Top Local Places

Hoflaankerk

Hoflaan 1, Rotterdam, Netherlands
Concert venue

Description

ad

Hoflaankerk De kerk is gebouwd in 1842 als "waterstaatskerk". In deze periode had Nederland behoefte aan nieuwe kerken. Om de kosten in de hand te houden werd gebruik gemaakt van in die tijd moderne materialen en bouwmethoden, afgeleid van een stijl die al eerder in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk was toegepast. Net als beroemde concertzalen heeft de Hoflaankerk de vorm van een schoenendoos. Oorspronkelijk werd de kerk in de lengte gebruikt, waarbij de excellente akoestiek optimaal tot zijn recht kwam. Door verbouwingen is de plaats van de preekstoel aan de lange zijde terechtgekomen.
In 2008 is de kerk in- en uitwendig gerestaureerd, waarbij zoveel mogelijk de oorspronkelijke materialen zijn teruggebracht. Ook de kleuren zijn zo veel mogelijk teruggebracht in de oorspronkelijke staat. Bovendien zijn er extra voorzieningen aangebracht (o.a. extra toiletten), zodat de kerk bijzonder geschikt is om grotere groepen mensen te ontvangen. De Hoflaankerk is eigendom van de Hervormde Gemeente Kralingen (onderdeel van Protestants Kralingen) en wordt nog iedere zondag tweemaal als kerk gebruikt.

Het bezoekadres van de Hoflaankerk is: Hoflaan 1 (hoek Oudedijk) in Kralingen, Rotterdam.

De kerk is gemakkelijk te bereiken met tram lijn 7 en de metro Calandlijn: halte Voorschoterlaan.
Parkeren in de buurt is gratis, maar een plaats is moeilijk te vinden.

De concerten worden georganiseerd door de Stichting MUZIKC. Het contactadres van de stichting is: 's Gravenweg 40, 3062 ZJ, Rotterdam. e-mail: info@hoflaankerk.nl


CONTACT

Quiz

NEAR Hoflaankerk