkehøgskolen Sørlandet til neste år!

facebook.com

I dag var internasjonal klasse å finne på skolekjøkkenet vårt! - Det er linjeuke for tiden, og i dag stod det matlaging på timeplanen før lunsj. Smakssansene fikk brynt seg på litt mer krydder og smakstilsettere enn hva det klassiske norske repertoaret står for... :)

facebook.com

I dag var Helse og Velvære på tur til Lillesand for å ta i bruk en relativt ny treningsform her i Norge: "jumping fitness". Det ble en knallhard treningsøkt med høy puls og høy intensitet!

facebook.com

I går fikk Barn i Fokus et veldig trivelig besøk til skolen! Filip tok turen sammen med sin mamma og vi fikk bli kjent med en morsom og livsglad gutt. Og skal man ta skikkelige bilder, må man selvfølgelig vite hvordan man poserer… Det visste tydeligvis Filip hvordan man skulle gjøre! :)

facebook.com

I helga var det igjen tid for nyttårsball på skolen! - Det ble en flott festkveld! Ungdommen hadde virkelig pyntet seg for anledningen! Det ryktes om at for enkelte gikk det flere timer foran speil for å få den rette look'en for anledningen :) Og på bildene og dømme må vi vel si at de lykkes :)

facebook.com

I dag var tid for V-dag på skolen. V-dag kan nok gi mange ulike assosiasjoner. Men på Folkehøgskolen Sørlandet betyr det veiledningsdag. Elevene ble introdusert til mange ulike yrker. Klare til å fortelle om sitt yrke var et bredt spekter av yrkesaktive mennekser. Vi fikk høre mer om yrkeshverdagen og utdanningen til politi, ingeniør, sykepleier, sosionom, grunnskolelærer, ambulansesjåfør, barnehagelærer, økonom, tømrer, IT-arbeider og musiker. Vi håper og tror at en del av elevene fikk svar på spørsmål rundt sin egen utdanning og jobbmuligheter.

facebook.com

Det er utrolig god steming på skolen i dag! - Det er nemlig elevtreff denne helga! - Nesten 200 elever fra de siste 5 årene er kommet for å hilse på gamle gode venner og mimre om året de hadde på skolen vår! Utrolig kjekt at så mange tar turen tilbake til skolen! - år etter år... :)

facebook.com

I går arrangerte vi byttedag på skolen! - Det går ut på at elevene har med seg klær / ting som de ikke bruker lenger. Disse leveres inn, og man kan bytte til seg noe annet som andre elever har med seg. Dette ble en veldig kjekk kveld, og det rapporteres om god stemning! - Når kvelden var slutt, hadde mange klær fått nye eiere! :)

facebook.com

Quiz