Top Local Places

Dierenkliniek Pieter-Bas

Hoge Gouwe 21, Gouda, Netherlands
Veterinarian

Description

ad

Dierenkliniek Pieter Bas, sinds 1908 de beste zorg voor dieren in Gouda en omstreken. Dierenkliniek “Pieter Bas” is - met ervaren gezelschapsdierenartsen - een ambitieuze en ondernemende kliniek waar kwaliteit, maatwerk, optimale dienstverlening en een goede sfeer voor op staan.

De dierenartsen zijn bevoegd alle diersoorten te behandelen. Wij hebben ons gespecialiseerd in de behandeling van gezelschapsdieren. Daardoor kunnen wij onze kennis op dit specifieke gebied van de diergeneeskunde op het hoogste niveau houden.

Ook hebben wij veel kennis en ervaring op het gebied van de geneeskunde van exotische diersoorten, met name van konijnen, knaagdieren, fretten, vogels en schildpadden.
De medewerkers stellen zich tot doel de gezondheid en het welzijn te bevorderen van de dieren die door de eigenaren aan onze zorg worden toevertrouwd, waarbij de hoogste kwaliteit wordt nagestreefd.

Lichamelijk onderzoek tijdens het consult geeft vaak voldoende informatie om een behandeling in te stellen. Als meer onderzoek nodig is, wordt dat met u overlegd en wordt een kostenraming gemaakt.
Door ook op afspraak te werken, kunnen wij voldoende tijd reserveren en de juiste medewerkers inzetten om onderzoek en behandeling van uw huisdier zo optimaal mogelijk te verrichten.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Stichting DierenLot

Altijd blijven opletten ;)

Stichting DierenLot
facebook.com

En wie werd er een half uurtje later weer binnengebracht? Floortje, hij voelde zich meteen thuis hier. Floortje is daarna gelijk weer lekker naar buiten gegaan.

facebook.com

Photos from Dierenkliniek Pieter-Bas's post

Gevonden omgeving Lage Gouwe/ Wijdstraat. Volgens omstanders de weg kwijt. Geen chip of bandje. Als iemand hem kent of denk te kennen dan graag melden bij ons.

Photos from Dierenkliniek Pieter-Bas's post
facebook.com

Photos from Dierenkliniek Pieter-Bas's post

De Patient van de week is: Siempie! Deze Jongedame is het vriendinnetje van Freekie, die vorige week bij ons was voor een castratie. Siempie kwam bij ons voor een sterilisatie. Ze werd krols, waar Freekie dolblij op reageerde. De hormonen van een kater zijn niet gelijk weg na een castratie, dat kan soms wel 4 weken duren. Bij een castratie haal je de productie natuurlijk weg maar de leidingen zijn dan nog niet leeg. Hierdoor moest Siem nadat ze krols werd snel gesteriliseerd worden zodat de kans van een dracht weg gehaald werd. Want op een leeftijd van 7 maanden is dit wel erg jong, dit wilde we dus voorkomen. Het stelletje is nu weer fijn samen en willen nu geen dag meer zonder elkaar zijn.

Photos from Dierenkliniek Pieter-Bas's post
facebook.com

Diervoeding: zelf samenstellen of uit de fabriek? Het wordt tegenwoordig steeds populairder om aan je huisdier een graanvrij, glutenvrij of rauw vlees met stukken bot erin te geven. Maar is dit nu wel goed voor uw huisdier? In de eerste jaren van uw huisdier heeft hij extra voedingsstoffen nodig. Vooral in die periode is een uitgebalanceerde voeding belangrijk. Maar ook bij een volwassen dier kan een niet-goed samengestelde voeding problemen geven. Mensen denken al vaak snel te weten wat het beste is voor hun dier. Helaas is dat niet altijd waar. Een voeding van rauw vlees en bot wordt gezien als natuurlijk en dus beter.. Er zitten helaas veel gevolgen aan zo’n dieet, zoals: botvergroeiingen, botbreuken, darmklachten. Stukjes bot kunnen door de slokdarm, maag of darmen steken wat schade aanbrengt en in het ergste geval zal het dier overlijden. Bij het geven van rauw vlees: diverse bacteriën kunnen het dier of bijvoorbeeld kleine kinderen in de omgeving ziek maken. Alle voedingsstoffen die een dier nodig heeft zit vaak in het voer wat in de dierenartspraktijk of dierenwinkel verkrijgbaar is. Deze voedingstoffen hebben ze ook na hun jonge jaren nog steeds nodig om het lichaam te onderhouden. Dus wilt u zelf een dieet samenstellen? Overleg dan eerst met een voedingsspecialist. Zodat u zeker weet dat het dier ook de stoffen binnen krijgt wat hij of zij nodig heeft. Begin daarom nooit zomaar met een dieet voor uw huisdier op basis van informatie op internet.

facebook.com

Timeline Photos

De Patiënt van de week is: Freekie ! Deze jongeheer is vorige week bij ons gecastreerd. Freekie had erg last van zijn hormonen en sproeide sinds een dag heel het huis onder. Dit was natuurlijk voor de eigenaar helamaal niet fijn. Daardoor kwam Freekie gezellig een dagje bij ons. Hij is toen gecastreerd. Freekie maakt het nu goed en gaat als een echte jongeheer netjes op de kattenbak! Fijn weekend alvast!

