Top Local Places

Bert Boers / Praktijk voor Natuurgeneeswijzen Ermelo/Zeist

Pretoriusstraat 42, Ermelo, Netherlands
Medical Company

Description

ad

www.vegacheck.nl

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Domme uitspraken Voedingscentrum over vitaminegebruik - Life Unlimited

facebook.com

Timeline Photos

Is griep gezond? Veel mensen zien op tegen de winter. Niet alleen omdat het natter, kouder en donkerder is, maar ook omdat ze vaker ziek zijn. Het is een misverstand dat griep of verkoudheid betekent dat je niet gezond bent. En andersom dat als je nooit ziek bent, je kerngezond bent. Dit kan natuurlijk, maar is zeker niet altijd het geval. Dagelijks in contact Het is normaal dat je immuunsysteem dagelijks in contact staat met virussen en bacteriën. Meestal merk je hier niets van. Soms reageert het immuunsysteem met verschijnselen van griep of verkoudheid. Er is dan niets aan de hand; het immuunsysteem is in actie, verdedigt zich en wordt sterker. Bekijk het ook als een soort reiniging van je lichaam. Ziek gewoon uit en zorg goed voor jezelf. Blijf lekker in bed en na een paar dagen voel je je meestal weer een stuk beter. Het is belangrijk om symptomen niet te onderdrukken met middelen als een aspirine. Meebewegen met de seizoenen In de winterperiode is het sowieso aan te raden om alles rustiger aan te doen. Gebruik deze tijd om lekker te ontspannen en dingen los te laten. Put jezelf zo min mogelijk uit. Beweeg dagelijks in de buitenlucht maar overdrijf niet. Door mee te bewegen met de seizoenen, zal je lichaam opnieuw energiek zijn in de lente en de zomer. Is griep dus gezond? Af en toe een griepje versterkt het immuunsysteem. Laat het gewoon gebeuren en onderdruk de symptomen niet. Ziek gewoon even uit. Immuunondersteunende producten Heb je vaak last van een verkoudheid of een griep dan kan je denken om extra immuunondersteunende producten in te zetten, zoals vitamine D3 (Bio-D-Mulsion) en/of multi-vitamine (o.a. Bio-Immunozyme Forte). Bij chronische klachten is het ten aller tijde aan te raden een orthomoleculaire arts of therapeut te raadplegen.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Oorzaken magnesiumtekort belicht. Wist je dat een groot deel van de bevolking tegenwoordig lijdt aan een magnesiumtekort? Wat zijn hiervan de oorzaken? 1 Stress 2 Geraffineerde, verarmde voeding 3 Suiker, koffie, frisdranken als cola en geur-, kleur en smaakstoffen (o.a. MSG) 4 Medicatie als antibiotica en maagzuurremmers 5 Slechte darmwerking waardoor magnesiumopname is verminderd 6 Vitamine-D-tekort: vitamine D is nodig voor opname van magnesium 7 Erfelijkheid Een magnesiumtekort uit zich bijvoorbeeld in: Spierkrampen (o.a. kuitkramp) Hoofdpijn, migraine Gespannen spieren zoals stijve nekspieren Trillend ooglid Zenuwachtig, gespannen, angstgevoelens Neerslachtigheid, depressie Verminderd energieniveau, vermoeidheid. Extra magnesium vind je in de volgende voedingsmiddelen: Groene bladgroenten Noten en zaden Peulvruchten (bijv. linzen) Volkoren granen Algen Pure chocolade (min. 80%) Vaak is het gebruik van bovenstaande producten onvoldoende om het magnesiumtekort aan te vullen. Vul je voeding in dat geval aan met een goed opneembaar magnesiumpreparaat, zoals bijvoorbeeld Acti-Mag Plus Wil je weten welke vorm van magnesium het beste is? In een volgend artikel gaan we hier op in.