Top Local Places

Kampvuur Avonden Zuidplas

De Vijf Boeken 12, Nieuwerkerk aan den IJssel, Netherlands
Event

Description

ad

Geef een man een vuurtje en wat te drinken en hij weet wat de bedoeling is.  Een vuurtje, een echte mannenlocatie, drinken & eten en een goed gesprek. Dat is de gedachte achter deze kampvuuravonden

Het doel: Met elkaar een band opbouwen, elkaar met raad en daad stimuleren in het leven, met elkaar plezier maken en elkaar helpen navolgers van Jezus te zijn. Op een ongedwongen en gezellige wijze elkaar ontmoeten en echt in gesprek raken met andere mannen uit de gehele gemeente Zuidplas.

Motivatie achter deze avonden is dat er in onze samenleving steeds minder ruimte is en/of mogelijkheden zijn om van hart tot hart over de echt wezenlijke dingen van het leven te praten en alle vraagstukken die er met name op christelijke mannen afkomen. Het is ons verlangen om hiervoor een mogelijkheid te bieden en een echte open mannensfeer te creëren waarin iedere kerel zich thuis kan voelen.

Spreekt dit jou aan? Dan ben je van harte welkom op onze kampvuuravonden!

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Timeline Photos

Verslag Kampvuuravond 10 juni Deze keer hadden we voorafgaand aan onze gebruikelijke Kampvuuravond een barbecue georganiseerd. Met een aardige groep mannen hebben we genoten van een paar heerlijke stukjes vlees en de gezelligheid die samen eten altijd weer met zich meebrengt! Het vlees hoefden we niet te keren, want het zonnetje brandde bijna net zo scherp als de vlam vanaf de onderkant. Vanavond was onze spreker Bert Monshouwer. Hij nam ons mee in het thema ‘stil zijn’. Wij kennen jammer genoeg vaak niet de stilte die nodig is om goed naar Gods stem te leren luisteren. Hij vertelde over een monnik die op bezoek was bij Andries Knevel in de studio, die antwoordde op de vraag van Andries wat hij allemaal aan God vroeg tijdens zijn gebedsuur: “helemaal niets”, “ik vraag God helemaal niets, ik luister alleen maar wat God mij te zeggen heeft”. We werden letterlijk even met elkaar stilgezet bij de vraag of wij nog wel eens stil zijn. Kennen wij echte stilte… En wat zegt God ons dan op die momenten… Velen hebben wel ervaren dat God spreekt, maar beseffen wij ook dat God ook echt verlangt naar omgang met ons? Naast het thema was er ook weer genoeg plaats voor gezelligheid ontmoeting en vriendschappelijkheid. Mannen wij kijken met een dankbaar hart terug op deze avond, en we hopen dat we iedereen op 7 oktober weer gezond en wel mogen ontmoeten! Save the date!

Timeline Photos
facebook.com

Photos from Kampvuur Avonden Zuidplas's post

De BBQ ging er lekker in, voor wie nog aan wil sluiten bij de avond, de koffie staat klaar!

Photos from Kampvuur Avonden Zuidplas's post
facebook.com

Timeline Photos

Niet vergeten, je kan je vandaag nog opgeven voor de BBQ op 10 juni. Je kan mailen naar marcobos75@gmail.com, een prive berichtje sturen of reageren hieronder.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

De zomer begint bij ons al op 10 juni, dus zorg dat je erbij bent! Het weer is nog wat wisselvallig maar wij gaan je een handje helpen om het echte zomeravondgevoel te krijgen. Want naast onze bekende hartverwarmende onderdelen, organiseren we dit keer ook een BBQ. En dat past natuurlijk helemaal bij het karakter van een kampvuuravond! Hiervoor is het wel nodig dat je uiterlijk 3 juni doorgeeft dat je komt. Dit kan door te reageren hieronder, een prive berichtje te sturen of mail naar marcobos75@gmail.com.Tegen een kleine bijdrage van 10 euro op de avond zelf kan je onbeperkt genieten! Je mag op uiteraard ook gewoon na acht uur komen voor het bekende en gewaardeerde concept Zet daarom zaterdagavond 10 juni snel in je agenda en gun jezelf zo’n avond. Natuurlijk zijn je vrienden, buren, familieleden etc. ook van harte welkom. Dus stuur deze uitnodiging door en neem ze mee!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Zaterdag 4 februari was het weer zover... Kampvuuravond Zuidplas op het terrein van Anker Grondverzet in Nieuwerkerk a/d IJssel! Het was een beetje regenachtig weer, lastig om het vuur in de tonnen aan te krijgen maar de aanhouder wint. Vanaf 19.50 uur druppelden de eerste broeders binnen die, met een bakkie koffie ingeschonken door gastheer Arie Jan, naar de achterkant van de loods gingen waar de muziek en het knisperen van het vuur al te horen was! Om 9 uur nam onze spreekstem Jan Breugem het woord, waarna onze gast John Sittrop van de stichting "Naar House" het woord nam. Hij vertelde een eerlijk verhaal over het feit dat hij nu, en vooral in het verleden, het lastig vond om geduld op te brengen voor van alles en nog wat in zijn leven. Maar één van de vruchten die God ons aanreikt is de vrucht om geduld te hebben. In bijvoorbeeld je relatie, of met andere mensen om je heen en dat als je erom vraagt in je gebed je merkt dat je ook daarin geholpen wordt. Over dit verhaal en getuigenis van John hebben we daarna nagepraat in groepjes van 2/3 man, er hebben weer mooie gesprekken plaatsgevonden. Na het zingen van nog wat liederen was het weer de hoogste tijd voor de 2de helft van de avond... het gezellig napraten tot laat in de avond. Onder het genot van een frisje of biertje in de ene hand en een stukje worst of kaas in de andere hand werd er nog lang nagekletst. Als klap op de vuurpijl werden er nog 2 grote dampende pannen "snert" binnengebracht, die gretig aftrek vonden. Op een klein bodempje na, volledig opgegaan! Al met al was het weer een geslaagde avond, goed verhaal, fijne gesprekken, goede sfeer, lekker warm rond het vuur en verbroedering alom... dus op naar de volgende Kampvuuravond op zaterdag 10 juni!!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Buiten is het wat regenachtig maar binnen kan je natuurlijk gewoon lekker droog staan. En... we hebben een heerlijke verassing voor jullie vanavond. Maar eerst koffie vanaf 20.15. Zien we jullie zo?

