Stichting Oud Alkemade
Description
Het doel van de stichting is om actief de geschiedenis van de (voormalige) gemeente Alkemade en omgeving te bestuderen en levend te houden.
Tell your friends
CONTACT
RECENT FACEBOOK POSTS
facebook.comOverzicht over Noordeinde. Soms meerdere bedrijven achter elkaar
De pastorie, kerk met zijn 50 meter hoge toren en huize St. Jacobus. Voor de kerk rijdt een autobus van de firma Maarsen en Kroon. Op de achtergrond het Braassemermeer met de bebouwing van de Noordkade. Op de voorgrond o.a. de daken van de St. Pancratiuszaal
Overzichtsfoto Oude Wetering, welk jaar moet dit geweest zijn?
Ruilverkaveling Roelofarendsveen. Overzicht over de Westpolder. Smalle perselen met windschermen en veel dwarssloten.
"Huis Ter Veen". Van 1933 tot 1946 van Mr. J.W. Peek Burgemeester van onze Gemeente. In 1934 liet hij dit huis bouwen voor zijn gezin. In de eerste steen van deze woning lezen we "GELEGD DOOR J.W. PEEK 31 MAART 1934"
Rechtsonder het tunneltje bij het Westeinde richting Roelofarendsveen. Onderaan links de boerderij van Straathof, Boogaard lust. Helemaal rechts is nu het Veenderveld.
De Vier Heemskinderen. 1957, feest in het café tijdens de kermis.
De Sluis, 1925
Ruim honderd grote gezinnen! Op zondag 10 september om 14.30 uur wordt in museum Oud Alkemade de tentoonstelling ‘Grote gezinnen’ geopend. De samenstellers van de tentoonstelling hebben met meerdere mensen uit grote gezinnen gesprekken gevoerd, over hoe zij het opgroeien in een groot gezin ervaren hebben. Naast foto’s van ruim honderd gezinnen met tien of meer kinderen, zijn er ook veel attributen uit grootmoeders tijd te bezichtigen. Het museum aan de Saskia van Uylenburglaan 22 in Oude Wetering is vanaf september weer geopend op zondag van 14.00 – 17.00 uur en dinsdag van 13.30 – 16.00 uur.
Watermolen aan het Braassemermeer. De molen is gebouwd in 1832. In 1924 gesloopt voor machinale bemaling. De molenaarswoning is in 1965 door brand verwoest.
Langeweg, Roelofarendsveen, zoals boven de staldeuren te lezen is, ook koffiehuis en stalhouderij. Links de kruidenierswinkel, wat later ook een café is geworden, n.l. café "Het Noorden" van P. van Ruiten
Overzicht bestemmingsplan De Gogh UW II nabij zwembad De Tweesprong Bron: Foto KLM Aerocarto