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Erectiestoornis? Hoe is je vitamine-D-waarde? Uit recent gepubliceerd onderzoek (Artherosclerosis, 2016, Fara YMK et al.) blijkt dat mannen met een erectiestoornis vaak een vitamine-D-tekort hebben. Een erectiestoornis komt relatief veel voor onder volwassen mannen: gemiddeld één op de vijf mannen heeft er last van. Boven de 75 jaar heeft circa 80% last van een erectiestoornis. Ook mannen ontkomen niet aan vitamine-D-suppletie Als gevolg van onze breedtegraad heeft de Nederlandse en Belgische zon in het algemeen te weinig kracht om voor het hele jaar voldoende vitamine D aan te maken in de huid. Daarnaast zijn de meeste mensen te weinig buiten; de meeste tijd besteden we binnenshuis door. Dat maakt dat veel mensen een vitamine-D-tekort hebben. Naast het advies om meer naar buiten te gaan, ontkomen de meeste mensen niet aan vitamine-D-supplement. Welke vitamine-D-supplement? Kies dagelijks voor vitamine D3, dit is de actieve vitamine-D-vorm. De minimale standaarddosering is 10 mcg per dag. Dit is zeker in de donkere maanden van het jaar aan te raden. Via bloedonderzoek kun je je vitamine-D-waarde laten bepalen. Heb je een (ernstig) tekort? Ons advies is dan om gedurende enkele maanden een hogere dosering te nemen zodat je je vitamine-D-niveau weer op orde brengt. In onderstaande tabel kun je nalezen wat je laboratoriumwaarde aangeeft. Vitamine-D-gehalte (nmol/l) Uitslag < 27 nmol/l Zeer ernstig tekort 27-50 nmol/l Tekort 50-80 nmol/l Voldoende Let op! Volgens de laatste inzichten wijst deze waarde nog steeds op een tekort. >80 nmol/l Optimaal Andere supplementen Naast het aanvullen van vitamine D kun je je prostaat ondersteunen door supplementen als Maca, Cytozyme M en Cytozyme Orchic. Raadpleeg bij chronisch problemen altijd een deskundig natuurarts of therapeut.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Is calcium nu echt zo gezond voor onze botten? Tegenwoordig wordt er vaak calcium voorgeschreven bij botverlies. Maar is calcium nu echt gezond voor onze botten? Als we teveel calcium innemen zonder voldoende magnesium, zal de extra calcium niet correct worden gebruikt in het lichaam en kan dit zelfs toxisch zijn voor het lichaam. Het kan pijnlijke aandoeningen veroorzaken zoals artritis, nierstenen en botontkalking. Magnesium belangrijker dan calcium Veel artsen, onderzoekers en therapeuten geloven nu dat magnesium belangrijker is dan calcium om gezonde botten en ook een gezond hart te houden. Magnesium houdt calcium opgelost in het bloed. Het is niet alleen belangrijk voor de opname van calcium maar ook van vitamine D. Magnesium zet vitamine D om in zijn actieve vorm zodat het de calciumopname ondersteunt. Het stimuleert ook het hormoon calcitonine dat de structuur van de botten helpt te behouden. Het houdt calcium uit het bloed en de zachte weefsels en leidt het naar de botten daar waar het hardste nodig is. Sleutel Het wordt nu meer en meer duidelijk dat magnesium de sleutel is voor gezonde botten. Een voedingsssupplement als Acti-Mag Plus kan hierbij helpen. Wil je een uitgebreid advies krijgen over hoe je je botten sterk kunt houden? Raadpleeg dan een orthomoleculaire arts of therapeut.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Hoe kun je je immuunsysteem verbeteren? Het afweersysteem maakt afweercellen (antilichamen) aan die vreemde cellen vernietigen en ons lichaam beschermen tegen bacteriën, virussen en het ontstaan van tumoren. Gezonde darmflora Voor een optimaal immuunsysteem is een gezonde darmflora van uiterst belang. Hiervoor kan je Pre-en Probiotica (o.a. SymbioIntest) nemen. Gezonde darmen zorgen voor een gezond immuunsysteem. Lifestyle tips om je immuunsysteem een boost te geven: - Bewegen – Gezonde voeding: veel groenten en fruit, gluten en koemelk beperken – Ontspannen – Dingen doen die je graag doet – Lachen – Luister naar je lichaam: rust op tijd Zaken die je immuunsysteem verzwakken: - Roken – Slaapgebrek – Stress – Alcohol – Overmatig suikergebruik (geraffineerd) – Verzadigde vetten (gefrituurd etc.) Kruiden die het immuunsysteem boosten: – Echinacea – Cat’s Claw – Oregano – Gember – Look – Kurkuma – Panax Ginseng

