Top Local Places

Tourist Information Center Land van Antje

Stationsplein 2, Weert, Netherlands
Travel Company

Description

ad

Het Tourist Information Center promoot de regio, het Weerterland, het Land van Antje  in binnen- en buitenland. Het Land van Antje is de benaming voor de grensoverschrijdende regio die bestaat uit de Nederlandse gemeenten Weert, Nederweert, Leudal, Peel en Maas, Cranendonck en de Belgische gemeenten Hamont-Achel, Neerpelt, Bocholt, Bree, Kinrooi en Maaseik. Doelstelling is om gezamenlijk het Land van Antje te promoten door het ontwikkelen, uitwisselen en communiceren van unieke en onderscheidende kenmerken en activiteiten op het gebied van wonen, werken, winkelen en recreëren in de groenste regio van de wereld.

Antje Tours ontwikkelt concepten en activiteiten om het toerisme binnen het Land van Antje te bevorderen

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Onthoofde Graaf van Horne komt postuum tot leven ! Dit weekend ontvangen 85.000 Nederlandse en Belgische huishoudens een bewaarspecial over Philips van Horne en de Van Horne-dynastie. Het gaat om een bijzondere uitgave van Weert Magazine, 36 pagina’s dik, full colour en zonder advertenties. De bedoeling is om Weert en omgeving te laten weten wie Philips van Horne geweest is en wat hij voor de stad en daarbuiten betekend heeft. Onthoofd Op 5 juni 2018 is het 450 jaar geleden dat Graaf Philips van Horne in Brussel werd onthoofd. Philips, de laatste Graaf van Horne, had zijn hoofdverblijf aan De Biest in Weert. Het was een man met aanzien, vriend en bondgenoot van Willem van Oranje, de Vader des Vaderlands. Voor Weert is de historische gebeurtenis uit 1568 aanleiding geweest om het jaar 2018 uit te roepen tot Weert Van Horne Jaar. Inhoud blad In het blad vindt de lezer een brede variatie aan Van Horne-thema’s. Naast een biografie is er een geïllustreerde stamboom, kunnen lezers kennismaken met de makers en hoofdrolspelers van de musical over de Graaf van Horne, is er een jaarprogrammering, een stadswandeling, een toelichting op de openingsceremonie in maart, een prijsvraag (prijs: figurantenrol in musical) en nog veel meer. Al met al biedt deze bijzondere uitgave een interessant kijkje in het leven van de graaf, diens (verre) familie en de nalatenschap daarvan in Weert en daarbuiten. Want ook in België is er volop aandacht voor dit thema. Groeidiamant Wethouder Geert Gabriëls: "Ik vind het belangrijk dat dit magazine zo ruim verspreid wordt. Het geeft inhoud aan historisch besef en identiteit. Het geeft ook inzicht in een belangrijke tijd binnen de stadswording van Weert. Door dit magazine kan ook iedereen in de regio zien wat er allemaal wordt georganiseerd in het kader van het Van Horne Jaar. De eerste exemplaren heb ik vandaag symbolisch uitgereikt aan studenten van een HAVO eindexamenklas van de Philips van Horne Scholengemeenschap. Toen ik daar zelf op school zat, wist ik eigenlijk niet eens wie hij was. Ik hoop dat straks iedereen in Weert weet welke rol de Van Hornes gespeeld hebben in zowel de vaderlandse geschiedenis als de geschiedenis van de regio Weert.”

facebook.com

Proficiat molenvrienden van de Sevensmolen en Voorste Luysmolen ! De Sevensmolen in Kaulille en de Voorste Luysmolen in Bocholt zijn beiden aangewezen als Monument van de Maand door de Belgische erfgoedorganisatie Herita, Open Monumenten. De aanwijzing als Monument van de Maand betekent dat de windmolen en de watermolen op de website van Herita uitgebreid gepresenteerd worden. Ook zorgt de aanwijzing meestal voor extra belangstelling voor deze monumenten en extra toeloop van publiek. MolenNetwerk KempenBroek ziet in de aanwijzing ook een extra bewijs dat ons streven om ons molenerfgoed van GrensPark Kempen~Broek nadrukkelijker op de kaart te zetten, resultaat begint af te werpen.

facebook.com

facebook.com

💪

facebook.com

A.s. zondag is het weer zover! Lekker shoppen in de binnenstad van Weert

facebook.com

Leuk interview👍

facebook.com

facebook.com

Dolle boel in Escape Room Limburg

facebook.com

Vanaf 1 maart weer heerlijk ijs eten bij Huupkens IJssalons😋

facebook.com

Heerlijk om te wandelen vandaag en daarna heerlijk bij de De Luysmolen een heerlijk stuk appeltaart te eten

facebook.com

Wauw!

facebook.com

facebook.com

Quiz