Top Local Places

Wijkraad Reeshof

Kerkenbosplaats 1, Tilburg, Netherlands
Community Organization

Description

ad

Op deze pagina kun je nieuwsberichten en leuke  reacties over stadsdeel Reeshof lezen. Daarop kun je ook reageren. Woon je in de Reeshof of kom je er regelmatig? Vind ons leuk en beveel ons aan! WIJKRAAD REESHOF

Wijkraad Reeshof is een organisatie (stichting) die bestaat uit vrijwilligers, die zich inzetten voor het welzijn van de bewoners in de Reeshof en de leefbaarheid in dit stadsdeel. Zij streven ernaar, dat mensen zich in de Reeshof naar tevredenheid kunnen ontplooien. Dit gebeurt door een goede samenwerking met overige vrijwilligers en groeperingen die in de Reeshof activiteiten organiseren. Dit kan zowel op straatniveau, maar ook op gespecialiseerd terrein (bijvoorbeeld zonne-energie, stadsverwarming, kinderboerderij, ContourDeTwern, duurzaamheid, business in de Reeshof, etc.). In samenwerking met professionals wil de wijkraad bouwen aan een goede sociale infrastructuur.

Daarnaast benadert de wijkraad op een constructieve wijze de gemeentelijke overheid en de politieke partijen met adviezen en opbouwende kritiek over bevredigende situaties en onbevredigde situaties of nieuwe plannen in stadsdeel Reeshof.

Het bestuur van Wijkraad Reeshof bestaat uit 9 leden:
• Jurgen Botermans
• Hans Duchemin
• Erik Groels (voorzitter): erik@wijkraadreeshof.nl
• Mike Kollau
• Lin de Laat
• Brigitte de Leeuw (penningmeester): brigitte@wijkraadreeshof.nl
• Rogier Schijven
• Debby Struyk
• Ineke Toten (secretaris): ineke@wijkraadreeshof.nl


REESHOF CULTUURT

Vanaf 2012 ontvangt Wijkraad Reeshof een subsidie om culturele activiteiten in de Reeshof te bevorderen. Hiervoor is de commissie ‘’Reeshof Cultuurt” samengesteld die de behoefte inventariseert, aanvragen behandelt en nieuwe ideeën probeert te ontplooien. Met deze subsidie worden leuke activiteiten gesubsidieerd zoals Palm Parkies, Reeshof Ongekend, Peutermuziekfestival, Reeshof Buurtparade, Reeshof Royaal, etc.

Aanvragen kunnen ingediend worden op www.reeshofcultuurt.nl

De commissie Reeshof Cultuurt bestaat uit 4 leden:
• Erik Groels, Wijkraad Reeshof
• Peter Kok, Bibliotheek Midden-Brabant
• Lin de Laat, Wijkraad Reeshof (secretaris): lin@wijkraadreeshof.nl
• Jos de Roos, Factorium (voorzitter): info@reeshofcultuurt.nl

VERRIJK JE WIJK

Voor een plan, waarvan jij vindt dat het de buurt ten goede komt, kun je subsidie aanvragen. Verrijk je wijk wordt gefinancierd door de gemeente en de wijkraad bepaalt of je in aanmerking komt voor deze subsidie.

Aanvragen kunnen ingediend worden op www.verrijkjewijk.nl

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Elke keer opnieuw staat er naast de glas- en kledingbak veel puin van a-sociale bewoners. Vanmiddag aan het begin van de Koolhovenlaan ter hoogte van de Reeshofweg. Heb jij een kenteken van het voertuig gezien? Indien valt te achterhalen van wie dit afkomt, wacht hen een forse boete.

facebook.com

Tien gerenommeerde muzikanten spelen vanavond in de nieuwe formatie Dutch City All Stars op Heyhoef Backstage. Kom jij de volgende keer ook? Elke 3e zaterdag van de maand treedt een originele band op.

facebook.com

Heb jij al gestemd op de Sociaal Werker van het jaar? Sjef van der Klein werkt bij ContourdeTwern voor de Reeshof en is genomineerd. Sjef is een topper! Help hem aan stemmen door te klikken op de link en kies voor Sjef.

facebook.com

Uniek in de Reeshof: 10 gerenommeerde muzikanten spelen komende zaterdag in de nieuwe formatie Dutch City All Stars met onder andere uit de Reeshof Klaartje van Veen met haar man Norman Jansen van het Metropole Orkest in de hoofdact op Heyhoef Backstage.

facebook.com

Schuif dinsdagavond aan bij... de wijkraad. Op Wijkcentrum Heyhoef ontvangen 2 leden van de wijkraad jou tussen 19 en 20 uur om even bij te kletsen.

facebook.com

Net 1 jaar open en nu dit.....

facebook.com

Vanavond organiseert Rijkswaterstaat, provincie Noord-Brabant en gemeente Tilburg op Wijkcentrum Heyhoef een inloopbijeenkomst voor betrokken bewoners en bedrijven in de Reeshof. Daarin geven zij een toelichting op de keuze voor de herbouw van sluis II en de gevolgen voor de planning. Vanaf 19.00 uur kun je binnen lopen voor informatie. De avond duurt tot 21.00 uur.

facebook.com

Wil jij de maquette van het nieuwe kunstwerk aan het Wilhelminakanaal ook zien? Deze wordt volgende week dinsdag 30 januari o.a. gepresenteerd op de informatiebijeenkomst over de verbreding van het kanaal. Hierin krijg je een toelichting over de herbouw van sluis II, de gevolgen voor de planning en de bodemonderzoeken die hebben plaatsgevonden. Je kunt binnen komen lopen tussen 19 en 21 uur om deze informatie te vergaren.

facebook.com

Morgenavond begint Heyhoef Backstage het nieuwe jaar met een spetterend optreden van Mrs Hips.

facebook.com

Wil jij de klanken van een heuse vibrafonist horen? Zondagochtend om half 12 starten voor het nieuwe jaar weer de maandelijkse koffieconcerten.

facebook.com

Dit jaar is het weer zover. De verkiezingsstrijd barst op 21 maart 2018 echt los tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. De leden van de gemeenteraad vertegenwoordigen de inwoners van de gemeente en luisteren naar wat er speelt in Tilburg en wat de inwoners willen. Als burger stem je op kandidaten van de politieke partijen in Tilburg. De kandidaten met de meeste stemmen worden dan raadslid in de gemeenteraad. Vind jij het een goed idee als er een politiek debat in de Reeshof wordt georganiseerd?

facebook.com

Komende dinsdag heeft de wijkraad weer inloopspreekuur. Tussen 19 en 20 uur ben je welkom op Wijkcentrum Heyhoef om met een kop koffie bij te kletsen met enkele leden van de wijkraad. We zitten aan een grote tafel bij de bar.

facebook.com

Quiz

NEAR Wijkraad Reeshof