Timeline Photos
facebook.com

Reguliere behandeling werkt niet

facebook.com

Nieuw tekenvirus ontdekt, RIVM begint onderzoek op Veluwe en in Achterhoek

facebook.com

Timeline Photos

Uitgelicht: Superfoods Voedsel wordt sinds miljoenen jaren gebruikt. Pas vanaf de twintigste eeuw is de wetenschap er zich van bewust geworden dat sommige voedingsstoffen zoals antioxidanten nuttig zijn voor onze gezondheid. Gezond leven lijkt eenvoudig. Stoppen met roken, regelmatig bewegen, gewichtscontrole en gevarieerd eten. Is er ook behoefte aan iets extra’s zoals superfoods? Wat zijn superfoods? Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden, want er bestaat geen officiële definitie voor deze voedingstrend. In het algemeen bedoelt men met superfoods voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan vitaminen, mineralen, antioxidanten of andere gezondheidsondersteunende ingrediënten. Populaire voorbeelden Superfoods worden aangeboden als voedingsmiddel en als voedingssupplement. Populaire voorbeelden zijn quinoa, boekweit, shiitake, reishi, gojibessen, rode bietensap, acaibesjes, granaatappel, tarwegras. Maar ook meer vertrouwde voedingsmiddelen zoals knoflook, broccoli of waterkers behoren tot de categorie van superfoods. Gezondheidseffecten Fans van het eerste uur prijzen superfoods aan voor verschillende gezondheidseffecten. De mogelijks positieve invloeden variëren uiteenlopend van een beter seksleven, goed voor de bloeddruk, bescherming tegen kanker tot minder gewrichtspijn. Het wetenschappelijk onderzoek naar de gunstige effecten van superfoods is volop bezig en de resultaten zijn hoopvol. Variatie is de sleutel tot gezondheid Veel superfoods zijn groenten of fruit. Maar wanneer een voedingsmiddel behoort tot de superfoods wekt dit blijkbaar de indruk dat het eten van alleen deze voedingsmiddelen gezonder is dan het eten van andere soorten. Laat u geen zand in de ogen strooien. Alle soorten fruit en groenten bevatten gezonde voedingsstoffen. Wie een goede gezondheid nastreeft heeft het meeste baat bij een evenwichtig en gevarieerd voedingspakket. Geen enkel voedingsmiddel bevat alle noodzakelijke nutriënten. Superfoods als voedingssupplement Een gevarieerd dieet vormt de basis om zich te beschermen tegen de schadelijke invloeden van vrije radicalen. Maar af en toe moeten we vegen voor eigen deur en nagaan hoe gevarieerd ons dieet nog is. Een leegte die u kan opvullen met een superfood als voedingssupplement. Conclusie • Focus niet op het eten van alleen superfoods maar eet gevarieerd. Een voedingspatroon met uitsluitend superfoods verhoogt de kans op voedingstekorten. • Superfoods hebben een plaats in een gevarieerd en evenwichtig voedingspatroon maar zijn geen wondermiddelen. • De behoefte aan superfoods als voedingssupplement wordt bepaald door uw voedingspatroon en levensstijl. Met dank aan VernoScientific (auteur van bovenstaand artikel)