Timeline Photos
facebook.com

LICG

Konijnen met Kiespijn! Gebitsproblemen komen veel voor bij konijnen. Doorgroeiende tanden of haakjes op de kiezen bezorgen het konijn pijn en zorgen ervoor dat hij moeilijk eet. De gevolgen kunnen groot zijn en uiteindelijk kan het dier zelfs overlijden. Het landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren heeft daarom een speciaal document aangemaakt waarin tips worden gegeven om het konijnengebit gezond te houden. Voor meer informatie kunt u kijken op de site www.licg.nl of u kunt natuurlijk altijd uw dierenarts raadplegen!

facebook.com

Timeline Photos

De dag van de hond komt er weer aan! Dit jaar is het op zondag 22 mei 2016 met als thema 'Hond & Ras'. De dag van de hond is een initiatief van de Raad van het Beheer, het overkoepelend orgaan voor alles dat te maken heeft met het houden van honden. Tijdens deze dag kan iedereen, met of zonder hond, die intresse heeft in honden op meer dan 30 plaatsen in het land terecht voor informatie, demonstraties en activiteiten op het gebied van honden en alle vormen van hondensport. http://www.dagvandehond.nl/index.php?id=2782

Timeline Photos
facebook.com

Photos from Dierenkliniek Pieter-Bas's post

De patiënt van de week is: Tijger! Tijger vond het spelen met een cadeau lintje erg leuk en interessant. Hij vond hem zo mooi dat hij hem besloot op te eten! Dat was natuurlijk niet zo handig van Tijger. Tijger voelde zich daardoor niet zo lekker en is naar ons toegekomen. Helaas moest het operatief verwijderd worden. Tot onze verbazing was het lintje zeker wel een meter! Misschien wel iets langer. Daar had hij nog aardig wat last van kunnen hebben en zijn we blij dat hij eruit is. Nu is Tijger weer lekker thuis, zonder lintjes! Zo zie je maar weer, niet alleen honden eten gekke dingen op!

Photos from Dierenkliniek Pieter-Bas's post
facebook.com

De puppy-checklist

Een puppy kopen is erg spannend en vooral erg leuk. Maar let wel goed op waar u, uw puppy vandaan haalt! Hieronder vind u een checklist om alle punten nog een keertje op een rijtje te zetten. http://licg.nl/62W/praktisch/hond/aanschaf-en-verzorging/de-puppy-checklist.html

facebook.com

Timeline Photos

De patiënt van de week is: Rakker! Rakker is een oudere kat van al 16 jaar. Hij had last van zijn gebit en wou daardoor niet eten. Ook bleef hij met zijn pootjes aan zijn bekje zitten. oudere dieren hebben vaker last van hun gebit en daarom kan het nooit kwaad om zo af en toe als het lukt even in het bekje te kijken. Voor advies kunt u altijd bij uw dierenarts terecht. Alvast een fijn weekend!

Timeline Photos
facebook.com

Home | Animal Event

Dol op dieren? Dan is Animal Event, het grootste driedaagse dierenevenement van Nederland, voor u en uw klanten beslist genieten! U kunt er spectaculaire demo’s en shows bekijken, lekker shoppen voor uw eigen dier en meedoen aan allerlei leuke activiteiten. Eigenlijk is Animal Event een beetje het Pinkpop of Lowlands voor dierenliefhebbers, met als basis het outdoorterrein van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Animal Event vindt plaats op 6, 7 en 8 mei 2016. Van iedere diersoort zijn er op Animal Event wel experts aanwezig, die allemaal gemeen hebben dat ze heel graag over hun hobby vertellen. U kunter heel veel over dieren te weten komen. Als we een tip mogen geven: kijk daarbij eens verder dan uw eigen favoriete diersoort. Dacht u misschien dat uw hond lastig te trainen was? Dan moet u beslist eens kijken hoe het is om een kat, konijn of paard iets te leren! Animal Event presenteert ieder jaar weer een nieuw, uitgebreid programma boordevol workshops, waaraan viervoeters van bezoekers ook mee kunnen doen. Zorg er wel voor dat de hond die u meeneemt ‘festivalproof’ is, want het aanwezig zijn op zo’n drukke dag is best (in)spannend. http://animal-event.info/

facebook.com

Quiz

NEAR Dierenkliniek Pieter-Bas