Ditisonzewijk NL
Description
Op Ditisonzewijk.nl vindt u alle informatie over uw eigen wijk in Helmond.Hier komen vraag en aanbod op wijkniveau samen. Oorsprong
In 2000 staat Herbert von Reth aan de basis van het informatieplatform Ditisonzewijk.nl met de ontwikkeling van de eerste website van ‘Brandevoorter Courant.’
Wijkraden
Vanuit de verschillende wijkorganisaties werd in korte tijd de “Webmasters Commissie Brandevoort” opgericht. Uit wijkraadvergaderingen bleek dat er behoefte was aan een wijkkalender. Met hulp van technici heeft dit geleid tot de ontwikkeling van de tool Wijkkalender.nl, gevolgd door een Wijkfoto’s.nl en brandevoort.startpagina.nl. Als gevolg van het succes werd in 2012 op verzoek van de wijkraad Mierlo-Hout hetzelfde platform gebouwd voor Mierlo-Hout.
Veiligheid
Snelle technologische ontwikkelingen veranderen de veiligheidseisen van internet in hoog tempo. Meerdere wijken toonden interesse. Dit heeft ertoe geleid dat in samenwerking met developer Toon Goedhart de tools zijn doorontwikkeld en voldoen aan de eisen van de huidige tijd. Momenteel maken alle Helmondse wijken gebruik van dezelfde online tools.
Visie Ditisonzewijk.nl
Om structuur te geven aan de organisatie en meer naamsbekendheid te genereren voor Ditisonzewijk.nl, is een samenwerking met Mark Verhoeven aangegaan. Het voornaamste doel van het online informatieplatform is de wijkbewoner te voorzien van alle gewenste informatie in haar eigen wijk. Het is een interactief platform waar vraag en aanbod in de wijk online samenkomt, op alle apparaten en 24/7 toegankelijk. Met onze developers Arne Mulder en Joris van der Meulen werken we met veel passie aan de doorontwikkeling van ons platform.
Participatie en interactie
De gratis gebruiksvriendelijke tools zijn geschikt voor verenigingen, gemeenten, instellingen , groeperingen en bedrijven om op effectieve en efficiënte wijze te communiceren met de wijkbewoners. Ditisonzewijk.nl streeft naar een optimale participatie en samenwerking met alle partijen in de wijk en daagt wijkbewoners uit tot interactie en het aanreiken van interessante burgerinitiatieven. De ontwikkeling van de online vacaturebank Wijkvrijwilligers.nl is een mooi voorbeeld van een burgerinitiatief waar vraag en aanbod van vrijwilligers op wijkniveau wordt samengebracht en dat inspeelt op de snel veranderende maatschappelijke ontwikkelingen.