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

LAST VAN EEN OPGEBLAZEN GEVOEL? Heb je ook een opgeblazen gevoel na een maaltijd of last van winderigheid? Onderstaande tips kunnen helpen: Eet bewust en rustig. Kauw uitgebreid op één hap. Op deze manier wordt het eten goed fijngemaakt en start de vertering. Maag en darmen worden zo minder belast. Zorg voor een ontspannen samenzijn en zet alle communicatiemiddelen als GSM, IPad en televisie uit. Door ontspanning kan het lichaam beter verteren. Laat eventueel ontspannende muziek spelen tijdens de maaltijd. Beperk de toevoeging van suiker en kunstmatige additieven als E-nummers aan uw voeding. Welke middelen helpen je beter te verteren: Zorg dat je maag zuur genoeg is zodat de eiwitvertering goed kan starten: neem ’s morgens een ½ versgeperste citroen in water of neem Hydro-Zyme, een product met Betaïne HCl Kies voor gezonde vetten zoals extra vierge olijfolie en kokosolie. Kijk uit met het hoog verhitten van vetten zoals bij bij bakken en frituren; Kies voor licht verteerbare bereidingswijzen zoals koken, stoven, stomen en bereiding in de oven; Eet koolhydraten en eiwitten gescheiden: – groenten met vis of vlees zonder pasta, aardappelen of brood – groenten met volle granen als quinoa en volkoren rijst; Ananas en papaja zijn rijk aan krachtige, natuurlijke spijsverteringsenzymen; Pepermuntthee of venkelthee. Drink een kopje thee direct na de maaltijd; Verse gember of gemberpoeder, voeg wat toe aan de maaltijd; Tuinkruiden zoals peterselie en bieslook; Belangrijk om te weten: Voor sommige mensen kunnen paprika, look, ui, groene boontjes en koolsoorten gasvorming geven

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

B12 essentieel voor onze rode bloedcellen Vitamine B12 is onontbeerlijk voor de aanmaak van onze rode bloedcellen, optimale werking van het zenuwstelsel en de productie van DNA. Oorzaken van Vitamine B12 tekort: Onvoldoende maagzuurproductie Maagverkleiningen Vegetarisch of veganistisch dieet Slecht werkende darmen Gevolgen van Vitamine B12 tekort: Geheugen verslechtert Bloedarmoede Vermoeidheid Tintelingen Verwardheid en vergeetachtigheid Spierzwakte Menstruele problemen Hoe zorgen we ervoor dat we voldoende vitamine B12 binnenkrijgen? Vitamine B12 vindt men in vlees, vis en eieren Belangrijk is dat uw maag voldoende zuur is zodat vitamine B12 kan opgenomen worden. Neem hiervoor Betaïne HCL of citroensap (nuchter ’s morgens). Heb je nog een tekort aan Vitamine B12, dan kan je de zuigtabletten nemen van Energetica Natura B12 2000 (deze worden dadelijk in het bloed opgenomen). Besteed ook voldoende aandacht aan de darmflora Voor meer advies kunt u contact opnemen met uw orthomoleculaire arts of therapeut.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Magnesium, ter ondersteuning bij stress Stress is een grote boosdoener voor een magnesiumtekort. Hoe meer stress, hoe meer magnesium er wordt verbruikt. Hoe lager het magnesiumniveau in de cellen, des te gevoeliger ben je voor stress. Zo blijf je in een vicieuze cirkel. Magnesium is een echt antistress-mineraal. Het heeft een kalmerende werking en ontspant de spieren en bloedvaten, terwijl calcium de spieren aanspant. Magnesium zorgt voor ontspanning van de spieren, maar ook van de hersenen waardoor je goed kunt slapen. Magnesium is nodig voor de energiestofwisseling in het lichaam en de overdracht van zenuwprikkels. Het heeft een regulerende werking op het calcium-, koper-, zink-, kalium- en vitamine D- gehalte van het lichaam. De balans tussen magnesium en calcium zorgt voor het belangrijke evenwicht in het lichaam tussen spanning en ontspanning. Bijkomend is magnesium zeer belangrijk in het osteoporose verhaal. Vaak denken mensen dat osteoporose een gevolg is van een calciumtekort maar het is magnesium dat zorgt voor een goede distributie van het calciumtransport in het lichaam. Om osteoporose te voorkomen, neem voldoende magnesium in. Je kan je magnesiumtekort aanvullen via de voeding: noten, pompoenpitten, zonnebloempitten, avocado, gedroogde vijgen, makreel groene groenten, rauwe cacao, etc. Blijven je magnesiumwaarden nog te laag, dan kan je hiervoor een voedingssupplement nemen zoals bijvoorbeeld Acti-Mag Plus. Vraag raad aan uw orthomoleculaire arts of therapeut. Bron: Jesse van de Velde

Timeline Photos
facebook.com

Quiz