Top Local Places

Powergrid Solutions B.V. - El-Con

Wattstraat 8, 's-Gravenzande, Netherlands
Energy Company
advertisement

Description

ad

EL‐CON, opgericht in 1967, ontwerpt, maakt en levert elektrische verbindingen voor hoog-, midden- en laagspanning installaties. EL-CON ofwel Powergrid Solutions BV , gevestigd te ’s-Gravenzande levert en vervaardigt meer dan 45 jaar componenten voor een grote verscheidenheid aan afnemers. Van elektrotechnische verbindingen voor de bovenleiding van treinen tot 380 kV installatiemateriaal. EL-CON heeft zich sinds 2000 ontwikkeld van handelsonderneming tot een belangrijke speler in het toeleveren van complete , montage klare systemen en componenten ten behoeve van hoogspanningsinstallaties. Ook is EL-CON een belangrijke toeleverancier van voorbewerkt montage klaar koperwerk ten behoeve van laagspanningsverdelingen etc. Eigen productie is dan ook een zeer belangrijk onderdeel van onze omzet. Voor wat betreft de handelskant van de onderneming heeft EL-CON zich de afgelopen jaren meer en meer gespecialiseerd op de toelevering van unieke , gecertificeerde, producten ten behoeve van de spoorwegen. Ook is begin 2010 een overeenkomst met 3M getekend waarmee EL-CON de middenspanning materialen van 3M uit eigen voorraad kan samenstellen en in Nederland aan de industrie eindsluitingen, moffen en stekereindsluitingen kan leveren.We hebben ons de afgelopen jaren meer en meer toegelegd op die gebieden waarin we denken te excelleren, namelijk in het vervaardigen van elektrische verbindingen voor hoog- en laagspanning en het leveren van de hierbij behorende producten.In 2005 hebben we besloten te investeren in een nieuwe Ehrt ponsbank. Naast de toen in ons bezit zijnde buigbank was deze machine een grote aanwinst voor het bedrijf. Medio 2012 hebben we ondanks de economische tegenwind besloten de oude buigbank te vervangen door een nieuwe Ehrt buigbank, met meer mogelijkheden en hogere bewerkings snelheid, die eind januari 2013 is opgeleverd.Wij zijn Hierdoor nog beter in staat snel en efficiënt koper en aluminium staf te ponsen en buigen voor alle soorten toepassingen. De uitbreiding van het machinepark maakte destijds een nieuwe indeling van de werkplaats noodzakelijk, de toegankelijkheid van het gebouw voor materiaal aan- en afvoer werd verbeterd en ook de buitenzijde van het gebouw heeft in 2005 een opknapbeurt gekregen.


EL-CON in ’s-Gravenzande is hèt adres voor alles wat met elektrische verbindings- en hoogspanningstechniekte maken heeft. Al zo’n 45 jaar bedienen wij energiebedrijven, spoorwegaannemers, elektrotechnische installatiebedrijven en andere industriële afnemers in ons land met een uitgebreid assortiment speciale componenten voor de overdracht van elektrische energie. Advies, levering en engineering Ons leveringsprogramma bestaat uit standaard off-the-shelf producten, maar vooral ook uit speciaal op maat gemaakte, unieke oplossingen voor specifieke toepassingen. Want wij denken graag mee met onze opdrachtgevers. Daardoor hebben we al heel wat innovatieve, slimme, tijdbesparende producten en oplossingen ontwikkeld. Unieke componenten die snel, veilig en efficiënt te monteren zijn. EL-CON adviseert, ontwerpt én levert! Snel. Kostenefficiënt. Betrouwbaar. Veilig. Duurzaam.  Jarenlange ervaring Op de Nederlandse markt opereren we vanuit vijf business areas: Rail-Infra, Hoogspanning, Middenspanning, Componenten en Engineering. Op elk van deze gebieden hebben we gespecialiseerde deskundigen in huis. Technici met een jarenlange ervaring die gedegen kunnen adviseren en met hun kennis een belangrijke toegevoegde waarde leveren.  Flexibel en professioneel Met onze vaste medewerkers hebben we een slanke, professionele organisatie. Flexibiliteit is dan ook hét kenmerk van onze manier van werken. Wij leveren veel componenten uit voorraad of op bestelling. Maar zijn er voor een bepaalde toepassing geen componenten te koop, dan ontwerpen en vervaardigen we die in de eigen werkplaats met deskundige vakmensen en met de modernste apparatuur. In grote of kleine aantallen.  Levering, productie en engineering -- allemaal onder het devies: “Kan niet” bestáát niet.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Timeline Photos

Wij zij op zoek naar: Electrical Engineer Hoogspanning Electrical Engineer Utrecht Hoogspanning gaat je het volgende doen:Als Electrical Engineer werk je voor de elektrotechnische energieprojecten, in het bijzonder aan projecten met een spanning boven 1500 volt. Hiervoor ontwerp je zelfstandig of samen met de technisch directeur (deel)installaties en werk je ontwerp- en engineeringsopdrachten uit. Het boeiende takenpakket van een Electrical Engineer bevat de volgende werkzaamheden: • Verzamelen van benodigde informatie als tekeningen, onderzoeken en opnamen ter plekke • Toetsen van de beschikbare gegevens aan de gestelde contracteisen • Uitwerken van ontwerpen met inachtneming van de geldende voorschriften • Opstellen van de benodigde berekeningen en ontwerprapporten • Schrijven van een deelbestek en bestelspecificaties • Opstellen van werkplannen voor de uitvoering van projecten op locatie• Assisteren bij het samenstellen van offertes en eventueel maken van calculaties • Inzetten van je expertise bij alle aspecten van een onderstation.Wij zijn een onderneming die zich richt op de engineering, fabricage en montage van primaire railsystemen voor de hoogspanning en middenspanning.Binnen ons team heerst een goede sfeer waarin iedereen de ruimte krijgt om volledig tot zijn recht te komen. Wij investeren in jou en bieden je kansen om door te groeien. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging binnen een stimulerende werkomgeving?Dit verwachten wij van jou • Een afgeronde HBO/WO opleiding Elektrotechniek of Energietechniek • 1-5 jaar relevante werkervaring • Kennis van een of meerdere van de pakketten waarmee wordt gewerkt bij onze opdrachtgevers (ElCAD, Eplan, Primtech en ACAD) is een pre • Kennis van midden- en hoogspanning installaties is een pre • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal; de Duitse taal is een pre.Het is van belang dat je goed Nederlands spreekt.Je bent resultaatgericht, woonachtig in Nederland en bezit een goed samenwerkingsvermogen

Timeline Photos
facebook.com

Wij zijn voor onze hoogspanningsprojecten op zoek naar een ervaren TIG-aluminium lasser die ook "gewoon"machine bankwerk wil en kan verrichten. Het betreft een functie die gericht is op het machinaal vervaardigen, repareren en modificeren van constructiedelen en stroomverbindingen door toepassing van diverse scheidende (bijv. slijpen), verbindende (bijv. lassen, schroeven), verspanende (bijv. zagen, boren) en vervormende (bijv. kanten, zetten en buigen) technieken. Hierbij worden geleidende materialen gebruikt zoals koper en aluminium.

facebook.com

Per 01 april 2016 is Geo Sparreboom in dienst getreden in de functie van Commercieel Directeur EL-CON. Samen met Karim Luyendijk en Jaap Kouwenhoven zal hij de strategie van het bedrijf uitdragen.

facebook.com

Recommended Before and After transformation