Top Local Places

Asker Seilforening

Blakstad Bryggevei 9, Asker, Norway
Sports & Recreation

Description

ad

Asker Seilforening er en av Norges største med over 1000 medlemmer. Vi ønsker å ha et bredt, allsidig og attraktivt tilbud til seilinteresserte i alle aldre. Blakstad Seilforening ble stiftet 24. juni 1932 i båthuset på Børsholmen. Stifterne var en håndfull 11-12 åringer med Jan "Mattis" Mathiesen i føringen. Mattis ble valgt til formann av foreningen, et verv han forøvrig hadde i 21 år frem til 1953.
Blakstad Seilforening ble akseptert som fullverdig seilforening i 1949. Foreningens senter ble flyttet fra Børsholmen til Blakstadtangen i 1954. I 1966 skiftet foreningen navn til Asker Seilforening.
Medlemmstallene de første årene var varierende mellom 10-20 stk. I 1940 talte foreningen 53 medlemmer og ved navneskiftet i 1966 var medlemstallet steget til rundt 350 stk. I dag teller vi rundt 1100 medlemmer
Når det gjelder jolleseiling på barne- og ungdomsnivå er foreningen trolig landets største med langt over hundre seilere, deriblant omkring 90 optimistseilere. Hvert år tar foreningen i mot 40-50 nybegynnere. Årlig arrangeres Askeroptimisten som med bortimot 200 deltagere er den største jolleregattaen i Oslofjorden utenom Norgescupene.
Foreningen har noen av landets beste seilere i Zoom8, Laser Standard og Laser Radial. Og Kristian Ruth som har gått gradene fra nybegynneroptimist, representerte Norge i Laser Standard under de olympiske leker i Beijing i 2008.

Gjennom stor dugnadsinnsats de siste årene, ble "nye Blakstadtangen" innviet i september 2006. Med dette fikk foreningen et moderne og publikumsvennlig idrettsanlegg. Det er stor aktivitet med tirsdagsregatta og trening på torsdager, dessuten brettseilerkurs og spesielle treningsuker i sommerferien.
Hver sommer arrangeres de meget populære Sjøsprøytukene på Børsholmen som er åpent for alle barn fra ni år. Her er det andungeseiling, surfing, roing, padling, optimistseiling og bading ledet av 10 instruktører, for det meste noen av foreningens aktive ungdomsseilere. Det er plass til 40 barn hver uke.
På Børsholmen satser foreningen på å utvikle et ungdomsmiljø for seilere som ikke lenger er aktive i jollegruppene. Her tilbys trening i Andunge, en tremanns kjølbåt som er foreningen hjertebarn. Det var båten guttegjengen på Børsholmen selv fikk konstruert da de på 1940-tallet ville ha en rask og rimelig seilbåt. I dag er det registrert 175 Andunger, og hvert år er det Norgesmesterskap på regattabanen utenfor Børsholmen. Foreningen og Stiftelsen Børsholmen har til sammen 10 båter som fritt kan benyttes etter å ha avlagt en spesiell rormannsprøve.
Asker Seilforening har et stort og aktivt Tur & Hav miljø med regatta hver onsdag. ”Oslofjorden Rundt” som foreningen arrangerer hvert år er i ferd med å bli en ny klassiker for turseilerne.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Noen som kjenner til denne ?

facebook.com

Meldt deg på ? Onsdag til uken kommer Eivind Melleby til oss. Eivind har gjort mye, og denne kvelden deler han noen av hemmelighetene med oss. Meld deg gjerne på i arrangementet. Velkommen. https://www.facebook.com/events/514620662243260/

facebook.com

Noen som vil ta et klennodie tilbake til Norge ??

facebook.com

facebook.com

Årsmøte Asker Seilforening avholdes 27.02.18 kl 1900 i Klubbhuset på Blakstadtangen.

facebook.com

facebook.com

Det var fullt av seilinteresserte i klubbhuset da Are Wiig fortalte om sitt jorden rundt alene-prosjekt og Jan Muren (bildet) fortalte om Club Swan 50-prosjektet «Proxflyer», som tar av for alvor i mai 2018. 80 prosent av mannskapet seiler for Asker Seilforening og båten vil bli liggende på Blakstadtangen. Den vil også bli å se i hver eneste onsdagsregatta til våren.

facebook.com

Har du lyst til å lære å seile? Asker Seilforening arrangerer praktiske og teoretiske kurs, både for voksne og barn. Båtførerprøven - ICC (om du skal leie båt utenlands) - ISAF Sikkerhetskurs - D5L - D5LA - og praktiske seilkurs i storbåt (også rene «damekurs»). Våre kurs er åpne for alle, også for deg som ikke er medlem i Seilforeningen! Se kurskatalogen for hele tilbudet: https://askerseilforening.klubb.nif.no/Administrativt/Kurs/Kurs%20Asker%20Seilforening%202018_001.pdf

facebook.com

facebook.com

Vi har lansert gavekort til alle våre kurs. Den perfekte gave til den seilglade!

facebook.com

Påmeldingen til årets Sjøsprøyt er åpnet!

facebook.com

Vi har årets julegave på lur!

facebook.com

Quiz

NEAR Asker Seilforening