Timeline Photos
facebook.com

Kampvuur Avonden Zuidplas

A.s. zaterdag is het zover, ben jij er ook bij? Vanaf 8 uur staat de koffie klaar en later op de avond hebben we nog wat warms voor jullie geregeld! Tot zaterdag!

Kampvuur Avonden Zuidplas
facebook.com

Timeline Photos

UITNODIGING ZATERDAG 4 FEBRUARI Vol hoopvolle verwachting het nieuw jaar ingegaan? Of vol gevoelens van onzekerheid over wat 2017voor jou gaat betekenen? Of... Hoe jij ook het nieuwe jaar ingegaan bent, je bent van harte welkom tijdens de eerste Kampvuuravond van het nieuwe jaar. Want hier kan je jezelf zijn, kan je energie krijgen en/of geven en heb je altijd een goede gezellige avond! Zet daarom zaterdagavond 4 februari in je agenda en gun jezelf zo’n avond. Natuurlijk zijn je vrienden, buren, familieleden etc. ook van harte welkom. Dus stuur deze uitnodiging door en neem ze mee! En als het buiten koud is, zorgen wij ervoor dat het behaaglijk blijft!! En natuurlijk wensen de mannen van Kampvuuravonden Zuidplas jou een waardevol en gezegend 2017 toe!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Verslag van de afgelopen kampvuuravond van 1 oktober. Afgelopen zaterdag was het weer zover. De vuren branden, alle voorbereidingen waren getroffen en dan mogen we het ook overgeven in de handen van onze Hemelse Vader. Nadat we waren begonnen met gebed barstte er een flinke bui los, gelukkig bleek dit de enige te zijn en bleven de vuren lekker doorbranden. De spreker voor vanavond was onze burgervader, de heer Kats. Hij nam de mannen mee in een persoonlijk verhaal. Hij vertelde over zijn jeugd, hoe hij in Hilversum opgroeide in een reformatorisch gezin, Hilversum was destijds een behoorlijk seculiere stad. Ook vertelde hij hoe hij ooit de jongste burgemeester van NL werd op 32 jarige leeftijd. Hij is tijdens zijn burgemeesterschap tot een levend geloof gekomen. Achteraf ziet hij dit als leiding van God. Verder vertelde hij over de inhoud van het ambt van burgemeester, wat de verantwoordelijkheden zijn die daarbij horen, en dat hij als voorzitter van het college van BW en de gemeenteraad boven de partijen staat. Aan de hand van een paar voorbeelden uit de actualiteit in het dorp legde hij uit wat zijn rol is in besluitvormingsprocessen. Sturend, en het democratische proces bewakend in de gemeenteraad. Dat dit in sommige gevallen haaks staat op zijn persoonlijke overtuiging is soms spannend maar zeker geen reden om dan maar geen burgemeester te zijn als SGP partijlid. De mannen die aanwezig waren gingen na de inleiding van de burgemeester in gesprek over de vraag, wat doe ik wanneer iets wat van mij gevraagd word niet strookt met mijn persoonlijke overtuiging. Dit leverde boeiende gesprekken op over het thema. Daarnaast was er weer volop ruimte voor ontmoeting, gesprek en gezelligheid! We mogen weer dankbaar terugkijken op een mooie Kampvuuravond met een heel aantal mannen uit Zuidplas!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Wat een timing! Alle tijd nog om droog over te komen voor 20.45. En mochten er later nog wat druppels vallen; er is binnen voldoende ruimte om droog te staan. Zien we jullie zo?

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Niet vergeten, a.s. zaterdag 1 oktober is het zover. Wie neem jij mee of zou je uit willen nodigen? Tag die mannen!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Alhoewel we nu nog kunnen genieten van heerlijk zomerweer komt de herfst al weer snel dichterbij. Heb jij dan ook af en toe een oppepper nodig? In algemene zin of omdat het steeds eerder donker wordt en de eerste blaadjes beginnen te vallen? Dan hebben wij goed nieuws voor je, want op zaterdagavond 1 oktober ben je weer van harte welkom op onze eerste Kampvuuravond van het seizoen! Bij ons geen formele en ingewikkelde toestanden. Een kampvuuravond kost je geen energie, maar geeft je energie! Bij een kampvuuravond zijn alle gasten even waardevol en even welkom. Tijdens een kampvuuravond geen inhoudsloze gesprekken, maar spontane gesprekken van hart tot hart. En het is er natuurlijk gewoon gezellig. Zet daarom zaterdagavond 1 oktober in je agenda en gun jezelf zo’ avond. Natuurlijk zijn je vrienden, buren, familieleden etc. ook van harte welkom. Dus deel dit bericht of tag die mannen!

Timeline Photos
facebook.com

Quiz