Top Local Places

Heevis

Schootsestraat 138, Eindhoven, Netherlands
Pet Store

Description

ad

Speciaalzaak aquariums, terrariums, paludariums en vijvers. Speciaalzaak in zoet- en zeewateraquariums, terrariums, paludariums.

Adres: Schootsestraat 138
5616 RH Eindhoven
Tel: 040-2510677

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Zaterdag (door Jos) met speciale watertank en pompinstallatie “levend” zeewater gebracht in Eersel voor een fraai #Heevis zeeaquarium. Het aquarium is 100 x 50 x 63 h cm (met sump 400 liter) en is door #Heevis geleverd met “Horizon Aqua” LED verlichting en eiwit-afschuimer. Aquarium is door de klant zelf geplaatst waar voorheen de gashaard ooit stond (foto linksonder). Wordt vervolgd.

facebook.com

Wandelend blad (Phyllium giganteum) bij #Heevis. Bijzonder diertje dat sprekend op een blad lijkt. Als het in de natuur wordt aangevallen, houdt het zich dood omdat insecteneters geen dode prooi eten. In terrariums zijn alleen vrouwtjes beschikbaar. De vrouwtjes krijgen (onbevruchte) eieren, die echter wel uitkomen. Leven van bramenblad, rozenblad en eikenblad. Gemakkelijke huisvesting. Vraag informatie in de #Heevis winkel.

facebook.com

Na een paar plaatjes uit de laatste zeewater-zending hier enkele voorbeelden van deze week bij #Heevis binnengekomen zoetwater-bewoners. Natuurlijk is dit maar een klein gedeelte van een groot aantal soorten vissen en garnalen. Ook arriveren nagenoeg elke donderdag en/of vrijdag zendingen met alle mogelijke plantensoorten.

facebook.com

Nog een negental fraaie voorbeelden van vissen voor de zeewater-afdeling die vandaag worden verwacht in de #Heevis winkel. Bij de zending zitten onder meer ook drie verschillende soorten Amblyeleotris (bovenste rij). Reserveren mogelijk.

facebook.com

Een klein deel (voorbeelden) uit de mooie en grote zending vissen voor de zeewater-afdeling van #Heevis. Deze beauties worden deze week nog verwacht. Vaak in verschillende formaten. Reserveren is altijd mogelijk.

facebook.com

VISSEN, GROENTE en KRUIDEN in ÉÉN PROJECT! Gisteren was een wel heel bijzondere levering van #Heevis bij het “Conscious Hotel Westerpark” in Amsterdam: 2 inbouw-aquariums van elk 1100 liter (234 x 60 x 80h cm) compleet met verlichting en techniek. De wand waarin ze zijn geplaatst komt helemaal vol met verse groenten en kruiden. Een soort "wand-tuin" dus. Dat geheel wordt van voedsel voorzien door een Aquaponics-Systeem. De groeistoffen komen van onder meer de mest van de vissen. Natuurlijk laten we, omdat dit zo uniek is, het eindresultaat graag snel zien.

facebook.com

Nieuw binnen bij #Heevis. Prachtige nakweek Ambystoma mexicanum (Axolotl) in diverse kleuren. Komt oorspronkelijk alleen nog voor in het Xochimilcomeer en Chaicomeer in Mexico. De “wilde” Axolotl behoort tot de beschermde diersoorten.

facebook.com

Een deel van de zoetwater-vissen die deze week nog worden verwacht in de #Heevis winkel. Elke donderdag en/of vrijdag arriveren zendingen met zoetwater-bewoners en planten. Ook voor als je iets hebt besteld zijn dit de dagen dat het meeste binnenkomt.

facebook.com

Tweede Paasdag is #Heevis gesloten, evenals (elke) dinsdag. Goede Vrijdag sluit de #Heevis winkel om 17.00 uur. Paaszaterdag gewoon geopend. Vanaf woensdag gelden weer de normale openingstijden. Vrolijk Paasfeest!

facebook.com

Deze vissoorten zijn in Nederland en België te koop en worden als aquariumvissen verkocht. Op bovenste 3 rijen zie je ze als kleine visjes en daarnaast hoe ze in de natuur vaak worden gevangen. a) Channa Micropeltes: tot 130 cm en 30 kilo, b) Goliath Tigerfish: tot 180 cm en 55 kilo c) Roodstaart-meerval: tot 180 cm en 80 kilo. Op de onderste rij nog een tweetal “monster-vissen”: de Arapaima (tot ruim 300 cm en 200 kilo) en de Alligator Gar (tot 300 cm en 140 kilo). Al deze soorten zijn eigenlijk ongeschikt als "normale" aquarium-vis en kunnen alleen worden gehouden in (zeer) grote speciaal-aquariums. De vissen zijn buitengewoon roofzuchtig (vooral de meerval) en zien andere vissen als prooi.

facebook.com

Enkele voorbeelden die laten zien dat AquaScaping ook voor kleine(re) aquariums prachtige resultaten kan opleveren. Met “zwevende rotsen”, een kop, een wrak of een of meer Bonsai krijg je al iets heel moois en aparts. Alles verkrijgbaar bij #Heevis in de winkel.

facebook.com

Bij de zoetwater-zending van deze week worden weer fraaie vissoorten (waaronder Astronotus), kreeften en krabben verwacht. Minimaal eens per week komen zowel verschillende bewoners als planten voor de zoetwater-afdeling binnen bij #Heevis in de winkel.

facebook.com

Quiz

NEAR Heevis